Výsledky 1 až 17 z 17

Téma: Bigfoot Killer Xeno Pro

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Bigfoot Killer Xeno Pro

Dnes som sa v nej este hrabal a hlavne v softe (Windows aj Linux side). Prekvapivo som zistil ze v mnoho pripadoch su tam velmi banalne chyby (napriklad pre iste funkcie to hlada Putty ktoru nemam ani nainstalovanu, hlada to v adresare Program Files a nie v adresare Program Files (x86) a tak podobne).

90 percent veci by sa na tom softe dalo spravit. Potreboval by som ale trochu poradit s Linux side castou tej karty.

Zatial jediny kontakt aky som tam spravil s Linuxom bolo pomocou Putty. V jednom *.bat nejaky chytrak zabudol login aj s passwordom k tomu linuxu . Okrem toho ale vacsina FNA aplikacii ma v sebe zly login - respektive login k povodnemu Killeru K1. Rozdiel je proste v tom ako sa vola root (ak to pisem spravne) a aku IP adresu a meno si karta nastavi pre svoj OS.

Zatial viem len to ze je k tomu flashovacia utilta ktora vie tej karte natiahnut do onboard flash pamate linux - dva img subory. jeden je U-Boot 1.3.3 a druhy sa tvari ako nejake linux distro. Cele sa to nacpe do 8mb.

FNA aplikacie su v jadre linuxove a maju windows GUI ktore s linuxom komunikuje udajne cez "fanfary" Com port.

Ovladace pri kazdej prilezitosti flashuju karte jej OS. to znamena ze sa system karty vypne a nahra sa novy. Preto vyzaduje karta tak casto reboot celeho windows - musi sa tvrdo restartovat a to sa im jaxi v ramci instalacie drivera nepodarilo vyriesit.

Cela Bigfoot suite je FNA aplikacia, avsak vzdy je nutne aby polovica aplikacie bola v linuxe na karte a druha vo windowse k tomu aby ste ju mohli obsluhovat bez toho aby ste sa nalogovali do Linuxu na karte. To plati aj pre verziu ovladacov 6.0 ktore zrusili podporu USB a zvukovych vystupov na karte a cele VOIP ako take. Prakticky vzato vsetko co ta karta dokaze sa da robit pomocou command line bud cez program na to urceny alebo cez putty/telnet a tak podobne.

FNA firewall ... fungoval velmi pochybne.
    FTP a filezilla: mam pocit ze to ciastocne fungjue, ale filezilla skusa nespravny login (pre killer nic k1) a zatial sa mi tam ani s novym loginom nepodarilo dostat. Cez filezillu je tiez mozne dostat sa k USB diskom zapojenych na tej karte aj z OS.

Inak mam overene ze USB funguje. Zapojil som MP4 player a krasne si ho ta karta mountla.

V tomto zmysle sa ta karta chova ako miniserver s linuxom. BitTorrent a aj FTP pripojenie moze byt celkom prakticke pokial sa vam zda priliz drahe si doma nechat vkuse bezat nejaky domaci server - samozrejme najprv niekto tie aplikacie musi fixnut.

Bigfoot uz pred tromi rokmi vydal k FNA cely Software development kit s niekolko opensource binarkami. Vzhladom na drasticku cenu tohoto HW sa na to nikto so zdravym rozumom nemal dovod pozriet.

Sucastne FNA aplikacie poskytovane vyrobcami nemaju sancu vytazit potencial PowerPC procesoru ktory tam je...

Smiesne na tom je ze EVGA ponuka k downloadu ovladace 6.0 (tj aj OS pre kartu verzie sest) a k tomu Xeno Chat klienta ktory nema najmensiu sancu s nimi fungovat a bigfoot tiez velkymi pismenami hovori aky uzasny upgrade Xeno karty to je - v podstate... pridete o vacsinu featur ktore ta karta mala s tym ze sa tam nahra jedna aplikacia cielene zamerana na technologiu bypassu Windowsu. nutno dodat ze tato aplikacia uz je pisana aspon trochu solidne, hoci v konecnom dosledku moznosti karty oslabuje.

Zda sa ze bigfoot sa chce zamerat na produkty podobneho typu ako Razer. V urcitom zmysle technicky revolucne, a v urcitom zmysle zbytocne. U tejto karty ale mam viac chut popytat sa nejakeho sikovneho linuxaka ci by ma nenaucil aspon sa v takomto OS orientovat.
    Naposledy upravil Mir; 01.07.2010 v 00:53.
    Abit VH6-T mod "Immolator" * Intel Pentium III-S "Tualatin" 1.400@1,628Mhz * PQI SDR SDRAM PC133CL3 @ 155CL2 - 1,5 Gb * Asus Radeon x850XT 256mb * Pinnacle 300i * Creative SoundBlaster LIVE! * Adaptec 19160 * Intel PRO GT 10/1000 * Seagate Cheetah 15k 73GB * Windows 98SE

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Killer NIC
    Založil Masster v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 23.01.2007, 06:43
  2. ip/port killer
    Založil Triplex_six v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 06.12.2004, 09:56

Pravidla přispívání