Výsledky hlasování: Jaký IM messenger nejvíce používáte?

Hlasující
209. Nemůžete hlasovat
    25 11,96%
  • QiP

61 29,19%
  • Miranda

96 45,93%
  • Trilian

9 4,31%
  • Jiný

18 8,61%
Výsledky 1 až 25 z 1187

Téma: ICQ, QiP, Miranda a další IM messengery...

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: ICQ, QiP, Miranda a další IM messengery...

Citace Původně odeslal Michal Zobrazit příspěvek
    aha..no ok...ty nekdy pouzijes vic nez 3 mesice, max 1 rok starou historii?
    jestli jo tak ses docela vostrej))))))

ted me napadlo, co si treba vyexportovat poslednich par let(kdyz uz to musite mit) do html,txt souboru a tim se vam ta "dulezita" historie vo dost zmensi,no nic, jen napad...ale samozrejme pro lidi kery si brouzdaj 5 let a vic starou historii alspon 2x tejdne to nemam smyslD
    Temer denne. A jinak samozrejme, povazuju se za extremni pripad (v tomhle kontextu). Neukladam si historii, abych demonstroval nedokonalost designu ad absurdum, ale fakt v tom hledam. Pusobil jsem nejakou dobu na Miranda foru, takze jsem mel moznost pozorovat mnozstvi lidi a to, jak sve Mirandy pouzivaji (soucasti dotazu byl povinny vypis z VersionInfo, kde je videt velikost profilu) - historie malokoho presahovala stovky kB. Spousta lidi dokonce pouziva HistorySweeper, ktery jim to pravidelne mazal. Tudiz blazen jsem opravdu spis ja. Ale jak vidno z dotazu, dotycny nema uplne malou historii (ono staci mit IM program jako komunikacni nastroj v praci a nabobtna to razdva) a jak jsem psal, ten binarni zpusob ulozeni je bohuzel docela fuj (u me HistoryStats hlasi, ze onech 1.25M zprav zabira cca 44MB v UTF-8 ).

Duvod, proc jsem si to davno neexportoval, je plugin History++, diky kteremu je mozno hledat globalne mezi vsemi historiemi a velice prehledne si zobrazovat vysledky, popr. omezovat podle data, pripadne bookmarkovat ruzne zpravy. Uzasna vec je take razeni podle rozhovoru (treshold pro rozhovor je myslim pulhodiny), takze se clovek muze k urcite konverzaci proklikat velice rychle.

Citace Původně odeslal Blackknight Zobrazit příspěvek
    ...

Osobně se nebojím označit Pidgina za nejlepšího alternativního klienta pro IM komunikaci...
    Jen dodam, ze export historie do txt/rtf/html v Mirande samozrejme vubec neni problem, nicmene vetsina uzivatelu o to standardne nema zajem, protoze ten integrovany nastroj je daleko komfortnejsi.
    Jak tu tak o tom ctu, tak si ten Pidgin asi vyzkousim. Klienta menit neplanuju, ale jako doporuceni pratelum by to mohlo byt fajn (momentalne lidem radim Digsbyho). Abych si usetril trochu praci, zeptal bych se jeste na nasledujici:
    - Umi oznamovani prichozich zprav ci jinych udalosti pomoci blikani klavesnice? (NumLock/ScrollLock/CapsLock)
    - Je tam nejak elegantne poresena podpora vice instanci jednoho protokolu? (namely Jabber, GTalk, IRc)
    - Je mozne prepinat statusy na vsech protokolech globalnimi zkratkami?
    - Je mozne mergnout vice kontaktu do jednoho? Je to obdoba MetaContacts z Mirandy, slouzi ke spojeni jednoho cloveka na vice protokolech, vcetne mergnuti historii a transparentniho prepinani protoklu na pozadi, kdyz jeden vypadne.
    - Umi vnorene groups? (hloupy dotaz, ja vim, ale mam pocit, ze uz jsem natrefil na IM klient, ktery to neumi)

Predem diky za pripadne odpovedi
    Naposledy upravil WereWiking; 06.12.2009 v 19:14.
    War. War never changes.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Problém s QIP ( icq klient )
    Založil Zetes v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 25.08.2008, 19:58
  2. Miranda - ICQ kontakty
    Založil -- Charlie -- v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 18.10.2005, 23:52

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání