Výsledky 1 až 25 z 40

Téma: Neuznaná reklamace iPhone 3G u Vodafone

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele MaWa
    Věk
    42
    Vliv
    286

Standardní Re: Neuznaná reklamace iPhone 3G u Vodafone

ja teda nevim, u britexu jsme reklamovali pro zakazniky uz hodnekrat a nikdy nebyl zadny problem i kdyz treba mobil vypadal jak prejety bagrem...ale nikdy to nebylo nic od apple...

spis bych videl problem v systemu reklamaci u apple. pokud apple nedovoli servisu rozdelat telefon, tak je to dost blbe. co kdyz servis reklamaci uzna a pak apple jim reklamaci zamitne (kdyz se podivaji nekde v holandsku nebo kde dovnitr ?). zustane to servisu jako tezitko za 15 tisic. a to se vyplati, ne ? takze ja ten servis chapu...radeji vse zamitat. a dokud nebudou moci telefon rozebrat, tak to bude stale stejne. podekujte vyrobci

ale chapu, ze tu mozna budu zase za cernou ovci kdyz ten bozky a dokonaly apple kritizuju
    Oficiální distributor AlphaCool pro ČR a SR...

a jako co? když je reklamace oprávněná a oni ji nějakým svinstvo-způsobem zamítnou jen kvůli svým obavám? to mě jako občana ČR a EU naprosto nezajímá. když jsou s iphony takováto reklamační rizika, tak ať to britex nedělá, resp prodejci neprodávají. mě jako člověka, kterému zcela nezaviněně odešel telefon tenhle přístup uráží a naprosto mě nemusejí zajímat důvody proč tomu tak je.

Věk
    42
    Vliv
    286

ja teda nevim, ale pokud ja na neco nadavam tak chci mit alespon trochu jistotu ze nadavam na toho, kdo za to muze a ne na toho, kdo se k tomu nachomytne prvni. tot vse co jsem chtel predchazejicim prispevkem rict

to je stejne jako s nekterymi vyrobci MB...kteri zamitaji reklamace pri sebemensich poskozenich patice CPU. taky lidi nenadavaji na prodejce ale na ty konkretni vyrobce. proc s iphonem je to jine ? aha uz vim, protoze nadavat na apple nebo nedejboze na iphone je div ne zlocin hodny upaleni a tak to odsere servis, ktery je z toho podle me take velmi nadseny...

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal MaWa Zobrazit příspěvek
    ja teda nevim, ale pokud ja na neco nadavam tak chci mit alespon trochu jistotu ze nadavam na toho, kdo za to muze a ne na toho, kdo se k tomu nachomytne prvni. tot vse co jsem chtel predchazejicim prispevkem rict ...
    Vidis to ale spatne, zajistit servis je povinosti prodejce a pokud servis odpovidajicich parametru zajistit neumi/nemuze, tak nema dany produkt prodavat.

Citace Původně odeslal Darth Maul Zobrazit příspěvek
    Bohužel, tohle je opravdu nový trend - dal jsem chrastící repráky na reklamaci do CZC a za týden se vrátily s tím, že se neprojevila.
    Samozřejmě fungovaly OK a po otevření jsem zjistil čerstvé pájení...
    Ovsem v tomto pripade jde uz o podvod a tudiz trestny cin a dokazat se to da IMO celkem snadno (kdyby sis nechal udelat posudek).

Citace Původně odeslal Misterio Zobrazit příspěvek
    Nechci rict nejakou blbost, mozna se mi to povede, ale kdyz servis napr. prehraje firmware/verzi softwaru, muze se to brat ze opravil "zavadu"? Nebo je to zakrok, kterej proste projde s tim, ze to je standartni a ze "stacilo pouze" tohoto zakroku, ktery se nepocita?
    Jakykoli zasah = oprava. POkud neco reklamujes, nelze provadet zadne jine zasahy .

