Ak AMD integruje grafiky od ATI tak s tým nebudem mať najmenší probém. Ak Intel integruje grafiky od Intelu tak sa toho pravdupovediac obávam, pretože intel zatial na tomto poli nepredviedol nič okrem najnižšej triedy úžitkových integrovaných grafických kariet.
Riešiť velkosť die rozhodne zmysel má. Obmedzenie sa proste bude týkať plochy. Ani jadro integrovaného obvodu (hlavne tak komplikované) sa nedá dať na lubovolne velký kus kremíku. Obecne sa od výrobných procesov až tak velmi nemiešam, ale viem že Intel sa vyjadroval o tom že hranice súčastne možných výrobných procesov sa blížia.
Ak sa na die natlačí jak grafika (rozmeru čipu aký má dnes ati 5870) a k tomu jadro rozmerov Nehalemu tak sa bojím teplotných problémov, nehovoriac o spotrebe. To znamená shrinky shrinky a znova shrinky...
čo sa inak týka DFI tak mi to znova pripomína môj súčastný stroj.
Konštrukčné zaujímavé riešenia, ale má to via chipset na ktorý všetci nadávali, systém som nahodil, dal vela ram a zistil som že ludia maximálne tak nevedeli ako nastaviť komplikovaný bios, nevedeli že Via chipsety a kvalitné SDRamky idú o 10 percent rýchlejšie pri rovnakej frekvencii než ostatné čipsety a že ATI+Via a údajná úplná nekompatibilita je len mýtus.
Ako mi pomohla RAMka? V tej dobe tým že systém beží úplne plynulo a nemusí swapovať na disk. Bežne dostupné a údajne supervýkonné intel chipsety utiahli len polovicu ram a na výkone tých strojov to bolo vidieť už vtedy a omnoho viac to bolo vidieť pri následných testoch v 3dmarku, kde sa solídne umiestňovali len stroje s vela ram a tiež neskôr pri hrách ktoré začínali byť náročnejšie (tam kde ludia s P4 a 512 mb ram dokupovali ramky, a potom zistili že sa im rovno oplatí celá doska, som ja stále mohol v pohode byť na tom istom stroji).
Z výsledkov aké ludia na DFI doske s intelmi dosahujú vidím zatial len to že je im to málo - menej než u ASUSu ale viem že pri takýchto biosoch to chce trpezlivosť pri OC a jeho ladení. Nielen natvrdo dvíhať FSB.
Viem o človeku ktorý s touto doskou pracoval rok a skúsil 5 rôznych biosov a v každom novom release sa dostal o nejaké to FSB vyššie. Okrem toho pochybujem že si niekto dáva čas pri solídnej diagnostike...![]()

Odpověď s citací