Tak to bych chtel videt, konkretne u takovyho RAIDu-5/6.
Uznavam, ze s HW RAIDy moc velkou zkusenost nemam, ale to IMO nebude ten problem. Dostal jsem ukol pridat do jednoho starsiho HPcka disk (how-swap) a udelat z RAID-0 (jeden disk) RAID-1. Ovladaci utilita pro OpenSUSE samozrejme nebyla, verze pro SLES nesla nainstalovat (a neodvazil jsem to nejak nasilne hackovat). BIOS tohle prekonfigurovani pole samozrejme neumel, takze jsem musel nabootovat CD. Tam byla vpodstate jedina moznost, a to pridat ten novy disk do pole, nic jineho s tim delat neslo. Tak jsem dal pridat a zmacknul OK. Program napsal "please wait" a zacal neco delat...tento napis tam byl 20, slovy dvacet, hodin. Napadlo me, ze bych to asi mohl rebootnout (nasilne??) a ze by to radic delal na pozadi, ale to jsem se na ostrem dulezitem serveru bez kvalitni zalohy vazne neodvazil. Takze vysledek byl, ze server byl 20hodin down a neslo s tim delat. Nekup to, kdyz to je enterprise!
Kdyz ti funguje administracni app v OS, neni problem. Kdyz ne, tak muzes skoncit, jako ja.
Schvalne se po nejakych kouknu, ale obavam se, ze budou dost drahe. diky za tip.
Jasne, pro wokna jina rozumna alternativa neni, na tom se dohodneme.