Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 57

Téma: zaruka zarovky a spol

Standardní Re: zaruka zarovky a spol

Fiat Stilo? Kamaratovi prdla ziarovka, zastavili ho a ze preco mu nesvieti, ze ci nema ziarovky. A on samozrejme mal, ale tam to proste vymenit bez servisneho zazemia a know-how nejde - policajt, ze mu to ukaze a po pol hodine to vzdal .
    U specifickeho pripadu vymeny tej ziarovky - nepokryva ti nahodou zaruka na auto "labor", cize pracu? Aj keby si si mal tie ziarovky zaplatit ako diel, na ktory sa nevztahuje zaruka (o tom, preco a ci opravnene pomlcme), tak by ich mali v tom pripade namontovat zadarmo (pomlcme aj o tom, ze by to mali urobit aj bez toho ...).
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Senior Member Avatar uživatele bukva
    Věk
    39
    Vliv
    294

Obecně k žárovkám a "opotřebení":

Každej typ svítidla má jednoznačně udanej parametr - životnost.
    To je doba, za kterou klesne jas na 1/2 oproti tomu, jaký je jeho jas při koupi (asi v cd/m2).
    Neznamená to, ale že každá žárovka tuto dobu skutečně vydrží. Jsou různé výrobní vady atd., takže může prasknout kdykoliv před touto dobou, ale taky kdokoliv po ní nebo nikdy.

Nicméně, opotřebení se týká jenom a pouze jasu žárovky, ne toho, jestli svítí/nesvítí. Pokud nesvítí, je to jasná vada a s opotřebením nijak nesouvisí, na žárovku je záruka normálně 2 roky a protože životnost je běžně několik tisíc hodin, není ani potřeba, aby to bylo jinak.

Já sem naposled takhle bojoval za reklamaci cartridge do tiskárny, kde mi ji původně nechtěli dát, protože "je to dárek k tiskárně zdarma" (což mě nezajímá, mě zajímá, že nefunguje), když sem jim to rozmluvil tak proto "že jde o běžné opotřebení" (ne, když 4 měsíce stará cartridge nefunguje, tak to není opotřebení), nakonec mě to na reklamaci v Alze vzali, vtipným konecm příběhu je, že z HP mi zpátky poslali novou tiskárnu (novější typ), ale cartridge tam nechali stejný, takže to stejně nefungovalo, ale už sem neměl sílu to dál řešit a koupil sem si novou

Ta žárovka k autu je stejná jako cartridge k tiskárně. Prostě je to součást toho, co jsi koupil, chceš aby to fungovalo, proč to nefunguje tě nezajímá a žádný opotřebení to není.
    Naposledy upravil bukva; 01.04.2009 v 00:08.
    Myšlení zkresluje realitu.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Ad opotrebeni, v zakone je doslova:

2) Záruka se nevztahuje na opotřebení věci způsobené jejím obvyklým užíváním. U věcí prodávaných za nižší cenu se záruka nevztahuje na vady, pro které byla nižší cena sjednána.

Coz podle me jednoznacne znamena, ze nemohu reklamovat trebas osoupane podrazky (v pripade auta sjete gumy/opotrebovane brzdy/.... ) ale bez problemu mohu reklamovat nefunkcnost techto komponent. Tudiz pokud mi napr praskne brzdove oblozeni, tak je to jednoznacne reklamovatelna vada.

Rozhodne to neznamena, ze se zaruka nevztahuje na vec samotnou.

Co se vymeny tejce, podle ceny a vyjadreni servisu "se tam musi sundat predni naraznik". V tyhle souvislosti by mozna bylo zajimave resit, zda vubec muze byt takove vozidlo uvedeno v CR do provozu, kdyz technicky nelze vadnou zarovku nouzove vymenit, a pri jejich kvalite se vam klido muzes uprostred noci stat, ze zhasne cely auto a ste v <>. (kdyz sem stim jel, taky sem ri rikal jak se pobavim, az po me cajti budou chtit vymenu, vytahnu nahradni a reknu "tak mi ukazte jak"). Zadni svetla vypadavaj samo taky cely, proste jakakoli nouzova manipulace vpodstate nerealna.

