Výsledky 1 až 25 z 40

Téma: vzdálený síťový disk (home > work)

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele sasha
    Vliv
    296

Standardní Re: vzdálený síťový disk (home > work)

jojo design je zaklad, to je bez debat!

bohuzel jsem se nesetkal a ani jsem neslysel o ubuntu na kterem by bezel oracle atd (predpkladam ze chapu dobre ze tvuj server tedy nedela jen vpn a iptables...)

no cose tyce toho natu tak popis co presne potrebujes vedet.
    snad budu vedet

@atreides: jaky fw chces kupovat? do firmy a nebo domu
    Naposledy upravil sasha; 13.05.2009 v 12:16.
    Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    287

Teda vy ste se ale rozjeli
    Nicmene pokud se chceme bavit o vyslovene home reseni, staci i nejaka krabicka na kterou se hodi dd-wrt (tedy slouzi to i k rozvedeni wifi), zvladne to PPTP (trivialni rozchozeni) i OpenVPN (sirsi pouzitelnost za NATama a firewallama).
    Nejak nevidim duvod, proc na opravdu domaci komp (sit) pouzivat uz skoro enterprise reseni...
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Citace Původně odeslal HollyG Zobrazit příspěvek
    Nejak nevidim duvod, proc na opravdu domaci komp (sit) pouzivat uz skoro enterprise reseni...
    protoze jak už je v nadpisu uvedeno má se propojit domácí komp s prací !!! s firmou čili žádná "domácí" síť.
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Senior Member Avatar uživatele sasha
    Vliv
    296

Citace Původně odeslal Atreides Zobrazit příspěvek
    protoze jak už je v nadpisu uvedeno má se propojit domácí komp s prací !!! s firmou čili žádná "domácí" síť.
    jo presne tak a tim to ukoncime, debatu jsem zacal s tim ze jsem chtel hajit ipsec, u ktereho jsem se nesetkal s problemem, pokud jsem videl problem tak na tech krabickach za par stovek proto jsem uvedl ze krabicka za 300$ ten problem nema a je podle mne velmi sikovna a tim se to nejak rozbujelo...

@jezevec
    ten muj pix basti 6W
    do IOSu nedelam sorry ten je pro routry a ne firewally....
    ve vysledku potvrdili mi to i kluci stejne zapaleni do vami uvedenych resni jako vy, ze delat tak velkou sit (routing, vpn, proxy, dns, loadbalancing, idp/ips, application layer filtering a nepocitam dalsi casti infrastructurni mimo applikacni) jako mame v praci na linuxu je tak hodit si akorat masli.... ale je to zkratka objemem dat a velikosti site takze to uz prosim nerozmazavejme

@paolo
    to stejne tak mohu dodat k tomu mikrotiku v pripade dynamickych protokolu

jinak dekuji za porovnani, jsem rad ze vam to funguje a jsem rad ze to funguje nam a omlouvam se ze jsem na vas tahal ten pozlatkovy tank

hawk jdu pokracovat ve cteni knizky o openVPN dal uz to bude stejne jen OT
    Naposledy upravil sasha; 13.05.2009 v 23:03.
    Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen

Citace Původně odeslal HollyG Zobrazit příspěvek
    Teda vy ste se ale rozjeli
    Nicmene pokud se chceme bavit o vyslovene home reseni, staci i nejaka krabicka na kterou se hodi dd-wrt (tedy slouzi to i k rozvedeni wifi), zvladne to PPTP (trivialni rozchozeni) i OpenVPN (sirsi pouzitelnost za NATama a firewallama).
    Na finále to můžeš vyřešit za cca 1.300,- koupí Mikrotiku, který je postaven na linuxovém základu, má jak textové, tak grafické rozhraní a na to, co potřebuješ je to víc než dostatečné. Spotřeba 3-20W podle zátěže.
    Umí se chovat jako VPN server jak pro OpenVPN, tak IPSec, tak Microsoftí L2TP.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Citace Původně odeslal sasha Zobrazit příspěvek
    bohuzel jsem se nesetkal a ani jsem neslysel o ubuntu na kterem by bezel oracle atd (predpkladam ze chapu dobre ze tvuj server tedy nedela jen vpn a iptables...)
    a to je podle tebe jedina aplikace pouzitlena na linuxu? pokud ano, pak nema dalsi debata smysl, pokud ne, nechapu poznamku ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal sasha Zobrazit příspěvek
    ...
    Ad bugy, o tech radsi nemluv. Kdyz se objevi bug v iptables/... tak ho muzu druhej den opravit, pripadne zvolit jiny reseni danyho problemu (kdyz mi nefunguje aplikace A, tak zvolim aplikaci B). Kdyz narazis na BUG napr v IOSu, muzes se jit leda klouzat (s pravdepodobnosti 70% si dovolim tvrdit, ze umim odstrelit porty na jistem modelu cisca, prisel sem na to ciste nahodou).

Ad PIx a pod, nerek bych ze zrovna tyhle krabky zerou vyslovene "par" W. Dokonce bych se odvazil tvrdit, ze ponekud osefovany PC bude mit pri nasobne vetsi funkcionalni vyuzitelnosti srovnatelnou spotrebu. Mam k dispozici obe reseni a co myslis, ktere pouzivam ? No jasne, tuxe. Jeden stroj mi jede zaroven jako GW/FW/filtrovaci mail server/VPN GW/DNS/.... (podotykam, ze nemluvim o domaci siti). Za tu dobu co to spravuju zdechly provozni (win) stroje kazdej nekolikrat, GW ani jednou.

Kazda ta vec si jede pekne pod svym uctem pripadne v chrootu a jako bonus mi tenhle stroj poskytuje moznost nouzovyho pripojeni do site - jinak receno kdyz jede = jde elektrika = muzu vzdalene delat naprosto cokoli (provozni stroje maj samo management karty).

Drahe krabky, outsource a pod maj smysl, kdyz ve firme neni IT a tudiz to nema kdo nakonfigurovat a udrzovat. Alternativne (taky tu je celkem nedavny thread) se podobne veci aplikuji ve firmach s neschopnym managementem, ktery radsi vyhodi par MKc za to, co by zadarmo fungovalo v nejhorsim uplne stejne blbe.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Velký disk pro "starý" počítač - DOPLNĚNÍ
    Založil Tom v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 17.08.2007, 19:38
  2. síťový disk (externí)
    Založil kamil v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 04.04.2004, 19:03
  3. Otevřený disk -> prach -> problemy
    Založil Snippet v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 09.12.2003, 18:13
  4. Jakej Disk 80 - 120 GB -> WD, Maxtor, Seagate ???
    Založil Martyr-M v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 37
    Poslední příspěvek: 05.09.2003, 00:02
  5. bios nenadetekuje disk -> zachrana dat
    Založil s.n. v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 11.07.2003, 12:30

Pravidla přispívání