Dobrý den, chtěl bych se zeptat ohledně reklamace dle občanského zákoníku. Koupil jsem si notebook sony vaio v internetovém obchodu Alza.cz. Na notebooku asi po roce užívání začali projevovat závady. Prvně jsem reklamoval v záručním období napájení notebooku (závada dle protokolu uznána a odstraněna) asi po 2měsích se objevila ta stejná vada a problém s hardiskem tudíž 2.reklamace (obě závady dle protokolu uznány a odstraněny). Nyní po dalších 3 měsících se objevila vada s wifi kartou v notebooku a omezená funkčnost tlačítka, takže 3. reklamace se 4 a 5 vadou (dle telefonického kontaktu ze servisním střediskem uznány vady a příjde mi protokol). Dle občanského zákoníku jsem se dozvěděl, že pokud reklamuji 3x stejnou vadu nebo 4x ruzné vady měl bych mít možnost odstoupit od smlouvy. To mi bylo sděleno i v emailu od reklamčního oddělení společnosti Alza.cz tj.:\'Výměna nebo vrácení peněz je možné pokud se na výrobku objeví 3 stejné nebo 4 různé závady.\' Následně jsem se tedy konkrétně dotázal co musím dodat, aby byla navrácena kupní částka.Bylo mi řečeno:\'V případě doložení 3 protokolů se 3mi stejnými a potvrzenými závadami je možné vystavit dobropis a navrátit kupní čásku. Pokud jsou potvrzené závady různého charakteru je potřeba doložit minimálně 4 protokoly pro vrácení.\' Chtěl bych se tedy dotázat, když mé zařízení vykázalo 5 vad, ale budou na 3 protokolech, jestli přicházím o možnost odstoupení od smlouvy a tedy vrácení peněz. Zákon o počtu protokolu neříká, ale mluví se o počtu vad, proto by mě zajímalo jak to tedy je. Děkuji