Citace Původně odeslal Ištván Zobrazit příspěvek
    No a na pobočce ti zas řeknou, že se v tom nevyznaj, že to musí posoudit technik. V mém případě nebyli schopni posoudit, zda rádio hraje nebo nehraje.
    V tom pripade jim tam obratem posli COIku, prodejce musi mit ze zakona na kazde pobocce cloveka, ktery je schopen reklamaci posoudit a to min z hlediska mechanickeho poskozeni a pripadne prave toho zda jde o zavadu nebo vlastnost vyrobku. Vlastnost pak musi byt bud pro vyrobek dane kategorie bezna nebo musi byt naprosto jednoznacne popsana. V opacnem priapde jde o zavadu.
    Naposledy upravil Jezevec; 13.01.2010 v 18:10.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Uhrovitý puberťák minceVIP Avatar uživatele Darth Maul
    Věk
    57
    Vliv
    377

Tak jsem tu s výsledkem celé té povedené taškařice.

Evidentně mám velmi schopnou ženu, neboť dnes domů přinesla od Vodafone úplně nový iPhone 3Gs 16GB a prý na ně ani moc nemusela křičet - rozhodně prý mnohem méně, než na mě doma...

Celé to reklamační kolečko se servisní firmou se Vodafonu nějak nepovedlo, takže jí nestihli ve 30 dnech informovat o výsledku reklamované reklamace.
    Náhodným pohledem do nějakého interního reklamačního protokolu zjistila, že výměna za nový byla provedena "NA VÝJIMKU OD NĚKOHO SESHORA"!!!
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

Takse přiznejte kdo z vás tady je od Vodafonu a zatlačil?
    Nebo že by ty tvoje nářky tady už propadly až do googlu a někdo to našel?
    Tím samozřejmě nijak nesnižuju kouzlo osobnosti tvé paní.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)... a v případě kritiky nezapomeňte napsat důvod, abych se mohl poučit a polepšit

Citace Původně odeslal Darth Maul Zobrazit příspěvek
    výměna za nový byla provedena "NA VÝJIMKU OD NĚKOHO SESHORA"!!!
    na tom neni nic divneho, velka firma ma pevne dane procesy, ktere ve VF pravdepodobne stanovi, ze na vymenu za novy kus bez standardniho schvaleni servisem, je potreba souhlas opravnene osoby a pokud je to telefon za 19k, nedivim se, ze to musi byt rozhodne nekdo na vyssim stupni veleni nez vedouci znackovky...
    PC uz lehce postarsi...
    Sony A200 + Sony 18-200

Věk
    57
    Vliv
    377

Citace Původně odeslal Mirtex Zobrazit příspěvek
    na tom neni nic divneho, velka firma ma pevne dane procesy, ktere ve VF pravdepodobne stanovi, ze na vymenu za novy kus bez standardniho schvaleni servisem, je potreba souhlas opravnene osoby a pokud je to telefon za 19k, nedivim se, ze to musi byt rozhodne nekdo na vyssim stupni veleni nez vedouci znackovky...
    Jenže tohle byla výslovně VÝJIMKA - nikoliv jen souhlas oprávněné osoby na vyšším stupni...
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

Senior Member mince Avatar uživatele mraky
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal MaWa Zobrazit příspěvek
    ja teda nevim, u britexu jsme reklamovali pro zakazniky uz hodnekrat a nikdy nebyl zadny problem i kdyz treba mobil vypadal jak prejety bagrem...ale nikdy to nebylo nic od apple...

spis bych videl problem v systemu reklamaci u apple. pokud apple nedovoli servisu rozdelat telefon, tak je to dost blbe. co kdyz servis reklamaci uzna a pak apple jim reklamaci zamitne (kdyz se podivaji nekde v holandsku nebo kde dovnitr ?). zustane to servisu jako tezitko za 15 tisic. a to se vyplati, ne ? takze ja ten servis chapu...radeji vse zamitat. a dokud nebudou moci telefon rozebrat, tak to bude stale stejne. podekujte vyrobci

ale chapu, ze tu mozna budu zase za cernou ovci kdyz ten bozky a dokonaly apple kritizuju
    Pokud má servis problém s reklamační politikou Apple, tak ať pro ně nedělá, ne? Sorry, ale tvojí argumentaci nerozumím, protože v tomhle případě je jednoznační chyba na straně Britexu, kterej porušuje smluvní podmínky Apple (snaží se rozebírat některé telefony).
    Pište česky: hold × holt

hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)
    holt – povzdech; ve významu „inu, zkrátka a dobře“

