Marty, fajn že ma berieš ako príklad, ale napriek tomu že som si popálil prsty na diskoch nesúhlasím úplne, nakoľko za tie 3 roky som mal problém iba s diskom, takže mi bola celá záruka Dellu na dve veci. Síce je fajn že v prípade pokazenia dosky, alebo zdroja som mal NBD záruku, ale na druhú stranu nemám možnosť spraviť upgrade. To že ty dopredu plánuješ a kupuješ taký HW aký budeš chcieť je fajn, ale veci sa v živote menia. Náš server bol plánovaný maximálne 10 webov a že nám bude stačiť do smrti. Teraz tam je webov 30 a zároveň ho používame ako online úložisko dát a backup, nakoľko nám to už aktuálne rýchlosti pripojenia umožňujú (kto na to myslel 3-4 roky dozadu?). Podľa toho som vymenil disky, a spravil som chybu v tom že som kúpil "obyčajné" disky nie RE verzie. Z tejto chyby som sa poučil, a podľa toho radím že ak to nebude do firmy kde sa prachy obhajujú ľahšie, nech si radšej niečo poskladá.
Mne keď sa na tomto serveri od Dellu teraz niečo poserie, tak mám problém. Zdroj atypický, doska atypická, case atypický, vlastne okrem diskov a radiča tam nie je nič normálne. Súčiastky od Dellu by sa dali objednať, ale bol by som blázon, to už radšej cez eBay.
Ďalšia vec je upgrade: cenová ponuka od Dellu na ďalšie CPU (starý Xeon) bola taká že dnes za to kúpim nový značkový server. To isté RAM a nechcem vedieť za koľko by mi dodali disky v celkovej kapacite 3TB.
Ak mám značkovú skladačku tak v BA s trochou snahy dokážem pokazenú súčiastku nahradiť do 24hodín, ale aj menej. Napr. druhý WD RE3 disk som zohnal asi za 5 minút + cesta 20 minút, nehovoriac o tom že koľko ma to stálo. Budem trochu preháňať, ale za ten čas by som sa do Dellu ani nedovolal.
Je to o tom že kto aký ma budget a nakoľko kritické veci mu na tom železe bežia. Koncom tohto roka plánujeme nový server. Nič z toho nebude, ale keby náhodou, tak to tentoraz bude značková skladačka. Nemám nič proti Dellu, IBM, HP a Sun, ale zistil som že to pre mňa nemá žiaden význam. Ak sa niečo dojebe aj tak musím ísť do tej serverovne a podľa toho ako rýchlo zoženiem náhradnú súčiastku budem to mať opravené +/- za rovnaký čas.