Vypadá docela dobře, ale zase tam asi nejde nastavit bederní opěrka, stejně jako u té oklahomy. Ale asi to lepší nebude už v tédle ceně.
EDIT: Plus ta bederní opěrka je stejná jako u toho Saturnu z M1, kterej nebyl doporučovanej.
Vypadá docela dobře, ale zase tam asi nejde nastavit bederní opěrka, stejně jako u té oklahomy. Ale asi to lepší nebude už v tédle ceně.
EDIT: Plus ta bederní opěrka je stejná jako u toho Saturnu z M1, kterej nebyl doporučovanej.
Naposledy upravil Perfect_; 12.01.2010 v 12:53.
pc i5, etc.
ntb i5, etc.
No mě příjde podle obrázku, že moc nastavit právě nejde. Schválně se koukni na toho Saturna z M1, vypadá dost podobně.
Ze dvou poboček M1 mi odepsali toto:
...kanc.židli SATURN nedoporučuji,
nelze nastavit bederní opěra a opěrák neustále pruží...Kreslo (opakuju jde o kreslo - neni to tedy synchronni zidle!!!) Saturn bych nekupoval ani za 2 tisice!!! Meli jsme ho doma, pouzival ho syn hodne hodin a ja jen obcas - byla to hruza. Syn obcas nemohl na tom uz vubec sedet! Ja jsem z toho byl i po chvili sileny... Je to nejmene ergonomicke kreslo (lze-li u kresla vubec pouzit slovo ergonomie) nad 5k, ktere snad znam.
pc i5, etc.
ntb i5, etc.
Ta co ma Honzanum je ale jiná - alespoň houpací mechanismus je jednoduchej (podle obrázku). Na mojí židli je s aretací v pěti polohách http://www.antares.cz/produkt_nahled.asp?id=2931
vs
![]()
Saturna pouzivam v praci, a je to normalni zidle se synchronnim mechanismem, zadne kreslo jak jsem tady cetl. To ze na ni nekdo nemohl sedet ani chvili bych ponechal bez komentare ....
Bederni operku nastavovat lze, ale nekteri by asi uvitali vetsi rozsah.
Asus P5K-E | E6600@3,6GHz | GB GTX260 216SP | 2GB DDR2 | WD7500AAKS | WD15EADS | Enermax 500W | Antec P182 | LG L2000C
Tak s tím Prezidentem bohužel musím souhlasit, mám ho doma, respektive nevím jestli je to přesně ten model co jste tu linkovali ale dle obrázku vypadá naprosto totožně. Po cca 2 letech začíná vrzat, sedák se začal mírně viklat a z toho mechanismu už vypadlo pár ulomených kousků kovu (vypadá to na nějaký ruplný podložky či co). Sice ještě drží, ale kdoví jak dlouho ještě vydrží. Jednoduše šmejd.
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W
tak oklahoma je doma a proti zadum nemuzu nic rict, bederni operka je stavitelna ve dvou smerech a pro me dostatecne a i hlavova mi vyhovuje, ale nejsem zadne obr. Jediny co by mohlo bejt lepsi je sedak, ten by mohl bejt ergonomictejsi a mekci. ale jinak celkove spokojenost, mechanika je stejna jak postl wong ta lepsi a provedeni v pohode.
X2-4850e(2,5Ghz@1,0Ghz:1,15V@0,85V),GB 780G (HD 3200 IGP), 4GB DDR2 880, 500GB SATAII(AAKS), SH-S203D DVD-RW, Antec 3480....
------------------------------------------------------------------------------
IBM T40
Tak jsem se byl podívat na GA-7500 MIRA, poznatky zhruba následující:
Celkově se mi ta židle líbí, z toho co se dá poznat za 2 minuty sezení, tak velice pohodlná. Základní konstrukce (sedák, opěradlo, mechanika) působí velice kvalitním a bytelným dojmem, trochu míň důvěryhodně působí opěrky. Možnosti nastavení jsou dostatečný, fakt se mi líbí ten systém protiváhy při houpání. Bederní opěrka je nastavitelná horizontálně a vertikálně, možná bych uvítal větří vertikální rozsah, ale krajní pozice mi vyhovovala, takže bez problému. Hlavová opěrka je nastavitelná vertikálně a kloubem se nastavuje sklon. Trochu odfláknuté mi přijde, že vertikální nastavení je jen posunutím bez možnosti "utažení" a časem bych se bál uvolnění. Každopádně je na to 3 roky záruka, a jestli potom bude jedinej problém, že si budu muset koupit za 300 novou opěrku, tak s tím nemám problém.
