Kdyz jsem kamosovi nedavno stavel kompik na hry, dal jsem mu tam 8GB a vista x64. Ma ho jiz cca rok a nema s 64bit jediny problem. Naopak ve hrach vyuzije velkou diskovou cache, takze loadovani je dost rychlejsi nez na obyc x32. On je klasicky BFU, zadny skopiciny na tom nedela ani nema nejaky specialni HW, pro ktery by nebyly ovladace. Tod ma zkusenost LAMA vs. x64.
ted k tvemu postu: x64 XP jsem s 32bit verzi XP srovnaval prave proto, ze to je jedina alternativa (pokud nechce vista) a to, ze to je lepsi system, je IMHO prave argument.
Chapu to dobre tak, ze abys mohl pouzivat ten RAMdisk pres PAE, tak i OS jede pres PAE adresovani, cimz si o dost snizujes vykon pameti a CPU?
Muzes sem prosim dat alespon par her, ktere nejedou na X64? Ja je mam pres 3 roky, dohral jsem vetsinu dobrych her a ani s jednou jsem nemel zadny problem.
Jinak co se serveru tyka, tak nevim co na nich provozujes ty, ale nejak si neumim predstavit, ze by web servery a databaze, ktere adminuji ja, jely na 32-bit OS a s tim souvijicich 3.5GB RAM nebo kvuli PAE na snizenym vykonu RAMky. Posledni server co jsem instaloval ma 16GB a je to tak akorat . Vse samozrejme linux, mozna ze pro nenarocny terminal server na win 3.5GB RAM staci.