Já bych si koupil i chladič. On to sice box v pohodě uchladí, ale jde to i lépe a tišeji
Hybridní disk - můj názor je, že patří jen do notebooků, do desktopu dnes SSD + HDD. Ale je to jen "názor", reálnou zkušenost s hybridním diskem nemám.
Já bych si koupil i chladič. On to sice box v pohodě uchladí, ale jde to i lépe a tišeji
Hybridní disk - můj názor je, že patří jen do notebooků, do desktopu dnes SSD + HDD. Ale je to jen "názor", reálnou zkušenost s hybridním diskem nemám.
Myšlení zkresluje realitu.
A máš pro ten názor něco jiného, než jen "pocit", coby argument? Nemyslím nutně reálnou osobní zkušenost, ale něco co by tě k tomu vedlo? A nebo je to prostě jen takový zaškatulkování?
Popravdě, po tom, co jsem koukal na pár testů, mi to nepřišlo špatný. SSD mi přijde zbytečně drahý, na druhou stranu, proč si drobně nepřiplatit a nezískat v případě hybridu něco rozumně "mezi"?
EDIT: Ad chladič - ten 1 TB WD dělá celkem slušnej kravál a teď mám box chladič, takže co se hlučnosti týče, řekl bych, že jsem už na něco zvyklý...Ten aktuální box taky není bezhlučnej. Navíc chladič se dá doladit vždy, kdyby na to přišlo
![]()
A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power
Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD
U toho hybridního disku je to jen takový pocit. U mně taky to, že na SW je zbytečně velký (a ne natolik rychlý jako čisté SSD) a na data zase malý.
Ale je možné, že pro tebe má vhodnější poměr cena/výkon/datový objem.
Jo, ale už si nikdy nekoupíš chladič s backplatem, protože se ti to nebude chtít celý vymontovávat![]()
Myšlení zkresluje realitu.
Mno ohledně SSD - řeknu to takhle - má to být "domácky zábavní PC", čili na tom pojedou hlavně hry atd. Kupovat takovej disk, aby se mi tam vešlo řekněme pět nejoblíbenějších her, tak to se mi opravdu nechce, a mít SSDčko nějakejch 60GB, třeba, kam plácnu tak Windows (aktuálně mám na Cčku cca 45 GB zabráno, a to se snažím opravdu data dávat na datovou partition - na ploše jsou jen dokumenty v řádu několika desítek mega - viz níže moje plochá neřest), tak je sice hezký, že systém nabootuje o polovinu rychlejc a browser se pustí taky o půlku rychlejc, než na klasice, jenže to jaksi pro mě není rozhodující, neb obě činnosti dělám tak jednou denně, po příchodu domů, pak to běží a večer to vypnu, případně "uspím".
Já prostě v SSD do (mého) desktopu nevidím valný smysl, respektive nepřijde mi to pro moje účely adekvátní muzika za ty penízeA hybrid se zdá býti dobrým kompromisem, podle toho, co jsem zjišťoval.
A ad to místo navíc - já jsem a) bordelář (ukládání na plochu je můj otřesnej zlozvyk) b) na systémovém HDD budu mít možná dvě partitions a dva systémy, takže těch 250GB jako když najdu...
Možná, každopádně, chladič už je podružnost, šlo hlavně o "výkonové" komponenty, u chladiče vím, že to box uchladí, taktovat to nijak extra nebudu a když se rozhodnu koupit si nějakej "lepčejší", tak to můžu udělat klidně i cestou do obchodu nebo přímo na místě, ten není třeba nějak extra "vybírat".Původně odeslal bukva
EDIT: Tak mě napadá - nikdy jsem vlastně backplatový chladič neměl, proto možná moje úvahy tímto směrem nevedou![]()
A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power
Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
Zauvažoval bych nad 8GB ram, imho takové optimum dneska. A taky jestli to má být hlavně na hry, tak popřemýšlel o té grafice, i když jsem ji doporučil já.
(Btw ukládání na plochu ftw.)
pc i5, etc.
ntb i5, etc.
V okamžiku, kdy už ale musíš použít vyhledávání souborů, protože dokument nejsi na ploše schopen najít prostým pohledem, ti dojde, že by sis tam měl možná udělat krapet pořádek (tahle situace u mě nastala na služebním NTB asi tak čtvrtrok zpátky)
8GB je v plánu, proto to taky není kupováno coby 2x2 kit, ale jeden modul. Ohledně her - ano, má, jenže já jaksi moc nehraju ty nejnovější peckyNa WoW a podobný by to mělo bohatě stačit, navíc já jsem celkem skromnej člověk, nepotřebuju všechno hrát "fplnym rozlišení fplnejchdetajlech pyčo"
Myslím, že to cos navrhl by mi zase mělo stačit a grafika se dá měnit vždy, ostatně jako cokoliv dalšího, ale jako "starting point" na dalších pár let mi to přijde celkem fajnově vyvážený.
Současná sestava mi sloužila dobře cca tři roky, víceméně jsem nenašel nic, co bych si nemohl aspoň na nižší detaily zahrát. Tak doufám, že to bude do budoucna s tou novou podobné. Proto jsem ostatně i nadhazoval, že není podmínkou zůstat na s775, protože je mi jasný, že to je "dead end", čili varianty byly buď "za velmi rozumné peníze oživit skomírající sestavu", nebo dát něco uplně novýho
Všem díky za rady, K+ bude následovat![]()
na hybrid kasli, kup normalne WD blue 7200rpm.... usetreny love vraz dle uvazeni
MB:Gigabyte EP45-DS4 CPU:Intel Core 2 Duo E8500 rev E0@3,8GHz(9,5x400)@1,248v(load Prime)COOLER: CoolerMaster Hyper 212 RAM:Kinston HyperX 2x2048 DDR2 800 4 4 4 12 GK:Asus Radeon 5870HDD:SATA II WD500GB + WD320GB + Samsung F1 1TB BOX: Chieftec CH-05SL-B-OP PSU: Enermax MODU 525W CRT:21" LCD Samsung 215TW
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)