Věk
    42
    Vliv
    286

Citace Původně odeslal mraky Zobrazit příspěvek
    Pokud má servis problém s reklamační politikou Apple, tak ať pro ně nedělá, ne? Sorry, ale tvojí argumentaci nerozumím, protože v tomhle případě je jednoznační chyba na straně Britexu, kterej porušuje smluvní podmínky Apple (snaží se rozebírat některé telefony).
    troufam si tvrdit, ze smlouva mezi nimi je na nejakou dobu urcitou...

jen jsem chtel rict, ze mi prijde divne, kdyz mobily jinych znacek nam dlouhodobe v britexu reklamuji i v pripadech, kdy o tom mam sam dost pochybnosti, kdezto s iphone jsou takove problemy. ach jo.

já se s tebou nechci hádat mawo, takže sem jen hodím tuhle reakci, nenačnu novou myšlenku a přestanu thread sledovat: mě je jako zákazníkovi jedno, jak se chová nějaký britex nebo apple. já koupil (hypoteticky, iphone nemám a nechci) mobil u nějakého prodejce a tamtéž také budu reklamovat, víc mě nezajímá. a pokud mě britex zprostředkovaně přes mého prodejce vosere, aby sám nebyl škodnej, tak si to rozhodně nenchám líbit. jestli je to pro ně tak prodělečné, že podvádějí lidi (jak jsem z odkazovaných zdrojů pochopil), tak ať to nedělaj a živí se nějakou slušnou prací. nadávat na apple klidně budu, ta firma se chová doslova fašisticky, na druhou stranu kdyby to nedělala, tak dnes není tam kde je. na stranu třetí si applu vážím, protože stojí na čele řady inovací (ať již gui, které by jinak xerox asi pohřbil, nebo myš, která s tím souvisí, nebo čerstvě třeba opencl).

Věk
    57
    Vliv
    377

Bohužel, politika Apple je sice dementní, ale za to, jaký je Britex, fakt nemůže. Máme s nimi zkušenosti už z dřívějška, kdy mi na Nokii svévolně vyměnili klávesnici za jinou, odrbanější, a když jsem docílil uznání jejich pochybení, mou klávesnici prostě nenašli - jednalo se tenkrát o různé verze toho joysticku na některých Nokiích.

Stejně tak Apple nemůže za to, že se i-Phone po neuznané reklamaci z Britexu vrátil v poničeném stavu, jako jsou praskliny krytu kolem konektorů apod. To je teď taky momentálně předmětem reklamace...

Senior Member
    Vliv
    275

K Vodafonu dodám jen to, že mi v reklamaci opravili závadu, ale řekli, že se závada neprojevila, tudíš neni nárok na odstoupení od smlouvy a nebo na novej mobil. Taky dobrá taktika....
    IBM ThinkPad T40

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    276

Citace Původně odeslal Ištván Zobrazit příspěvek
    K Vodafonu dodám jen to, že mi v reklamaci opravili závadu, ale řekli, že se závada neprojevila, tudíš neni nárok na odstoupení od smlouvy a nebo na novej mobil. Taky dobrá taktika....
    Jak ti mohli opravit závadu, která se neprojevila? To ti opravili nějakou jinou? Nebo "pro jistotu" vyměnili mobil?
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Senior Member
    Vliv
    275

Citace Původně odeslal meteor Zobrazit příspěvek
    Jak ti mohli opravit závadu, která se neprojevila? To ti opravili nějakou jinou? Nebo "pro jistotu" vyměnili mobil?
    Závadu opravili, tvrdí ale, že tam žádná nebyla. Pro ně je to tak lepší, chápeš?
    IBM ThinkPad T40

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání