Mno zaujimaju ma skôr nejaké OC skúsenosti s podobnými doskami. Konrétne s DFI by bolo samozrejme najlepšie, alebo tiež výber CPU do toho.

Link som hodil na slovenský obchod kde sa rovnaká doska predáva aby si ludia mohli pozrieť bližšie špecifikácie, a to že som zabudol uviesť cenu od kamaráta som si uvedomil až trošku neskôr.

tu je pár otázok z môjho prvého postu:

"Aké máte skúsenosti s podobnými konfiguráciami? Môj predpoklad je ten že k niečomu ten stroj začne byť dobrý až o pár rokov, ale zato nejakú dobu by mohol vydržať.

LGA 775 socket som vybral zámerne pretože nieje predpoklad že by sa do neho robili ešte silnejšie jadrá než sú dnes k dispozícii (už vyše roka).

aké máte skúsenosti s tak vela ram a štvorjadrami?"

Na webe DFI sa naozaj píše o podpore 16gb ram pre tú dosku, dobré to na niečo bude až o pár rokov, rovnako ako 64 bitový OS, dovtedy ma budú obmedzovať 32bitové aplikácie ktoré sú bežne dostupné a nehodlajú sa velmi vzdať svojej výhradnej pozície.

Výber socketu a dosky som už spravil a dúfal som že dostanem nejaké referencie o doske, CPU, ramkách atp.

Doc_Zenithovi tymto dakujem za info o PCI-e slotoch a potvrdení toho ze upgrade diskového radiča na nieco so solídnejsou priepustnostou bude mozne, a teda ze dva PCI-E 16x sloty vyuzijem.

Jak ale s tými ramkami...?