BTW: Mam dalsi mail od servisu, prectu si ho v robote a dam vedit kam se to ubira dal .
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    Ad opotrebeni, v zakone je doslova:

...
    Co se vymeny tejce, podle ceny a vyjadreni servisu "se tam musi sundat predni naraznik". V tyhle souvislosti by mozna bylo zajimave resit, zda vubec muze byt takove vozidlo uvedeno v CR do provozu, kdyz technicky nelze vadnou zarovku nouzove vymenit, ...anipulace vpodstate nerealna.

BTW: Mam dalsi mail od servisu, prectu si ho v robote a dam vedit kam se to ubira dal .
    Všichni a MVČR o tom ví a ne krátkou dobu. Btw zde se jedná o std. zárovku H7/H4/H1 a co v případě xenonů, kde jsou výbojky a proud je přes 1000v. viz. starší článek
    "... fakt, že při poruše si řidič sám bez pomoci servisu xenonové světlo opravit nedokáže. Výměna xenonové výbojky přímo na silnici je podle odborníků nebezpečná, protože napětí okolo výbojky a zvyšovače napětí se pohybuje v tisících voltů."
    Taky se přípravovala toliko medializovaná novela zákona 361/2000. Kdy pomazané hlavy museli usoudit, že bez spec vybavení na nových autech není možné žárovky vyměnit. zato jsme málem vozili alkometr, pásmo a tužku. Dopadlo to tak jak to dopadlo.
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Tak mi jeste dneska volali z Opla (GM) s tim ze oni davaji na zarovky proste 1/2 roku (= vztah dodavatel vs prodece, kteryzto je mi v principu ukraden).

+ email ze servisu, ktery samozrejme trva (take jak jinak) na svem stanovisku, necht pry prokazu priciny zavady (+ necht se ozvu telefonicky, coz je pro me nevyhodne, anzto bych nemel v ruce samo zadny zaznam).

Toz sem mu napsal, ze neni problem, ale uz me komunikaci snimi omrzela a ze jsem si sve nepojizdne vozidlo uvedl do pojizdneho stavu sam, ze me ovsem velmi udivuje, jak se brani vymene komponent v radu desetikorun a odhaneji tak moci mermo sveho zakaznika.

Timto bych to ze sve strany asi uzavrel, casu sem tim stravil vic nez dost . Otestoval jsem zkratka reakci servisu (Auto Stayger), zjistil ze o zakazniky nema zajem, tudiz se podle toho zaridim.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Citace Původně odeslal Geeker Zobrazit příspěvek
    No když se da pohodlně vyndat celé světlo je to super, ale třeba na Stilu, které mám ho bez demontáže předního nárazníku nevyndáš. Takže žárovky se mění přes podběhy, nebo podobným harakiri.
    [lehce OT]

toto mohu potvrdit - Fiat Stilo a zarovka (tusim) u ridice je fakt kapitola sama pro sebe

Na druhou stranu treba Ford Mondeo MK III - vyndas cely svetlo (2 plechove pojistky) a hura na vymenu

[/lehce OT]

Historie: C2Q Q6600 @3.2GHz (8x400) || MB: GB X48-DS5 rev 1.1 F8H || COOL: Thermalright Ultra 120 eXtreme || MEM: 4x 2GB Corsair Dominator PC2-8500C5@1066MHz
    Soucasnost: Ci7 3770 @default || MB: GB GA-Z77X-UD4H rev 1 F2 || COOL: Gelid Tranquillo rev2 || MEM: 2x 8GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL10 XMP
    VGA: Sapphire HD5870 VaporX / 1GB || HDD: 2x SSD Corsair M64 + 2x Velociraptor 74GB + WD 2TB Green || Sound: Realtek Azalia || Case: TT Eureka || PSU: Corsair HX620W

