Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Nasdílení internetu přes wifi AdHoc

Standardní Nasdílení internetu přes wifi AdHoc

Zdravím,

již dlouho jsem se sítěmi nedělal a něják se mi to nedaří. Mám NB IBM T41 do kterého je zapojen internet přes kabel od UPC a potřebuji toto připojení využít na druhém NB (compaq n410c) přes wifi. Oba NB se mi přes wifi podařilo propojit přes AdHoc s šifrováním. Na obou NB karty odesílají pakety ale přijeté jsou 0. Všiml jsem si že když na Compaqu odentruji v exploreru adresu tak na IBM zabliká dioda wifi. Teda teď už ne ale ze začátku to dělala jenže žádný výsledek. Na IBM jsem nastavil u síťové karty s internetem sdílení internetu. Zkoušel jsem nastavovat IP adresy u wifi karet a nic. Je mi jasné že se tu podobná záležitost jistě řešila. prosím o radu nebo odkaz. nemám moc času začít zase studovat sítě. Děkuji. Marek
    Naposledy upravil searge; 14.02.2008 v 12:15.

Standardní Re: Nasdílení internetu přes wifi AdHoc

Takže jsem zkoušel dálší postupy. Na IBM jsem vypnul firewall (norton 2008, ve win vypnutý standartně) (na compaqu není, zatím SP1). Ping nefunguje. Stale nic.. Budu pokračovat... Marek

Prolezl jsem snad celé forům a nic nenašel. Počítače se mi navzíjem nevidí a nedají se pingnout. Vždyť to musí být nějáká totální volovina.. Se z toho po....

S Windows XP mi na tohle zabralo premosteni pripojeni (premostis Ethernet-Wifi). Ovsem problem byl, ze spojeni jelo maximalne 85kbps, neprisel jsem na to proc
    Love 'murican gas-guzzlers...
    Chevrolet Camaro '79, 5L V8
    Chevrolet Tahoe '01, 5.3L V8
    Chevrolet Camaro '01, 3.8L V6
    chevroletcamaro.cz - Unleashed Fuel Only

Tak to mě taky napadlo jenže mi to nejde. Píše to (Chcete-li vytvořit síťový most, je nutné vybrat alespoň dvě místní sítě (lan) nebo vysokorychlostní připojení k internetu, která nejsou používána programem Sdílení připojení k Internetu.). A sdílení je vypnuto. Zkoušel jsem teď zapojit kabel do NB compaq a nejede to. takže UPC to má na MAC adresu. Ják z tohodle ven. Nechci obcházet UPC ale chci aby to fungovalo... I když mi přijde že by wifi s UPC nemělo mít nic společného. Vím že jde sehnat router který lze použít a obejít UPC ale to nechci...

Takže asi budu muset u UPC nahlásit dva PC a koupit normální hub. V bývalé praci se dal zapojit jakýkoliv počítač a bylo tam taky UPC ale netuším jakou měl bývalý zaměstnavet s UPC smlouvu. Vidím že tady se rady nedopátrám (jako vždy v mém životě jsem si musel vše nakonec zařídit sám). Děkuji za snahu viz příspěvek nad.
    Naposledy upravil searge; 15.02.2008 v 16:16. Důvod: Doplnění

Ahoj, takže za 1. máš ty kompy opravdu vzájemně na dosah? (aby jsi je neměl každý na druhém konci baráku) 2. zkusil bych rozběhnout na tom NTB co je internet tu WI-FI v režimu AP a k němu přidělit pro sdílení internetu síťovku ve kterém máš to UPC. Takhle to mám já. Když jsem to měl jako adhoc tak to nebylo ono, ale v režimu AP-klient to jede v poho Snad ti to pomůže

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    296

Podle toho co pises, tak ty kompy nejsou nakonektovane.
    Ale osobne bych zkusil to co pise Patrez, zjisti jestli wifina umi jet v rezimu AP a zkus ji rozjet. Jeste dukladne prostuduj na obou kompech fw, jestli to opravdu neblokuje fw. V keriu se to treba musi povolit, aby ti jelo pripojeni i na druhem kompu.
    Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!

nejsem si uplne jisty, ale musi to byt spojene pres adhoc ?
    nebyla by lepsi ta druha funkce (ted mi vypadlo to druhe slovo)...

myslim ze u Adhoc plati neco co se musi dodržet a pokud to neudelas tak pres adhoc to nepojede..
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Citace Původně odeslal Atreides Zobrazit příspěvek
    nejsem si uplne jisty, ale musi to byt spojene pres adhoc ?
    nebyla by lepsi ta druha funkce (ted mi vypadlo to druhe slovo)...
    Infrastruktura? To tu uz radil Patrez. Akorat si myslim, ze se 2 obyc wifi sitovkama to moc dobre nejde. Nebo aspon nevim jak.
    Love 'murican gas-guzzlers...
    Chevrolet Camaro '79, 5L V8
    Chevrolet Tahoe '01, 5.3L V8
    Chevrolet Camaro '01, 3.8L V6
    chevroletcamaro.cz - Unleashed Fuel Only

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Nasdileni netu mezi LAN a WiFi na WL 5460
    Založil NorMack v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 35
    Poslední příspěvek: 03.01.2010, 00:11
  2. Pripojenie Notebooku wifi k internetu v dome
    Založil wanthom v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 19.08.2007, 00:28
  3. Sdílení WiFi připojení internetu přes router
    Založil asus v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 8