Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: opakovana reklamace

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní opakovana reklamace

Dobrý den, chtěl bych se zeptat ohledně reklamace dle občanského zákoníku. Koupil jsem si notebook sony vaio v internetovém obchodu Alza.cz. Na notebooku asi po roce užívání začali projevovat závady. Prvně jsem reklamoval v záručním období napájení notebooku (závada dle protokolu uznána a odstraněna) asi po 2měsích se objevila ta stejná vada a problém s hardiskem tudíž 2.reklamace (obě závady dle protokolu uznány a odstraněny). Nyní po dalších 3 měsících se objevila vada s wifi kartou v notebooku a omezená funkčnost tlačítka, takže 3. reklamace se 4 a 5 vadou (dle telefonického kontaktu ze servisním střediskem uznány vady a příjde mi protokol). Dle občanského zákoníku jsem se dozvěděl, že pokud reklamuji 3x stejnou vadu nebo 4x ruzné vady měl bych mít možnost odstoupit od smlouvy. To mi bylo sděleno i v emailu od reklamčního oddělení společnosti Alza.cz tj.:\'Výměna nebo vrácení peněz je možné pokud se na výrobku objeví 3 stejné nebo 4 různé závady.\' Následně jsem se tedy konkrétně dotázal co musím dodat, aby byla navrácena kupní částka.Bylo mi řečeno:\'V případě doložení 3 protokolů se 3mi stejnými a potvrzenými závadami je možné vystavit dobropis a navrátit kupní čásku. Pokud jsou potvrzené závady různého charakteru je potřeba doložit minimálně 4 protokoly pro vrácení.\' Chtěl bych se tedy dotázat, když mé zařízení vykázalo 5 vad, ale budou na 3 protokolech, jestli přicházím o možnost odstoupení od smlouvy a tedy vrácení peněz. Zákon o počtu protokolu neříká, ale mluví se o počtu vad, proto by mě zajímalo jak to tedy je. Děkuji
    ...

Standardní Re: opakovana reklamace

Odpovím jinou zkušeností - telefon Nokia E71, vykazující 4 různé závady najednou = 1 protokol = odstoupení od smlouvy. Telefonica O2. Takže si myslím, že rozhoduje počet závad a ne počet protokolů
    1st machine: GA-EP45-DS4, E5200 + Ninja 2, 4x2GB Kingston, ATI HD4670 + Accelero S1, 2xWD6400AAKS, NEC 7203S, Antec Solo + Corsair TX650, Logitech Cordless Internet Pro, Creative Inspire 5300, HP L1955, Win7 x64, Xubuntu x64
    2nd machine: MSI H61MA-E35, Celeron G530 + box, 4GB Kingston, CM Elite 341 + Fortron 350W, M$ mouse, noname keyboard, LG1952S, Win7 x64
    Mobile machine: Dell E6420, i3, 8GB RAM, 500GB HDD, Deuter Giga II
    Server: HP MicroServer N40L, 500GB system, 2xWD7500AAKS data RAID1, CentOS x64
    Zbytek: Samsung CLX-3160N, 2x APC Back-UPS ES 700VA, APC Smart-UPS SC 620VA, AverTV Volar HD Pro, Asus WL-520gC + Linksys WRT54g s DD-WRT

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Obcansky zakonik rika, ze pravo odstoupit mas mimo jine v pripade, kdy kupujici nemuze vec radne uzivat 1) pro opetovne vyskytnuti vady po oprave nebo 2) pro vetsi vyskyt vad. Takze IMHO tvuj pripad bude na odstoupeni stacit.
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    272

Citace Původně odeslal riksa Zobrazit příspěvek
    1) pro opetovne vyskytnuti vady po oprave
    Opětovné vyskytnutí = 2x stejná vada? Člověče, taky mám tak nějak zažito 3x stejná vada = odstoupení od smlouvy. Jestli je to možné (odstoupit od smlouvy) už napodruhé, tak musím říci, že český zákazník je opravdu kvalitně "chráněn" a má se jako prase v žitě
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Děkuji, za odpovědi. Došel mi i ten 3 protokol, podám odstoupení od kupní smlouvy z důvodu většího počtu závad. Dám vědět jak to dopadlo pro ostatní s podobným problémem.
    ...

