Výsledky 1 až 25 z 180

Téma: ma cenu instalovat LED zarovky

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    284

Standardní Re: ma cenu instalovat LED zarovky

Citace Původně odeslal PetrT Zobrazit příspěvek
    Neverím, že existují úsporky, které do 2s svítí naplno. V našem "Cechozemsku" se dají koupit i "rychlé" úsporky, jenž jsou ale taky trochu dražší.
    Netvrdim, ze kdyby se to hodilo na meráky, ze by to skutecne bylo 100%. Ale jakmile naskocí - a to je jak ríkám podle typu asi 1/10 az 2 s - tak to subjektivnim dojmem okamzite svítí na plno a ne jako tyhle, co nejdrív slabe cervenozlute zhnou jako skomírající svícka a teprv z toho se pomaloucku probouzí. To je pouzitelné nekde na osvetlování verejných prostor, kde se to jednou zapne a pak to svítí az do rána nebo vúbec furt, ale ne v byte ap., kde clovek normálne rozsvicí a zhasíná jak prichází a odchází a potrebuje treba taky napr. okamzite císt drobné písmo.

Usporky4_600dpiGS800x719s2GS.jpg
    Tohle jsou 4 úsporky, na které v soucasnosti svítím a chovaj se tak, jak ríkám. Ty 2 krajní jsou "zn." IKEA, jak stojí na odvrácené strane Mesíce (jakobych kdysi kdesi slysel nebo cet, ze si je IKEA nechává delat u Osramú). Ta 4 W v levo potrebuje nejdéle, práve asi ty 2 s nez naskocí, ale pak taky hned svítí pným jasem. Ty ostatní potrebují méne nez 1 s, stejne jako klasické trubky s rychlostarterem; ty se taky nezhaví teprv z nejaké slabe zhnoucí cervené intenzity svícky jako ty, co jsem ted mel moznost poznat v Praze. Zádnou z nich jsem extra nehledal, je to co mi v obchode padlo do ruky tak, jak jsem netusil, ze bych na neco takového mel snad dávat pozor. Vzdy jsem koukal jen na prvním míste na potrebný výkon a pak i na pomer udávané zivotnosti a ceny a pomer ceny k jiným výrobkúm honosícím se týmiz údaji - takze vsechny jsou z cenove nizsích a z nízkých sfér.

Mimochodem, vy v Praze nemáte Bauhauss atd. kde mají docela široký výber (levných a pomalých až po rychlé s dlouhou životností)?
    Asi jo, nekde v Praze bude. Jenze kdyz prijedu do Prahy v prúmeru jednou za 5 let na pár týdnú s termínovaným odjezdem, je jednak moje znalost tehle pomerú omezená, zrovnatak jako i moje casové moznosti a mobilita, takze jsem v mnohém odkázaný na takovéhle "osvedcené specializované odborné" detailisty. Navíc dotycná lokalita se jmenuje Letná, za bolsevika to byl v Praze tak ríkaje tajný tip na dobré nákupy, dnes je tam ovsem krome bezpoctu hospod, hospúdek a sklípkú a rúzných drobných krámkú, co se z 90% co chvíli mení, úplné h. Po dlouhých tahanicích se aspon na potraviny místo letenského trhu postavila jedna smrsklá Delvita, kterou nekdy v minulých letech vystrídala Billa. Uz 15 let se mluví o stavbe velkého nákupního, kancelárského, zivnostenského a obytného centra na jednom v podstate ladem lezícím velkém pozemku. Ted se tam snad konecne zacíná stavet, takze kdyz vsechno pújde hladce a nezacnou kvúli tomu jako jinde taky politici po sobe házet bláto, mozná tak za 3 roky by to mohlo být. Jinde by takováhle vec trvala nejvýs 3 roky od prvního nápadu do otevrení, nikde ve svete aspon trochu racionálního hospodarení s hodnotama by se takhle nenechal takový kus zlata (rozumej obrovský prakticky prázdný pozemek na tak lukrativnim míste) takhle válet v prachu, zatimco okolí zivorí (no holt za války tam byl aspon koncentrák, který vystrídal predchozí Radiotrh ).

Já v rámci rekonstrukce jádra nacpal všude LEDky a jsem nadmíru spokojený - svítí okamžite a na plný výkon.
    Do budoucna s tímhle v zásade taky pocítám, jestli cas neprinese zas nejaký nový zvratek. Zatím to ovsem vypadá, ze jsem dozivotne zásoben smesí jak klasických zárovek, halogenek (E27) i úsporek, takze nejdrív se spotrebuje tohle, nez budu kupovat neco dalsího, kdyz to nevynutí mimorádné okolnosti.

Ovsem jeden nedostatek ta LEDka , o níz jsem psal, prece jenom má: bzucí.
    Naposledy upravil Mikus; 03.03.2014 v 02:40.
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. zaruka zarovky a spol
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 56
    Poslední příspěvek: 09.04.2009, 13:58
  2. Casovy spinac zarovky
    Založil ybz3ek v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 26.01.2008, 11:42
  3. Trafo pro podhledove halogenove zarovky - napeti na sekundaru?
    Založil KtK v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 22.10.2007, 22:54
  4. Nejde instalovat
    Založil Michael_C v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 02.08.2006, 10:58
  5. Jaky zarovky nejmene hrejou ?
    Založil Commander v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 03.08.2005, 13:25

Klíčová slova k tématu