Citace Původně odeslal jimmy Zobrazit příspěvek
    [lehce OT]toto mohu potvrdit - Fiat Stilo a zarovka (tusim) u ridice je fakt kapitola sama pro sebe [/lehce OT]
    To aby člověk před koupí nového či ojetého vozu přemýšelel i nad tím jaká je údržba - to je v pr...
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Senior Member Avatar uživatele MaWa
    Věk
    42
    Vliv
    282

ja bych si dovolil pohled trochu z jine strany...

uvedomte si, ze vyrobci jde o vyrobni cenu. a musi mu jit o cenu, protoze pro 90% lidi je cena nejdulezitejsim parametrem pri koupi. budu drazsi = neprodam = koncim.

vy byste si koupili boty treba za 10k, u kterych by Vam vyrobce garantoval, ze i kdyz je budete mit cele dva roky neustale na sobe a delat s nimi buhvi co, vydrzi to ? asi ne, ze...a proc ? protoze je to drahe...

a nepiste sem ty chytre vety typu "to si ma vyrobce zaridit sam, kdyz to neumi vyrobit levne a kvalitne, tak at zkrachuje"....protoze takto to bohuzel nefunguje, protoze konkurence vas okamzite prevalcuje....hadejte cim - cenou. ano samozrejme, existuje par extra "znacek", kteri si muzou dovolit vyrabet kvalitu a jsou schopny na sebe vydelat. ale tech 90% lidi kouka na cenu a vyrobci se tomu musi prizpusobit, jinak umrou...

tim nerikam, ze narok jezevce neni opravneny, spis jsem se snazil naznacit, ze ne vse je tak cernobile...
    Oficiální distributor AlphaCool pro ČR a SR...

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Citace Původně odeslal MaWa Zobrazit příspěvek
    vy byste si koupili boty treba za 10k, u kterych by Vam vyrobce garantoval, ze i kdyz je budete mit cele dva roky neustale na sobe a delat s nimi buhvi co, vydrzi to ? asi ne, ze...a proc ? protoze je to drahe...
    Jenze on je treba u tech bot pruser, ze ani cena ti tu vydrz negarantuje

Neberu ted specialni boty na beh nebo squash atd., ale u normalnich "kecek na bezne noseni" jsem dlouhodobym pozorovanim zjistil, ze je uplne putynka, jestli bota stoji litr nebo dva a pul, pujde do hajzlu +/- za stejnou dobu, jen na ty prvni mas napsano treba Power a na druhe mas napsano Adidas... Neberu ted boty od vietkongu, to je jina kategorie co se praseni nohy tyce, takze tam to neni srovnatelne z hlediska jinych parametru...

Nebo jiny priklad - lehke letni boty znacky Diesel, koupene loni v nejake akci, puvodni cena pred slevou 3k, po sleve asi 1,7k Kc... Maji "za sebou" asi tak tri mesice noseni, nikoliv kazdodenniho a nikoliv v narocnem terenu, jen normalne po ulicich atd... A tak nejak podvedome tusim, ze po dalsi letni sezone budou na vyhozeni... Takze odpoved na tvou otazku - ne, nekoupil bych si vyrazne drazsi boty s nejakou pofiderni "garanci"... Protoze bych tomu proste neveril a protoze zvlaste u bot nemam pocit, ze by s vyssi cenou vyrazne rostla uzitna hodnota...
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    42
    Vliv
    307

Powery za tisícovku se umí prochodit i za měsíc používání (čtyři dny cesta 1 km na tramvaj, chůze v práci po zátěžovém koberci a pak zase kilometr z tramvaje).. Reklamace neuznána, takže od Bati už nikdy nic. Pořád ale lepší, než Reno, kde se rozpadla podrážka po týdnu (600 Kč, reklamace uznána).

Boty od pada Nguyena mi vydrží většinou tři-čtyři měsíce, než se úplně rozpadnou, naštěstí najednou (třista korun), před dvěma lety jsem přešel na Reebok ve výprodejích ve sportu a tak mám boty za 700 - tisíc a drží přes rok a i navenek ještě vypadají slušně -> konečně spokojenost.

Jinak mám 187 cm a kolísám mezi 80 a 90 kg, takže žádná extra těžká váha, k botám se chovám slušně...
    Naposledy upravil peta303; 02.04.2009 v 12:57.

K těm botám:
    Šefik zase přišel před týdnem s tím že jeho známý si koupil nějaké spešl boty od goretexu za cca 7k a že jsou prdyšné ale totalně voděodolné a že záruka bude 3 roky.
    Koupil si je a prej s nima stál doma pul hodiny v napustěné vaně a opravdu měl nohy suche - otázka je zda za rok používání to bude stejné, ale pokud se někdo pyšní něčím skvělým a chce to garantovat musí to přeci dodržet, ale samozřejmně si za to nechá zaplatit !

Vy se taky nespokojíte s větrákem dodávaným k procesoru (cca za 250kč) taky kupujete zalmany, které jsou 4x dražší... Ale víte že se bude točit 800ot/min, a že teplota bude i s OC jen 50° (příklad).

MAWO, nikdo z nás tady na foru (alespon předpokladam) není naivní... Všichni víme jak to chodí v obchodech.
    Prioritou obchodu (jakéhokoliv) je vydělat a zkus mi tvrdit něco jiného.
    Každý obchodník si zvolil takový druh zboží o kterém je přesvědčen že je buď dobrý a bude se tedy skoro sám prodávat (netřeba velkých reklam atd.), a nebo si zvolí produkt, kde je sice velká konkurence, ale protože obchodník má za ušima tak zvolí takovou reklamní kampaň která mu přinese ovoce...

Takový obchodník musí být profík ve svém oboru a musí umět prodávat, ale také rozumět tomu co dělá ! A musí si tedy obhájit svůj výtvor, své zboží...

Bude-li srát lidi, projeví se to časem tak že k němu již chodit nebudou...
    Já osobně jsem např před týdnem posral jednu zakázku a zákazníkovi přišlo zboží kde chyběla jeho web.adresa, zvlášť kde to vyloženě chtěl. Trapas největší.
    Dokonce jsem ji poslal i láhev vína, aby kvůli mé blbosti na nás z další objednávkou nezanevřela. Tomu např. já říkám přístup k zákazníkům. A to stále nemám jistotu že se opravdu vrátí.

Samozřejmně nikdo z nás neví jak to přesně probíhalo s Jezevcem (teď bez urážky). Třeba mohl Jezevec přijet do servisu a začít tam na ně řvát jako nějaký pruderní důchodce a proto to dopadlo tak že se na něj vysrali...

Možná se ptáte proč to vlastně všechno píšu, protože jsem mawo nepochopil kdo tu psal ty chytre vety "ze si to vyrobce ma zaridit sam".
    Sry ale me to krapet zvedlo proto jsem se takhle rozepsal...
    Paul Atreides

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal peta303 Zobrazit příspěvek
    ... před dvěma lety jsem přešel na Reebok ve výprodejích ve sportu a tak mám boty za 700 - tisíc a drží přes rok a i navenek ještě vypadají slušně -> konečně spokojenost.
    No vidis, ja sa uz 4y rok snazim prejst od Reebok k Puma (podla referencii kamosov) z dovodu doslovneho rozpadnutia tenisiek do roka bezneho nosenia ale akosi nemam na co, lebo ostatni vyrobcovia (Puma, Adidas, Nike) vyrabaju len vseliake farebne sracky pripadne ich normalne vyzerajuce vyrobky su u nas totalne predrazene a za hranicami (Rakusko) obvykle okamzite vypredane. Dufam, ze tento rok neskoncim opat na Reebokoch