Senior Member Avatar uživatele MV
    Vliv
    303

Abych nezakládal nové téma. V září 2009 jsem pro kamarádku pořídil notebook HP Probook 4510s. Fungoval spokojeně asi přes rok a pak začal "zlobit". Až už nešel skoro používat, dostal se ke mně, abych se na něj podíval a opravil. Zjistil jsem, že disk je v pytli, zálohoval jsem co se dalo a odnesl jsem v červnu 2011 prodejci (Mironet) a ten ho poslal do HPčka. V HP vyměnili disk (toshibu za hitachi) a také i DVD vypalku která moc nečetla.
    Notebook se vrátil, nainstaloval jsem znovu systém (kupovaný zvlášť) a půl roku to zase fungovalo. Nyní se mi notebook vrátil, jeden den ho vypli, další den už OS nenajel - opět vadný disk. Na partitiony se už nedostanu, hitachi fitness tool hlásí 0x70 - Defective Device.

Asi spíš náhoda, než chování uživatele, kamarádka ho prakticky nikam nenosí (už před první reklamací byl notebook stále jak nový, což se nedá říct po opravě, kdy kryt ne moc kvalitně sestavili a odřeli), noťas je téměř jen doma a má freefall sensor.

Samotný notebook je po záruce, ale disk by neměl být, když byl v provozu 7 měsíců. Nevíte, jestli mám právo na reklamaci a případně kde? U Mironetu asi už ne, tak asi u HP? (v protokolu však není S/N nového disku). Nebo u výrobce disku (Hitachi), nebo už nemám nárok?
    PC1: Core i5 750 2.66 GHz @ 3.4 - 4 GHz | Asus P7P55D PRO | Zalman Reserator1 @V2 Water | 8GB DDR3-1333 Kingston | Gigabyte GF GTX660oc 2GB | Seagate MomentusXT 750GB + Samsung F3 1TB | Pioneer DVR-111 | Audigy2zs + DTT2200 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | LIAN-LI case | Delta 700W PSU | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 768MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg (2hod/6.5hod) | Lenovo R61, C2D T8100, 2.5GB DDR2, 160GB, 15.4" WSXGA+ | Dell XPS M1330, T9300, 4GB DDR2, MomentusXT 500GB, GF 8400MGS /w Coppermod, 13.3 WXGA | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | Misc: Routerboard RB133, 2x WLAN | D-Link ShareCenter DNS-320 + 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1

Senior Member
    Vliv
    298

MV:

já nevím jestli to chápu správně, tak to píšu radši hned na úvod.
    ----------------
    promazáno - JEY
    ----------------

.... aha => menší edit.. možná už začínám chápat. před 7 měsíci při reklamaci ten disk, co tam byl origo, vyměnili za nový? tak v tom případě je na něj stejná záruka jako na původní disk (nevím zda je to kupováno na ičo nebo jako koncák).
    a ta záruka na ten nový disk se vztahuje - uplatňuje pomocí reklamačního protokolu z té opravy před 7 měsíci. pokud v tom není nějaký háček.
    chápu mironet, že se jim to nechce řešit (poslali by to do servisu), proto tě posílají přímo do servisu. nicméně co jsem psal výše, platí. určitě bude lepší počkat, až odpoví někdo fundovanější (riksa, další), přecejen moje praxe z reklamací už je staršího data. případně se dá i přímo zavolat do toho hp servisu a rovnou se optat.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Reklamace v TSB
    Založil Rodeo65 v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 14.03.2009, 09:17
  2. Opakovana slova v textu - program?
    Založil Mikeee v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 02.03.2009, 22:18
  3. Presunuti WinXP - opakovana reaktivace,nejde se prihlasit
    Založil zivan v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 28.05.2008, 00:04
  4. Opakovaná reklamace a vrácení peněz...
    Založil kamil v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 01.04.2006, 15:17
  5. opakovaná reklamace repro - servis tvrdí, že jsou OK
    Založil russianblue v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 03.03.2005, 16:45

Pravidla přispívání