Citace Původně odeslal RayeR Zobrazit příspěvek
EDIT: este mi rekni, jakej proud potece skrz telo, kdyz ubytek napeti od hlavy k pate vlivem odporu na tom kovovym brneni bude (pri 20kA, 1mm zelezo) radove jednotky V. Celkova prejata tepelna energie radove 100J - neznatelne otepleni. Jedinej problem je to zhavy plazma okolo, kery by se nemelo otvorama dostat dovnitr - chtelo by to neco uzavrenyho jako skafandr.
.
(doufam, ze mne tu pak zase nebudou lidi peskovat, ze sem taham fyziku, jako pred par lety, kdyz jsem tu odpovidal na matematicke problemy)
Rozumim problemu/otazce (ikdyz musim priznat, ze jsem to 100x cetl a snazil se ze zadani neco vydedukovat): odpovim jednoduse, coz taky da opoved, ze rozptyl vysledku pro jednotlive variace fyzikálních proměnných je obrovsky – ten co prezije, tak mel proudovy pruchod ca do 80mA, ten který zemrel napr. v jednotkach amper, ten který byl seškvařen pak v 1000A a vice. Zasadni rozdil (a také chyba v tvem fyzikálním modelu) blesku oproti klasickemu el. proudu je ve frekvenci energeticke hustoty komplexního blesku; pominu dalsi aspekty jako positivni a negativni a zpetne, kaskadovost bleskuy/vybojeu. Pokud pocitas klasicky Jouleovo teplo pak ti to tak muze vyjit - mi to vyslo sice o rad vyse, coz je taky naprosto neznatelny efekt (bral jsem odpor silne mokreho tela ruka-ruka se uvadi ca 500Ohm (230V, 50Hz) a vysku postavy 2m – coz si asi taky zjevne pouzil). Predpokladam, ze jsi asi necetl knihu od Rakova a Umanu Lightning: Physics and Effects – a pritom je vsude k dostani Tam se pro teplotu plazmatu ve vybojove oblasti 3cm udavaji i teploty >30kK.