Já jsem právě složil objednanou F-3500 a tak shrnu také svoje dojmy.
Provedení nevypadá extra trvanlivě, nicméně fórové také není. Tahle verze má už kovový kříž, tak ten se snad nerozpadne i když plast by měl vydržet taky hodně. Tuhle vyšší variantu jsem si vybral hlavně kvůli polohovatelnému sedáku. Nicméně ho mám v "nejkratší" poloze, protože rozsah není úplně ideální. Mám 175cm a taktéž 90kg a když si sednu nadoraz zadkem/zdravě tak nejkratší pozice sedáku je akorát. Jinak nohy nemám extra krátký, nejsem trupík, takže pro menší jedince bude sedák možná dost dlouhý a bude nutit sedět trochu podseknutě, což je jaksi v rozporu se zdravým sezením. Tvarování sedáku mi vcelku sedlo. Područky mají solidní rozsah a ačkoliv nejsou polstrované, tak jsou poměrně měkké. Bohužel u pravé područky mi nefunguje aretace, takže se na to ještě podívám a přinejhorším půjde na reklamaci.
Co se týče opěráku, tak bederní opěrka nemá výškovou stavitelnost a tak se musí nastavovat spolu s výškou celého opěráku. Tady má david pravdu s tím, že hlavová opěrka by zasloužila ještě krapet větší rozsah. Já potřebuju bederní opěrku poměrně nízko (mám to tak u většiny židlí), takže i když jsem nijak extra do výšky nevyrostl, hlavová opěrka mi při ideálním nastavení opěráku podpírá spíš krk. Takže jedu na kompromisu, kdy bederní opěrka je krapet výš než by mohla být a hlavová zase krapet níž, není to ale nic hrozného. Síťovaný opěrák parádně větrá a díky bederní opěře se do něj člověk úplně nezaboří. Mnohem lepší mi sice přijde řešení, kdy je opěrák lehce vyboulen v ose páteře, ale to nikdo v téhle cenové hladině nenabízí. Takhle ten opěrák lehce tlačí ramena dopředu.
Každopádně zatím až na tu područku jsem spokojen, mechanika funguje hladce a vypadá že něco vydrží.

Odpověď s citací