Jak tu někdo psal, že síťované opěradlo blbě podpírá záda, rozhodně nesouhlasím. Zkoušel sem i vedle stojící židli s čalouněným opěradlem a síťka v kombinaci s bederní opěrkou mi přijde rozhodně lepší.
Škoda je, že si člověk nemůže vybrat jaký k tomu chce kolečka, jsou k tomu tvrdý a za gumový se musí připlatit.
Nic víc už mě nenapadá, kdyžtak se ptejte. Ještě si to nechám projít hlavou, ale asi si tu židli během tejde až dvou až budou prachy půjdu koupit.
Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr
Ahoj, tak jak to dopadlo s MÍROU? Dívám se po nové židli a výše zmíněná mi padla do oka. Dalším možným kandidátem je u mne Saturnia.
EDIT: Tak na Saturnii/Saturn jsem si přečetl tolik stížností, že tato volba padá. Našel jsem ovšem Gamma Eastern GA 07-8000 A, které zatím vypadá zdaleka nejschopněji.
Naposledy upravil THX1138; 13.11.2011 v 10:45.
Moje židle je taky Gamma Eastern a už bych od tohohle výrobce židli podruhé nekoupil - opěrka se po pár týdnech začala viklat přesně jak sem se bál a ze 4 poloh aretace už mi fungujou jen 2.
Navíc co se týče konstrukce, volil bych už dnes jiný typ židle, zjistil jsem že mi nevyhovuje, jak se opěradlo tvarem přizpůsobuje člověku, místo aby mu bylo pevnou oporou (obzvlášť v oblasti lopatek, ale i celkově). Síťovina je fajn, obzvlášť na léto, ale ten rám by musel být o mnoho tužší. Každopádně kdybych dnes vybíral novou židli, bylo by to asi něco podobného http://www.vybaveni-skol.cz/sedaci-n...rge-plast.html
Takže jsi nakonec koupil model GA-7500 MIRA? Tu viklající opěrku na hlavu a aretaci by nebylo možné vyreklamovat? Ten model, co jsem uvedl má záruku 5 let.
S nákupem židle je to těžké, jedni si určitý model chválí, jiným nevyhovuje. Ani párminutová zkouška v obchodě člověku moc nepomůže, ale je spíše zavádějící, protože nic neřekne o dlouhodobém sezení a pohodlí.
Já osobně jsem asi před rokem kupoval s velkou nedůvěrou židli z Ikeii http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50178859/ a musím říct, že je naprosto suprová. Vše drží pořád stejně od prvního dne a to mám 100+ kg. A vypadá to, že ji koupím znova, protože se budu stěhovat a hodila by se mi jiná barevná varianta.
pc i5, etc.
ntb i5, etc.
Jj, GA-7500 MIRA. Reklamovat by to samozřejmě asi šlo, ale opěrku jsem už vyřešil izolepou a pokud aretace nevypoví službu úplně, tak řešit nebudu, vzhledem k rozměrům a váze židle jinej způsobu převozu než auto není možnej a já teď auto k dispozici nemám a nějaký si někde půjčovat už je moc práce.
Nedávno jsem si k PC zakoupil toto a zatím docela spokojenost:
http://www.eva.cz/s.php?i=53076&SID=...bkdh2787ao8i11
A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power
Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD
To MANAGINI vypadá až podezřele jako SATURNIA ECO, která je zase levnější kopií SATURNIA, dříve prodávaného jako SATURN. Jinak věřím tomu, že ta židle z Ikea může být dost kvalitní. Kvalitu většinou člověk najde tam, kde ji nehledá.
Nevím, nestudoval jsem podrobně čemu se to podobá, jen to mám už nějakou dobu doma a dřepí se na tom dobře, toť vše![]()
A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power
Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
Take uz se rok rozmyslim co vyresim se soucasnym zoufalym stavem meho sezeni. Mam pres 5 let zidli od Honzanum za 1000,- Kc. Sedak prosezeny na drevo ( vyreseno podsedatkem), kyva se do stran a dozadu, ale jinak zidle zatim drzi v celku. Kazdopadne telo trpi. Ted jsem si neco malo pocetl o ergonomii, vysce stolu, monitoru apod. Stul mam vysoky 77cm, coz je strasne moc. ( podle tabulky by mel byt 65-70 cm, takze asi budu rezat nohy). Navic do toho ta spatna zidle. Koukal jsem na M1 stranky. Vypada to, ze tam budou mit nejvetsi sortiment zidli na vyzkouseni. Na THERAPIA zidle za 15 000,- se zatim nedivam a take mam strach z toho jejich aktivniho sezeni ( ze si na te zidli neodpocinu
. Ale nekdo tam psal, ze ma zidli Antares Gala plus za 6000,- Kc. To bych za slusnou zidli s 5 letou zarukou dal. Nemate s ni nekdo zkusenosti? Pri nakupu se snazim uprednostnit ceske vyrobky. Jak tu jiz nekdo psal a mel pravdu. Za hw utracime tisice a za zidli na x let nam je lito ty penize dat. Jsme zvlastni tvorove
.
