potřebovala bych poradit jaký si koupit disk za rozumnou cenu, budu ho využívat spíš jako přenosné úložistě, nehodlám na něj nic instalovat apod.
díky za názory
potřebovala bych poradit jaký si koupit disk za rozumnou cenu, budu ho využívat spíš jako přenosné úložistě, nehodlám na něj nic instalovat apod.
díky za názory
Já mám dobré zkušenosti s WD My Passport Essential, pokud to má být využíváno jako přenosné úložiště na operace typu "přenést větší objem dat z počítače A do počítače B", tak bych se ho nebál.
Například zde:
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree....5%22%5C+750GB
Dál podle barevných preferencí![]()
A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power
Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD
Tiež môžem povedať, že tieto 2,5" disky od WD ma nesklamali. V rodine ich máme asi 10 a všetky sú v pohode.
Ja ich doporučujem hlavne pre WD TV player - bezproblémove pripojenie a cena je zrovnateľná s inými diskami.
Dnes už asi varianta disk+externý rámik nemá cenu. Aj kvôli cene aj kvôli záruke...
A životnosť sa nedá odhadovať. Ja mám jeden starý IBM disk z vadnej maďarskej série a za tie roky no problemo...
i5 2500K, Asus Maximus IV Gene Z, 16GB DDR3 1600 Corsair Vengeance, Gigabyte GTX480, Intel 320 160GB + 3,64TB HDD by 4xWD, LG GH22LS30, Creative Inspire T5400, Enermax Pro82+ 620W, LCD Philips 240PW, watercooled
Under construction: C2Q 6600 (OC ~3GHz=334x9), Asus Maximus II Gene, 4x2GB DDR1066 Kingston HyperX, NVidia Asus 280GTX
Disk + externy ramik ma cenu z 2 duvodu:
1) disk se koupi novy co nejlepsi a jede do notasu, disk z notasu jede do boxu
2) kolik Power-eSATA externich disku je na trhu ...
Jinak probezne lidi kterym 2 roky stary disk v NTB nevadi a potrebuji proste neco jednoduche na prenos je samozrejme komplet reseni lepsi.
takže uvažuju o:
WD My Passport Essential http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=82768 USB 3,0
Apacer AC203 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=80059 USB 2,0
A Data CH11 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=88196 USB 3,0
Z toho vyberu myslim neni co resit - jak Apacer tak A-DATA vi o diskovem biznisu kulovy ... Jediny normalni produkt je tam ten WD ktery jak uz ty bylo zmineho patri mezi lepsi volby obecne.
A ta růžová je příšerná, i když beru, že něžnější pohlaví na to má jiný názor
Z této trojice jasně WD![]()
A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power
Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
hlavně ne A-DATA... to rovnou můžeš koupit děrnoštítkovou soupravu a bude spolehlivější...
na zábavu: Intel Celern G1620 (Gelid Solutions Tranquillo) | GB GA-B75-D3V | 8GB Kingston HyperX Fury Blue 1600 | GIGABYTE GTX750 Ti Ultra Durable 2 2GB | Samsung SSD 850 EVO 120GB + WD7500AAKS 750GB + Samsung SpinPoint F1 1TB + Samsung HD204UI 2TB | Seasonic S-12 600W | Dell 2209WA | Windows 10 Home 64bit
na cesty: AGang Gangsta 7.0 2013 + Lenovo ThinkPad 0328 + Motorola Moto G 2014
dříve, než se na něco zeptáte, zkuste zabrousit na: Google | Wikipedia
Dobrej je rozdíl v popisech, ve WD je to na czc spíše popis technických parametrů a synchronizačního softu, Apacer a A-Data mají tento kouzelný odstavec
Pokud nevíte k čemu všemu je externí disk vhodný, poslouží malá inspirace - lze jej použít jako rychlé a snadné rozšíření diskové kapacity, pokud nechcete / nemůžete nainstalovat nový disk přímo do skříně počítače. Hodí se na snadné přenášení dat, zálohování každodenní práce, skladiště multimediálních dat apod. Tato kapacita bez potíží postačí na uložení několika tisíc hodin komprimované hudby, tisíců fotografií, nebo desítek filmů v DVD kvalitě.![]()
děkuju, takže WD to jistí
zjistila jsem, že si pořád pletu MB a GB naštěstí vás to ani nepohoršilo![]()
Naposledy upravil Ella; 20.07.2011 v 08:39.
No z této trojice bych se vůbec nebál A-Data. Apacer ne, protože je USB 2,0 a to mi přijde dnes už škoda.Ale v podstatě neuděláš chybu ani s jedním. S WD mám dobré zkušenosti, ale vadí mi, že vibrují. Výborné zkušenosti mám se Samsungy, takže kdybych netrval na růžové, tak bych vzal tento: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=91213
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)... a v případě kritiky nezapomeňte napsat důvod, abych se mohl poučit a polepšit
Ono je úplně jedno, co člověk vezme... Stejně je to obyč. HDD + SATA <--> USB převodník. Akorát je to v jiném krytu a s jinou nálepkou. Akorát třeba u WD má člověk jistotu, že je tam WD disk apod.
Stejně tak vibrace a nevibrace jsou víceméně kusová záležitost.
"Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."
A s jinym CHIPSETEM, s jinyma DRIVERY, s jinyma elektrosoucastkama na stabilizaci napeti, s jinym resenim ukotveni a chlazeni HDD, a s jinym resenim ukotveni konektoru!
Kazdy jeden ze mnou zminenych parametru je pro spolehlivost/zivotnost RADOVE dulezitejsi nez vyrobce/typ HDD.
To jen pro poradek. Ono totiz najit kvalitne udelany externi box je spise vyjimka nez pravidlo.
Don't have a patent granted for being right. Would love one though!
V naprosté většině případů, kdy se ke mě dostal "mrtvej" externí disk (komplet), byl mrtvej právě převodník a disk jako takovej byl OK. Samozřejmě, je na každým, jak mu na těch datech záleží - při mrtvém převodníku se data vydolovat dají, což je u fyzicky mrtvého disku s BB daleko větší problém.
BTW pro eSATA/USB mass storage zařízení jsou potřeba nějaké drivery? Vždy jsem si vystačil se standardními od MS.
"Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."
Az nato ze ony "standardni od MS" vubec ne,museli byt od MS
Pointa je totiz v tom ze soucasti USB specifikace je ze zarizeni samo o sobe (prinejmensim) obsahuje konfiguracni data - co jsou vlastne "drivery" - ktery velice lehce muzou byt zpraseny.
Nemel jsem ovsem v zajmu se tu hadat o slovicka - de o to ze i stabilita SW stacku je zavisla na pouzitem chipsetu.
Vyjadreni "prevodnik" se mi taky u SATA radice pro USB zbernici zda dosti nevhodne. Komplexita je treba s AD prevodniky neporovnatelna.
Don't have a patent granted for being right. Would love one though!
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)