Jasný, práci do toho vůbec netahejme, tohle je domácí zábavní PC, z hlediska pracovního se tam realizuju tak maximálně připojením na vzdálenou plochu, moje PC samotné nic "nepočítá", z hlediska her - tam asi to využití čtyř jader nebude tak zvláštní výhoda, protože myslím, že zvláště starší hry, na které já se orientuju, to moc využívat neumějí

Ale jak jsem zmínil - je otázka, jestli z mého pohledu onu "perspektivnost" má vůbec cenu nějak přehnaně řešit, protože s775 jsem taky volil z důvodu, že pak budou snadnější upgrady (částečné) a ten PC mi sloužil někdy od roku 2007/2008 v podstatě beze změny, takže ve světle těchto faktů bych se možná na "upgrade potenciál" vyprdnul.

Zeptám se tedy jinak - bude Tebou navržené řešení na platformě AMD srovnatelné výkonově pro účely, které jsem napsal, s uvažovaným řešením Intelu? Já bych se tomu AMD veskrze ani nebránil, přece jen, na Duronech a Athlonech jsem toho "natočil" taky hodně Akorát vzhledem k účelu bych nerad, abych "měl čtyřjádro", který mi ale ve finále k ničemu nebude...

Takže zvažuju, uvažuju. Nerad bych ani "vyhodil peníze zbytečně" (když můžu mít podobnou "muziku" za menší penízky), ale ani bych nerad "zbytečně šetřil", abych pak smutně nepokukoval po Intelech, maje v PC už nastěhovaný AMDčko

EDIT: Jo, takový oživovačky znám... Já si tak matně pamatuju, že když jsem upgradoval ty tři, tři a půl roku zpátky na 775, tak to taky bylo "jen trošku oživit" a skončil jsem s naházenejma komponentama v "košíku" asi za 12-13k Kč