Drží? 1D MkIII je snad největší průser Canonu, co pamatuji ... A mimochodem, pár profíků s Marky poslední generace znám a žádnému z nich neříká pane.
Všechny systémy a značky mají svoje problémy, ale s Canoními skly je to pravda a zvyšováním MPx se to jen a jen zviditelňuje. Tuším předevčírem jsem si procházel review 5D MkII na DCResource a na některé fullsize samply s 24-105L jsem opravdu nevěřícně koukal (přitom na f/11) a to je tak 3,5 roku nově vyvinuté sklo speciálně pro FF?
A opravdu nerad bych se někoho dotknul, když řeknu, že fakt nechápu, proč je tak v oblibě opakovat, že když mám skla nějaké firmy, tak už u ní zůstanu. Když se kouknu na aktuální ceny, tak mám ve sklech v českých cenách nějakých 260K a pokud mi jakákoliv jiná firma zítra nabídne systém, který pro mě bude znamenat citelný reálný přínos v tom, co fotím, tak je všechno do týdne z domu. Koho tohle pálí, ten se asi potřebuje jen naučit líp nakupovat a/nebo prodávat, to by mohlo stačit - podívejte se, jak lítají zrovna "Lková" skla všech kategorií třeba jen na FredMiranda bazaru.
btw: ad ty next-gen snímače - Sony oficiálně vyvíjí, Matsushita oficiálně vyvíjí, další jistě také, ale je to dost jedno. Dokud je trh nedonutí, tak na trhu nebudou. Domnívám se, že R&D oddělení takových firem dokážou do roka vyvinout prakticky cokoliv, nakonec pravděpodobně mají návrhy dávno hotové a vzorky natestované. Nedávno jsem viděl návrh Trine konceptu od Kodaku a kdyby se jim to podařilo dotáhnout, bude zase pěkných pár let klid.
Koho to zajímá, může se podívat, co umí nový Sensor+ snímač od Dalsy ve PhaseOne P65+ a jaký skok to je od předchozí generace - a to snad ve všem, od rozlišení přes DR po šum a různé "vychytávky" processingu.
Sry, končím s OT.
Holda: podle DxO je 40D o trošku lepší, ale nic zvláštního bych od toho nečekal. Osobně bych na tvém místě nečekal nic zvláštního při přechodu na cokoliv v rámci APS-C (z pohledu snímače je v téhle kategorii asi nejlíp hodnocená D90tka), citelné rozdíly zaznamenáš imho nejlevněji u D700 ...