JJ, pokud by to bylo jen na mě, už pro 40D letím (dokud se dá ještě nová sehnat), ale bohužel jsou tu i jiné nároky (děti je strašně drahej koníček). 30D považuju za skvělé tělo, které se už ale nové sehnat nedá a přecijen co se týká AF, tak tam 40D udělala prý velký krok. AF je přecijen trošku "bolístka" DSLR Canon z doby okolo roku 2005/06.
Jako jednou jsem měl v ruce 450D a jak jsem už jednou napsal v příslušném threadu k 450D, tak z hodnoty šumu i na ISO100 jsem byl vyděšen (resp. v tmavých místech bylo ukázkově SW odšuměno, ale na jinak barevných plochách to byl hnus). A vzhledem k tomu, že u 500D rozlišení ještě narostlo (a velikost snímače zůstala - trikům se změnou velikosti světlocitlivých buněk moc nevěřim, ale to je můj odhad), tak byl tipnul, že na tom bude ještě hůř, než 450D. A to, že má lepší procesor... tzn. jen větší SW zásahy do obrazu.
Takže i když bych prachy měl, tak můj odhad je: "děkuji, nechci..."
Až Canon pochopí, že marketingovému triku ->> čím víc Mpix, tím lepší fotky<<- už nikdo nevěři a majítelé spíše touží po jiných věcech (např. větší DR, atd...)