Výsledky 1 až 25 z 82

Téma: Pláč nad směřováním technologie DSLR

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Canon 500D

Citace Původně odeslal Gargamel Zobrazit příspěvek
    aspon ta jednickova rada se drzi
    Drží? 1D MkIII je snad největší průser Canonu, co pamatuji ... A mimochodem, pár profíků s Marky poslední generace znám a žádnému z nich neříká pane.

Všechny systémy a značky mají svoje problémy, ale s Canoními skly je to pravda a zvyšováním MPx se to jen a jen zviditelňuje. Tuším předevčírem jsem si procházel review 5D MkII na DCResource a na některé fullsize samply s 24-105L jsem opravdu nevěřícně koukal (přitom na f/11) a to je tak 3,5 roku nově vyvinuté sklo speciálně pro FF?

A opravdu nerad bych se někoho dotknul, když řeknu, že fakt nechápu, proč je tak v oblibě opakovat, že když mám skla nějaké firmy, tak už u ní zůstanu. Když se kouknu na aktuální ceny, tak mám ve sklech v českých cenách nějakých 260K a pokud mi jakákoliv jiná firma zítra nabídne systém, který pro mě bude znamenat citelný reálný přínos v tom, co fotím, tak je všechno do týdne z domu. Koho tohle pálí, ten se asi potřebuje jen naučit líp nakupovat a/nebo prodávat, to by mohlo stačit - podívejte se, jak lítají zrovna "Lková" skla všech kategorií třeba jen na FredMiranda bazaru.

btw: ad ty next-gen snímače - Sony oficiálně vyvíjí, Matsushita oficiálně vyvíjí, další jistě také, ale je to dost jedno. Dokud je trh nedonutí, tak na trhu nebudou. Domnívám se, že R&D oddělení takových firem dokážou do roka vyvinout prakticky cokoliv, nakonec pravděpodobně mají návrhy dávno hotové a vzorky natestované. Nedávno jsem viděl návrh Trine konceptu od Kodaku a kdyby se jim to podařilo dotáhnout, bude zase pěkných pár let klid .

Koho to zajímá, může se podívat, co umí nový Sensor+ snímač od Dalsy ve PhaseOne P65+ a jaký skok to je od předchozí generace - a to snad ve všem, od rozlišení přes DR po šum a různé "vychytávky" processingu.

Sry, končím s OT.

Holda: podle DxO je 40D o trošku lepší, ale nic zvláštního bych od toho nečekal. Osobně bych na tvém místě nečekal nic zvláštního při přechodu na cokoliv v rámci APS-C (z pohledu snímače je v téhle kategorii asi nejlíp hodnocená D90tka), citelné rozdíly zaznamenáš imho nejlevněji u D700 ...
    Naposledy upravil jan555; 21.04.2009 v 21:02.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání