No ale 64bit XP už nemaj oficiální podporu a končí pro ně vývoj takže o těch bych moc nemluvil. A vůbec jak už padlo, je to jinej systém. Zde by bylo lepší zmiňovat 32bit a 64 bit servery a ty postavit proti sobě, ne XP a XP64, protože to je jinej systém.
Jinak 32bit vs 64bit, dle dotazu toho kdo začal thread , pro něj jednoznačně 32bit. Jednak jsou v tom mnohem lepší ovladače, druhak v tom hry běhaj líp, v 64-bit i některé starší vůbec nejdou. Atd atd atd. Pochopte, že je to člověk, normální user, kterej v životě žádnou 64-bit aplikaci neviděl a dlouho neuvidí.
Já osobně mam 16gb ram, používám stále klasický Windows XP 32bit. Používal bych Windows 2000 kdybych ještě mohl, ale dnes už si s nimi ne všechny programy rozumí, musej se tam dodával dll z XP, atd. Mam to řešený klasicky 3,5gb ram pro OS, zbytek přes PAE namapovaný jako ramdrive. Swap mam vypnutý. Jelikož předtim jsem ho cpal do tý ramdrive, ale ukázalo se že vše co mám běhá ok a lépe bez něj. Nic lepšího jsem zatim nenašel. Nepoužívám 64-bit programy co by přesahly tolik ram a když jsem zkoušel 64-bit OS a 64-bit verze těch programů a 32bit os a 32bit verze, tak 32-bit běhaly furt svižnějc.
Dále pak jsem projel od Win 2000 po poslední bety sedmiček všechny. A dnes jsou pořád s ohledem na kompatibilitu nejlepší WinXP. Druhé místo u mě obsadily Win2008 server 32 bit. Třetí místo ten samý, 64bit. Je to brilatní systém, ale občas pracuji se starými věcmi co se s NT6.x nemaj rády, takže jsem u XP.

Odpověď s citací