to CPU má výkon asi ako Pentium III 800Mhz, čo je asi tak 160 megaflops. Core 2 má na 3400 Mhz 1gflop a ak to len prepočítam ... na 600mhz by dávalo 176 megaflops a to si mal dve jadrá bežiace na sto percent ... Možné to je, ale i s 400 megaflopmi na Tualatine a intel sieťovkou som rozhodne ťahal viac než 30mb/s z lokálu (SCSI disk na SCSI +- 90mb) a procák to sotva vnímal.

Ak by CPU mali naozaj tak málo výkonu tak by ten výkon čo tá karta má robil velmi zásadné a meratelné rozdiely, ale to nebude ani ak by mal 10x taký výkon.

Videl som na tú kartu cca 10 recenzií a všade použili inú metodiku merania a vo väčšine prípadov namerali len niečo čo by sa dalo nazvať chybou v meraní.

Zatial najviac fér mi prišiel test kde vzali Intel sieťovku v rovnakej celnovej hladine a porovnali to s týmto. Výsledky boli naprosto identické, ale zabudli už na to že intel sieťovky ako také odlahčujú CPU tiež a tiež majú optimálnejšie pracovanie s dátami než onboard sieťovky. Rozdiel tam robila len bohatosť featur v čom Xeno mal navrch.

Obecne ale niesom velký fanda Onboard zariadení a len v málo prípadoch stálo to zariadenie za to že na doske bolo.