I když se rozhodně neodvážím označit se za odborníka v oblasti zdrojů, věděl bych minimálně o jednom člověku tady který toho ví určitě víc než já, tak ale s klidem můžu prohlásit, že jsem zevrubně zkoumal a upravoval víc zdrojů než valná většina lidí tady na fóru.
Zdroje Seasonic řady X jsem bohužel v ruce neměl, takže můžu mluvit jen podle fotografií a recenzí. Nicméně skutečnost je přesně opačná, a sice že X-750 nemá lepší součástky ani náhodou a právě kvůli tomu už dosahuje vrcholu této koncepce. Tedy pro získání certifikace 80 PLUS GOLD, viz ona recenze, kde si to můžeš vyčíst z tabulek nebo přečíst z hodnocení jestli ti ta čísla nic neříkají.
Takže já spíš miluju ty lidi, kteří to uvnitř neviděli a rozumují jak jsou výkonnější zdroje lepší, když je to obvykle přesně naopak. Tzn. výkonnější zdroje mají samozřejmě adekvátně svému výkonu použité polovodiče, ale tím to tak končí, v přepočtu na watt většinou dochází ke zhoršováním všech ostatních parametrů, což potvrzují mnohé testy a také malé rozdíly v ceně např. když se podíváš na 500- a 600W modely. Takže jsem jen chtěl sdělit fakt, že co říkáš tak není a proč, to mi celkem není jedno![]()

Odpověď s citací