Uz je asi pozdě, ale přeci jen ještě něco napíšu. Co se týče pamětí, možná bych zvážil i vyšší frekvenci, i když mi výběr jinak přijde OK. Limitem použitých pamětí je samozřejmě i Noctua NH-D14, kterou také mám – vysoké chladiče pamětí by se pod ni nemusely vejít.
Zdroj: Pokud je hlavním kritériem hlučnost, už přes rok mi v kompu slouží Seasonic X-760 http://www.czc.cz/seasonic-x-760-760.../84206/produkt
- Výhodou je, že se při nízké zátěži vůbec neroztočí větrák. Předpokladem je samozřejmě dobře větraná skříň.
- Nemám nastudované srovnání s vybraným Enermaxem (hlučnost a účinnost).
Skříň: Antecy osobně neznám, ale velice jsem si oblíbil Lian-li vyšších řad, pořídil jsem už dvě, svůj komp mám v Lian-li PC-V2120B a asi je to již konečná, nic mi nechybí. Odhlučnění všech komponent, včetně HDD, je na skvělé úrovni. Kvalita zpracování fakt špičková. Pokud není limitem velikost, opravdu doporučuju (nebo něco podobného).
SSD souhlas s Martym. Osobně nemám stále jasno o objektivní spolehlivosti jednotlivých značek/řad SSD.
Zajímá mě deska: Jaká byla původně a proč byla vybrána tato? (Na podzim bych měl stavět podobný komp a pokukuju po gigabatech.)
(A poznámka mimo: Rodičům jsem v létě stavěl komp na 3570k a překvapilo mě, že přibalený větrák je při běžné práci slušně tichý. Na plné otáčky při zapnutí kompu samozřejmě šílené, ale na ty se to při zátěži roztočit nepodařilo. Integrovaná grafika je zcela dostačující pro běžné uživatele nehrající/nepracující ve 3D a nepožadující lepší/speciální 2D.)

Odpověď s citací
VIP