Naposledy upravil BRUCEF; 17.11.2011 v 21:05.
1. Game PC: Gigabyte Z68XP-UD4+ i2600k@4.3GHz, CM Hyper 212+, Asus HD7950 DC II TOP, 2x4GB Kingston HyperX LoVo DDR3 1600, Hitachi 500GB VLA360,Samsung 1TB-F3 atd, Thermaltake Armor Jr.,2x120 Revoltec,Zalman Fanmate2, FSP Aurum 400w GOLD, Logitech G25. 2. Notebook: Alienware M17x R3
Ahoj, snad nikomu nebude vadit, když se o Managini F-3000 zmíním po nějaké době používání, jmenovitě cca 3 měsíce.
Moje dojmy:
Židle člověka opravdu "nutí sedět rovně", ta křížová opěrka v podstatě znemožňuje "pohodlné rozvalení se". Ačkoliv jsem měl pocit, že první dva tři dny mě z toho záda spíš bolí, teď je to fajn a oceňuju to. Sice to není taková "pohodička" jako s dřívejším koženkovým křeslem za cca tisícovku, ale hádám, že v dlouhodobém výhledu tento posez záda ocení víc. Navíc zadní část tvořená pouze síťovinou zajišťuje to, že se člověk ani v létě (kupoval jsem to v srpnu) nepotí. Židle je tichá, zatím i přes mou hmotnost cca 90 kg nic nikde necvaká, nevrže. Potěší také všemožno možnosti polohování.
Vyložených záporů jsem moc nenašel, ve své kategorii je IMHO docela prima, přesto si neodpustím obavy o robustnost konstrukce - zejména uchycení středového pístu k spodní části s kolečky ve mně nebudí moc dobrý dojem, ačkoliv jsem myslel, že se to usadí, až na ni budu déle sedět, pořád mám pocit, že se trošičku kýve. Možná je to "Feature", ale spíš bych to viděl na mírný bug. Ale při sezení to člověk nevnímá, to jen když je hnidopich a hledá, co by se dalo zkritizovat, tak tohle je jedna z možností.
Zmínil bych se také o trošku hrubším materiálu sedáku. Sedět na tom třeba jen v trenýrkách není rozhodně nic příjemného, na to je to dost hrubé a na holou kůži nic moc. V dlouhých kalhotách už bez problémů. Dá se samozřejmě vyřešit nějakým "podprdelníkem", ale pak lehce pozbývá smyslu tvarovanost onoho sedáku.
Poslední, hlavová opěrka, lze bohužel regulovat pouze dvoupolohově a řekl bych, že pro mou výšku (185cm) je to tak absolutně na hranici, aby při aretování do nejvyšší polohy ta opěrka vytvářela oporu tam, kde má, a ne někde na šíji. Vyšším lidem kolem dvou metrů bych tedy zřejmě toto křesílko nedoporučoval, protože jim hlavovka bude na exkrement a budou ji mít pomalu u ramenou![]()
Já jsem právě složil objednanou F-3500 a tak shrnu také svoje dojmy.
Provedení nevypadá extra trvanlivě, nicméně fórové také není. Tahle verze má už kovový kříž, tak ten se snad nerozpadne i když plast by měl vydržet taky hodně. Tuhle vyšší variantu jsem si vybral hlavně kvůli polohovatelnému sedáku. Nicméně ho mám v "nejkratší" poloze, protože rozsah není úplně ideální. Mám 175cm a taktéž 90kg a když si sednu nadoraz zadkem/zdravě tak nejkratší pozice sedáku je akorát. Jinak nohy nemám extra krátký, nejsem trupík, takže pro menší jedince bude sedák možná dost dlouhý a bude nutit sedět trochu podseknutě, což je jaksi v rozporu se zdravým sezením. Tvarování sedáku mi vcelku sedlo. Područky mají solidní rozsah a ačkoliv nejsou polstrované, tak jsou poměrně měkké. Bohužel u pravé područky mi nefunguje aretace, takže se na to ještě podívám a přinejhorším půjde na reklamaci.