[edit]

A k teme - je to totalne svinstvo... Proste marketing a konzum, ako vzdy. NEVERIM tomu, ze tie ziarovky/svetla nie su designovane so zamerom ztazenej vymeny.
    Naposledy upravil PiT; 02.04.2009 v 13:05.
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

BTW zpět k žárovkám...
    protože H1, H2, H7 jsou standartizované žárovky, a je jedno je jedna značky Varta druhá ABCD a třetí Philips.
    Všechny tyto žárovky mají na sobě uvedné volty např oněch 12V.

V autě je (a když tak mne opravte):
    - alternátor - vyrábí elektriku
    - usměrňovač - ze střídavého dělá stejnosměrný
    - a pak cosi jako "stabilizátor napětí" co má dávat MAXimální napětí

protože do Opla si můžeš dát jakékoliv Hx žárovky, myslím tím od jakéhokoliv výrobce, musí auto dávát maximální napětí (ať již stojí nebo i za chodu) XX Voltů. Co unesou žárovky - např MAX 13,6V (tento údaj by ti měl říct snad každý servis kde v atech mají stejný typ žárovek.)

Pokud jsi naměřil 14,7 V - šel bych jim reklamovat že auto dává více než má
    a že jsi s tím vodkouřil zatím jen žárovky !
    Paul Atreides

Citace Původně odeslal Atreides Zobrazit příspěvek
    BTW zpět k žárovkám...
    protože H1, H2, H7 jsou standartizované žárovky, a je jedno je jedna značky Varta druhá ABCD a třetí Philips.
    Všechny tyto žárovky mají na sobě uvedné volty např oněch 12V.

V autě je (a když tak mne opravte):
    - alternátor - vyrábí elektriku
    - usměrňovač - ze střídavého dělá stejnosměrný
    - a pak cosi jako "stabilizátor napětí" co má dávat MAXimální napětí

protože do Opla si můžeš dát jakékoliv Hx žárovky, myslím tím od jakéhokoliv výrobce, musí auto dávát maximální napětí (ať již stojí nebo i za chodu) XX Voltů. Co unesou žárovky - např MAX 13,6V (tento údaj by ti měl říct snad každý servis kde v atech mají stejný typ žárovek.)

Pokud jsi naměřil 14,7 V - šel bych jim reklamovat že auto dává více než má
    a že jsi s tím vodkouřil zatím jen žárovky !
    Jen technicka - dobijeci hodnota napeti je u soudobych aut nekde kolem 14-14.6 V, takze je trosku problem, ze veskere elektrospotrebice a pristroje ci soucastky maji sice nominal psany na 12V, nicmene jsou schopne pracovat v toleranci hodnot +-12-15V.
    Takze 14.7V u noveho auta v prubehu dobijeni je v poradku.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Citace Původně odeslal tiktak Zobrazit příspěvek
    Jen technicka - dobijeci hodnota napeti je u soudobych aut nekde kolem 14-14.6 V, takze je trosku problem, ze veskere elektrospotrebice a pristroje ci soucastky maji sice nominal psany na 12V, nicmene jsou schopne pracovat v toleranci hodnot +-12-15V.
    Takze 14.7V u noveho auta v prubehu dobijeni je v poradku.
    V tom případě je můj argument na <> (špatný).
    Paul Atreides

Senior Member mince Avatar uživatele UFo
    Vliv
    286

OT: když už jste tu nakousli ty boty (což byl asi blbý příklad) a jejich životnost tak tu byly v tomto topicu
    http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=65794
    rozebrany Marteny a onen dnešní nešvar přesunování výroby do číny
    http://4um.overclocking.cz/showpost....7&postcount=37
    takže ono opravdu neplatí u bot že vyšší cena=vyšší kvalita a životnost
    Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A

