Bohužel opět docela běžná věc... nicméně u ufona se nám takto věci vraceli od našich "dodavatelů" (to oni vyráběli tyto prasárny) a myslím, respektive doufám a snad se nemýlím, že to bude případ i CZC (můžu se plést, k té firmě nemám důvěru, jsou to šmejdi, 2 roky mi tu leží deska zamítnutá reklamace "ohnuté piny" a po 2 letech jsem se na ni podíval a jsou jak pravítko, škoda že jsem to s nimi neřešil dříve).
Na běžných zaměstancích pak bylo buď "nacpat to nějakým způsobem zákazníkovi", nebo otravovat neochotného dodavatele a tam to řešit, ať pošlou něco jiného (samozřejmě už se nemusí stihnout 30tidenní lhůta pro koncáka, apod.. prostě trable a házení klacků pod nohy).
Mezi prodejcem a dodavatelem jde o obchodní vztah firma-firma a samozřejmě tam platí jiné podmínky, nicméně po takovýchto sériích prasáren, se většinou vyslal pracovník firmy - zástupce reklamací k tomu dodavateli a tam se to osobně vždy nějak vyřešilo (dojednání detailních podmínek spolupráce, pohrožení ukončením spolupráce a navázáním vztahu s konkurencí, apod).
No nic, abych se vrátil k tématu.. reklamace pc komponent jsou vždy ojeb... prostě reklamace nikdy není z podstaty výdělečná záležitost, proto se snaží prodejci reklamační oddělení minimalizovat, stejně jako na tom co nejvíc alespoň šetřit.
Na druhou stranu nás, jako koncové zákazníky toto prostě nezajímá, nemusí a nechce zajímat.
Označení zboží je na toto nejvhodnější řešení - lihovkou někam udělat tečku nebo malou signaturu a na makro si to vyfotit, pak máte jasný důkaz.

Odpověď s citací