Takze v PAE rezimu je RAM do 4GB adresovana normalne? To jsem netusil, myslel jsem, ze je cela zpomalena. V tom pripade chapu ze reseni s RAM diskem nemusi byt pro specificke vyuziti uplne spatne.

Ehm, o crackach jsem psat puvodne nechtel, zatim se mi ale nestalo ze bych ho vzdy nejak nerozjel. Pravda ale je, ze obcas potreba trochu googlit. Samozrejme to je argument proti x64, ale tech problemu je tak malo, ze bych to jako zasadni nevyhodu nevidel.

Me proste pripada velka diskova cache, ktera je IMHO mozna pouze s x64, jako dost zasadni vyhoda prave pro obycejne uzivatele, ktera prevazuje nad negativy. Ono je preci jen rozdil, kdyz se ti nejaka narocna hra, ktera sama sezere 3GB RAM, loaduje 10s, nebo 5s, protoze ma vse v RAMce. Samozrejme ale souhlasim, ze pokud nekdo potrebuje pouzivat specificky HW ci SW, ktery pod x64 nebezi, tak nema jinou moznost nez x32. Naopak pro narocne pouziti pro databaze apod je myslim x64 vpodstate nutnost, protoze provozovat rozsahlou databazi na 3GB RAM je casto nemyslitelne.