Ahoj, snad nikomu nebude vadit, když se o Managini F-3000 zmíním po nějaké době používání, jmenovitě cca 3 měsíce.

Moje dojmy:

Židle člověka opravdu "nutí sedět rovně", ta křížová opěrka v podstatě znemožňuje "pohodlné rozvalení se". Ačkoliv jsem měl pocit, že první dva tři dny mě z toho záda spíš bolí, teď je to fajn a oceňuju to. Sice to není taková "pohodička" jako s dřívejším koženkovým křeslem za cca tisícovku, ale hádám, že v dlouhodobém výhledu tento posez záda ocení víc. Navíc zadní část tvořená pouze síťovinou zajišťuje to, že se člověk ani v létě (kupoval jsem to v srpnu) nepotí. Židle je tichá, zatím i přes mou hmotnost cca 90 kg nic nikde necvaká, nevrže. Potěší také všemožno možnosti polohování.

Vyložených záporů jsem moc nenašel, ve své kategorii je IMHO docela prima, přesto si neodpustím obavy o robustnost konstrukce - zejména uchycení středového pístu k spodní části s kolečky ve mně nebudí moc dobrý dojem, ačkoliv jsem myslel, že se to usadí, až na ni budu déle sedět, pořád mám pocit, že se trošičku kýve. Možná je to "Feature", ale spíš bych to viděl na mírný bug. Ale při sezení to člověk nevnímá, to jen když je hnidopich a hledá, co by se dalo zkritizovat, tak tohle je jedna z možností.

Zmínil bych se také o trošku hrubším materiálu sedáku. Sedět na tom třeba jen v trenýrkách není rozhodně nic příjemného, na to je to dost hrubé a na holou kůži nic moc. V dlouhých kalhotách už bez problémů. Dá se samozřejmě vyřešit nějakým "podprdelníkem", ale pak lehce pozbývá smyslu tvarovanost onoho sedáku.

Poslední, hlavová opěrka, lze bohužel regulovat pouze dvoupolohově a řekl bych, že pro mou výšku (185cm) je to tak absolutně na hranici, aby při aretování do nejvyšší polohy ta opěrka vytvářela oporu tam, kde má, a ne někde na šíji. Vyšším lidem kolem dvou metrů bych tedy zřejmě toto křesílko nedoporučoval, protože jim hlavovka bude na exkrement a budou ji mít pomalu u ramenou