"Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."
To bohužel nezkusím, ten stroj mi tu běží jako NAS (unRAID Server Basic) a nechce se mi to rozvrtávat.
Vyzkouším ale něco podobnýho...
EDIT:
Zkusil jsem NETIO benchmark mezi ntb-client (Turion X2 podtaktovanej na 800MHz, Marvell síťovka) a stolním pc-server (Phenom X4 2,7GHz, Realtek 8168C) a při volbě 1kB packetů po UDP to ukazovalo na ntb Tx: 73MB/s, Rx: 101MB/s a využití cpu kolísalo mezi 60-80 %.
Naposledy upravil Peca-on-line; 15.06.2010 v 23:22.
Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr
to CPU má výkon asi ako Pentium III 800Mhz, čo je asi tak 160 megaflops. Core 2 má na 3400 Mhz 1gflop a ak to len prepočítam ... na 600mhz by dávalo 176 megaflops a to si mal dve jadrá bežiace na sto percent ... Možné to je, ale i s 400 megaflopmi na Tualatine a intel sieťovkou som rozhodne ťahal viac než 30mb/s z lokálu (SCSI disk na SCSI +- 90mb) a procák to sotva vnímal.
Ak by CPU mali naozaj tak málo výkonu tak by ten výkon čo tá karta má robil velmi zásadné a meratelné rozdiely, ale to nebude ani ak by mal 10x taký výkon.
Videl som na tú kartu cca 10 recenzií a všade použili inú metodiku merania a vo väčšine prípadov namerali len niečo čo by sa dalo nazvať chybou v meraní.
Zatial najviac fér mi prišiel test kde vzali Intel sieťovku v rovnakej celnovej hladine a porovnali to s týmto. Výsledky boli naprosto identické, ale zabudli už na to že intel sieťovky ako také odlahčujú CPU tiež a tiež majú optimálnejšie pracovanie s dátami než onboard sieťovky. Rozdiel tam robila len bohatosť featur v čom Xeno mal navrch.
Obecne ale niesom velký fanda Onboard zariadení a len v málo prípadoch stálo to zariadenie za to že na doske bolo.
Abit VH6-T mod "Immolator" * Intel Pentium III-S "Tualatin" 1.400@1,628Mhz * PQI SDR SDRAM PC133CL3 @ 155CL2 - 1,5 Gb * Asus Radeon x850XT 256mb * Pinnacle 300i * Creative SoundBlaster LIVE! * Adaptec 19160 * Intel PRO GT 10/1000 * Seagate Cheetah 15k 73GB * Windows 98SE
srovnavate tu jabka s hruskama![]()
RISC vs. ne-RISC cpu, widle vs. jiny ip stacky ...
podle tehle vasich propoctu by musel bejt 10Gbit interface nepouzitelnej mimo top routery. a on se da vpohode osefovat 3 roky starym serverem a davat tam 800MB/s
a resit pri sitovani zrovna FLOPS je taky dost mimo. kolik asi tak operaci s plovouci desetinou carkou se pri ty sitovy komunikaci udeje (kdyz si odmyslim nejakej vypocet rychlosti)?
Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.
Jo, to máš naprostou pravdu, ale teď nám řekni jak to porovnat rozumně...
Myslím že hlavně je to tu o tom, jak porovnat jednotlivý síťovky případně kombinace s dalším HW a zjistit, který síťovky toho dokážou odbavit nejvíc při nejmenší zátěži zbytku počítače. Je mi ni jasný že zásadní vliv má implementace a nastavení ip stacku v OS a nejen HW, ale pokud se tu sejdou rady jak objektivně změřit a porovnat jednotlivý parametry výkonu sítě, bude to určitě pro dost lidí užitečný - jak z hlediska výběru HW, tak i nastavení OS/SW všeobecně.
Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr
Obecne je na mieste otázka prečo narvať na sieťovku procesor takéhoto typu. Podla toho čo viem tak oplýva práve slušnou výpočtovou schopnosťou na plávajúcej desadinnej čiarke. To sa môže hodiť samozrejme pre beh aplikácií priamo na karte - čo sa aj deje.
Pokial ale ten ten PowerPC procesor nahradí CPU počas komunikácie so sieťou tak len na to sa to neoplatí pretože žiadna sieť ktorú môžem doma namontovať v rozumnej cene (dnes teda 100mbit-1gbit, ale limitovaný internetovým providerom) nebude tak intenzívne posielať dáta aby mi to drasticky znížilo výkon CPU.
Za klúčovú by som tu považoval práve schopnosť akcelerovať isté tasky - VOIP napríklad, alebo hardwarovo vykonávať činnosti na sieti kvôli ktorým by som potreboval bud CPU alebo router.
Pár hráčov vyjadrilo záujem ak by tá karta dokázala vytvárať siete na vzor hamachi alebo kerio.
Bohužial sama firma Bigfoot podáva informácie skôr laicky a velmi nepopisuje čo všetko vlastne ten procesor vie vykonávať.
Abit VH6-T mod "Immolator" * Intel Pentium III-S "Tualatin" 1.400@1,628Mhz * PQI SDR SDRAM PC133CL3 @ 155CL2 - 1,5 Gb * Asus Radeon x850XT 256mb * Pinnacle 300i * Creative SoundBlaster LIVE! * Adaptec 19160 * Intel PRO GT 10/1000 * Seagate Cheetah 15k 73GB * Windows 98SE
Celé je to IMHO dobré pro následující případy:
Pokud má člověk v PC "SW" síťovku - prostě nějaký shit, který musí částečně ovládat i CPU, mohlo by tohle pomoci v případech, kdy je CPU 100% vytížené při hře a přepínání procesu hry a ovládání sítě způsobí latenci.
Ale tohle řeší jakákoli jiná seriozní HW síťovka...
Tahle sranda na mě působí jako jen fineska pro lidi, co řeší blbosti. Na zvýšení výkonu sítě asi ne, ale na offloading třeba těch torrentů nebo tak asi víc vhodný.
CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III ◦ 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610 ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350
Je to presne jak pise Marty ptakovina, jen blbina pro lidi, kteri nevedi co s prachama, nerozumi tomu, ale maji pocit ze budou strasne "in a khul". Pokud bude CPU stroje zatizenej natolik, ze nestaci obslouzit tech par kbit, co vetsinou gamesky generuji, tak uz ta gameska stejne nebude hratelna. No a pokud chce nekdo slusnou sitovku, tak slusna HW sitovka trebas od Intelu se da koupit za par stokorun.
Neco jinyho a samo s jinym ucelem, je trebas 4port mikrotik, kterej se taky dela v provedeni do PC. Obecne v domacich podminkach ma smysl resit maximalne propustnost site a ta je v 99% pripadu omezena diskem/blbym protokolem/vykonem protikusu, resit jestli budu mit latenci 0,01 nebo 0,02 ...
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)