Co se týče opěráku, tak bederní opěrka nemá výškovou stavitelnost a tak se musí nastavovat spolu s výškou celého opěráku. Tady má david pravdu s tím, že hlavová opěrka by zasloužila ještě krapet větší rozsah. Já potřebuju bederní opěrku poměrně nízko (mám to tak u většiny židlí), takže i když jsem nijak extra do výšky nevyrostl, hlavová opěrka mi při ideálním nastavení opěráku podpírá spíš krk. Takže jedu na kompromisu, kdy bederní opěrka je krapet výš než by mohla být a hlavová zase krapet níž, není to ale nic hrozného. Síťovaný opěrák parádně větrá a díky bederní opěře se do něj člověk úplně nezaboří. Mnohem lepší mi sice přijde řešení, kdy je opěrák lehce vyboulen v ose páteře, ale to nikdo v téhle cenové hladině nenabízí. Takhle ten opěrák lehce tlačí ramena dopředu.
Každopádně zatím až na tu područku jsem spokojen, mechanika funguje hladce a vypadá že něco vydrží.
Gigabyte 965P-S3 | C2D E4300 | 2x1GB RAM, 800 Mhz | Radeon x1950 PRO | Terratec Aureon Space@Audiotrak Prodigy | WD 5000AAKS SATA | Toshiba SD-M1612 | Lite-On LDW-811S | Chieftec BX | Chieftec 360W PSU | Nikon D70 + kupa skla
Já jsem nedávno pořídil Antares Solid, a mám z ní pocit v podstatě úplně totožný jako D_a_v_i_d. Není to prostě taková tak pohodička při sezení, ale rovná to záda. Jsem zvědav po delší době používání, momentálně jí mám teprve asi 14 dní.
MacBookPro 13 (mid 2014): Intel Core i5-4278U 2,6GHz | Intel Iris 5100 | 8GB RAM | 128GB SSD | 2560x1600 @ best for retina || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || OSX 10.11.2
ProBook: HP ProBook 650 G1 @ Core i5 4200M 2,5GHz | Intel HD4600 | 12GB RAM | 500 GB Seagate HDD 7200 || 1920x1080 || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || Win10 Ent 64bit
iPhone 6 Plus 16GB Space Gray | iOS 9.2
Taky pridavam hlas k Ikea Marcus (jinak celkove ikea zidle nejsou spatne kolem tech 4+ tisic). A dokud clovek neni ochotny investovat 10+ tisic tak to ta ikea minimalne kvalitou celkem vyhrava
[Sempron 2400+@2000MHz 200x10 | AC Copper Lite | MoBo EPoX 8KRAI | RAM Apacer 2x256 400MHz | GK Gigabyte ATi 9800pro@423/375 | Zalman VF700-Cu | HDD Hitachi PATA 120GB 7200rpm | CDRW Teac 16/10/40]
Markus je celkem OK, byl jsem zkoušet teď o víkendu - synchro mechanika, výborná hlavová opěrka, nicméně pro mě nízko bederní opěrka a područky příliš široké. Musel bych ještě hodně upravovat, aby byla ideální) Nyní v akci do konce roku pro členy Ikea Family za 2990,- - černá verze - což je myslím moc fajn cena (EDIT - Ikea Prah Zličín).
Přidám moji zkušenost - koupil jsem v M1 LD Lyra, židle OK, ale poslali ji ihned s vrzající mechanikou - 2x reklamováno, výrobce nebyl schopen odstranit, nakonec vráceno, bohužel pokud dám za židli 11K tak očekávám alespoň u nové židle tichý chod, takže do LD už nepůjdu, a to radši ani nepočítám, kolik času mě to stálo...
Má někdo tip na rozumnou židli v poměru cena/výkon? Měla by mít synchro mechaniku, nastavitelné područky (výška, dopředu-dozadu, k tělu i od těla), výškově nastavitelný opěrák s bederní opěrkou a hlavovou opěrku.. Cena není až tak důležitá, +-10K ..
1st machine: GA-EP45-DS4, E5200 + Ninja 2, 4x2GB Kingston, ATI HD4670 + Accelero S1, 2xWD6400AAKS, NEC 7203S, Antec Solo + Corsair TX650, Logitech Cordless Internet Pro, Creative Inspire 5300, HP L1955, Win7 x64, Xubuntu x64
2nd machine: MSI H61MA-E35, Celeron G530 + box, 4GB Kingston, CM Elite 341 + Fortron 350W, M$ mouse, noname keyboard, LG1952S, Win7 x64
Mobile machine: Dell E6420, i3, 8GB RAM, 500GB HDD, Deuter Giga II
Server: HP MicroServer N40L, 500GB system, 2xWD7500AAKS data RAID1, CentOS x64
Zbytek: Samsung CLX-3160N, 2x APC Back-UPS ES 700VA, APC Smart-UPS SC 620VA, AverTV Volar HD Pro, Asus WL-520gC + Linksys WRT54g s DD-WRT
malda: Moc jsi me nepotesil. Ld Lyra je jeden z favoritu na budouci zidli. Na Therapia nemam chut do ni tolik vrazit.
