Realna rychlost vsech beznych wifi je diky pouzitemu protokolu maximalne cca polovina linkove rychlosti. Provozuji mensi sit s cca 8mi APcky a 7mi paternimi spoji (vsechno v Acku 5.5GHz outdoor pasmo), vse to jede na mikrotiku a pokud neni nejake extremni ruseni, tak i 1.5km spojem obvykle procpu alespon 15Mb a vic, kratsi spoje delaji neco kolem 25Mb, likova rychlost kolisa od 48 do 54Mb. Kamos, se kterym mame tu sit napul (ma dalsich cca 9 APcek), nedavno testoval na stole jednak nejaka hotova HW APcka, jednak mikrotik s Nkovym atherosem a skutecna prenosova rychlost par metru od sebe je vice nez 100Mb (mozna dokonce az 130) half duplex v TCP. Ted jsem nasel zajimavy testCC&C-6202-V3 proti WL-6200C. Oboje to jsou vyrobky vietcong firmy CC&C, je to vpodstate to nejlevnejsi co se da v CR koupit, nekdo by mozna pouzil vyraz typu megakram,shunt a pod. Jedno je HW AP, druhe je USB
Presto jsou vysledky zajimave:
http://pctuning.tyden.cz/component/c...k=view&start=3
dosazenych 95MBps v UDP je pres USB stick hodne dobre, mozna az podezrele. Vychazi to na cca 76MBps, neni to nejak moc na USB?
OPRAVA: samozrejme se jedna o Mbps, ne MBps, sorry za mateni