Co ti presne vrzalo, pruzina drzici zadovou operu?
Dnes jsem se byl posadit v M1 na Therapii, pak jsem zkousel Ld Lyra, Antares Gala, a nejakou cinu. Vrcholem byla svedska HG ECO, zidle od 30 000 bez Dph. Sezeni celkem solidni a pohodlne, spousta nastaveni, za ty penize aby ne.
Me ale zaujala Therapia.
Jedina pripominka k Therapii je k aktivnimu svislemu "hrbu" ktery vas tlaci do spodnich zad. Tim vas nuti sedet aktivne, nehrbit se, zapojovat zadove svaly a pripadate si jako by vam rovnala zada![]()
Take system zadek co nejvice dozadu mi pripadal divny, ale ucinny.
Pokud ma ale nekdo krivejsi pater (neklasicke S), tak je to pro nej neprijemne a musi si zvyknout. Pomuze upustit vzduch, je to lepsi. Ovsem chtelo by to vyzkouset na ni sedet 8 h, pak bych teprve byl schopen rici verdikt.
Na praci bude dobra, pokud si na ni clovek zvykle. Na koukani filmu a odpocivajici sezeni to bude horsi.
Z Therapie na Lyru se mi nechtelo. Ale jsem presvedcen, ze na domaci sezeni Lyra bude stacit. Do prace bych bral Therapii.
Ceny bez dph: cca Therapia body - lepsi vybava - 19 000,- , Ld Lyra - 7000,- Antares Gala - 6500, lepsi cina 6000.
Kdo se rozhoduje stejne a ma cestu kolem, doporucuji se jit "posadit". Pan byl velice ochotny, vysvetli vam jak sedet, co nastavit, ruzne vychytavky, sednete si ke stolu, kde ma klavesnici, take si vyzkousite lezet se stojanem na lcd monitor nahore. apod. Me se venoval asi 1.5h. Opravdu profesionalni pristup. Jsem si jist, ze v jinem obchode do vas tolik informaci nenalejou jak v M1.
Je ovsem pravda, ze financne jsou ty zidle trochu mimo. Ale nejsem si jisty, zda clovek dokaze sehnat podobnou zidli do 4000-5000 kc s dph. .
1. Game PC: Gigabyte Z68XP-UD4+ i2600k@4.3GHz, CM Hyper 212+, Asus HD7950 DC II TOP, 2x4GB Kingston HyperX LoVo DDR3 1600, Hitachi 500GB VLA360,Samsung 1TB-F3 atd, Thermaltake Armor Jr.,2x120 Revoltec,Zalman Fanmate2, FSP Aurum 400w GOLD, Logitech G25. 2. Notebook: Alienware M17x R3
BRUCEF: jo jo, při pohybu pružiny se ozývalo výrazné vrznutí z pružiny.. Bohužel jsem trochu paranoik na ticho, stačí se podívat na moji téměř pasivně chlazenou sestavu) Proto to dopadlo tak jak to dopadlo.. Židle, kterou měl vystavenou v M1 (a která se vlastně shodovala s tou mojí) přitom vůbec nevrzala, byla naprosto tichá...
Ad přístup pana Janů, pod to se podepíšu, člověk se dozví naprosto všechno![]()
1st machine: GA-EP45-DS4, E5200 + Ninja 2, 4x2GB Kingston, ATI HD4670 + Accelero S1, 2xWD6400AAKS, NEC 7203S, Antec Solo + Corsair TX650, Logitech Cordless Internet Pro, Creative Inspire 5300, HP L1955, Win7 x64, Xubuntu x64
2nd machine: MSI H61MA-E35, Celeron G530 + box, 4GB Kingston, CM Elite 341 + Fortron 350W, M$ mouse, noname keyboard, LG1952S, Win7 x64
Mobile machine: Dell E6420, i3, 8GB RAM, 500GB HDD, Deuter Giga II
Server: HP MicroServer N40L, 500GB system, 2xWD7500AAKS data RAID1, CentOS x64
Zbytek: Samsung CLX-3160N, 2x APC Back-UPS ES 700VA, APC Smart-UPS SC 620VA, AverTV Volar HD Pro, Asus WL-520gC + Linksys WRT54g s DD-WRT
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)