Citace Původně odeslal Atreides Zobrazit příspěvek
    V tom případě je můj argument na <> (špatný).
    No ani tak ne, jelikoz uz jsem slysel o sporech vuci vyrobcum prave praskajicich zarovek, a vyrobce paradoxne ale spravne tvrdil, ze jeho zarovky jsou konstruovany a zivotnost je prave deklarovana na udavane napeti 12V.
    Je to dano od nepameti, ze starsi konstrukce baterii vyuzivaly jine typy clanku, ktere dosahovaly mensi napeti clanku a tim padem jsou dlouhodobe dany hodnoty 6V pro motobaterie, 12V pro autobaterie a 24V pro baterie nakladaku.
    Dnes jsou baterie slozeny z clanku s vyssi hodnotou napeti a tim padem se hodnoty napeti posunuly o neco vyse (vetsina treba autoaudia ma i spravne uvadeny vykony zesilovace pri 12V a take pri 14.4V, coz je nejaka stredova hodnota dobijeciho napeti soucasnych vozidel.
    Ze je z techto duvodu pak problematicke reklamovat treba zarovky, kdyz vyrobce aut deklaruje nabijeci napeti na 14.4V, zatimco vyrobce zarovek uvadi vetsinou deklarovane hodnoty svitivosti, poctu funkcnich hodin a zaruku na 12V napeti, je jasne.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Citace Původně odeslal UFo Zobrazit příspěvek
    OT: když už jste tu nakousli ty boty (což byl asi blbý příklad) a jejich životnost tak tu byly v tomto topicu
    http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=65794
    rozebrany Marteny a onen dnešní nešvar přesunování výroby do číny
    http://4um.overclocking.cz/showpost....7&postcount=37
    takže ono opravdu neplatí u bot že vyšší cena=vyšší kvalita a životnost
    Já jsem ale nepsal že se to rovná (cena = kvalita) !!!
    já jsem psal, že pokud firma uvádí super skvělé nejlepší boty a tvrdí o nic že jsou takové a makové a že vydrží tohle a toto a že za to ručí 3 roky, ale že taky stojej tolik a tolik.

Tak tím netvrdím že jiné boty za stejnou cenu musí umět to samé - ukaž kde jsem to uvedl ?
    Paul Atreides

Vliv
    286

Tohle nebyla reakce na tebe, on to tu nakousl v podobném duchu MaWa. Pravda trošku pozdní reakce z mý strany .
    Myslím že zrovna u takových drobností jako jsou boty by se našlo spousta lidí schopných akceptovat i tu vyšší cenu, kdyby...kdyby tu výrobu skoro všichni zmetci nepřesunuli do číny.
    Když kouknu na svůj "vozový" park, tak až na jednu výjmku je to vše "Made in China". Nemám sice takové problémy jak tu píše D_a_v_i_d, všechno jsou to ale kousky za 2,5-4k, a přestože je střídám a docela šetřím tak zacházejí na můj vkus nějak rychle. Kde jsou ty doby kdy jsem si koupil za 2k značkovou obuv, chodil v ní klidně 10h denně, jaro, léto, podzim, zima, bahno, sníh atd. a až po pár letech to odstavil protože vypadaly hnusně nebo jsem schodil komplet celou podrážku.

btw. zrovna ty Marteny jsem tu nadhodil, protože jsem si na ně dělal roky zálusk akorát jako studentík jsem na ně neměl. U mých kámošů měly pověst "držáků" a určitě bych se nebál vysolit i vcelku vysokou částku za takovou "stylovku". Ale klopit vyšší částky, přitom ještě zjišťovat kde to vůbec vyrobili, a modlit se ať to opravdu kvalitativně té ceně odpovídá se mi tedy vůbec nechce.

EDIT: takže MaWA měl paradoxně pravdu v tom že výrobcům jde opravdu hlavně o VÝROBNÍ CENU, ale ne proto aby mohli snížit prodejní cenu (ta je takříkajíc až na druhé koleji), ale hlavně aby mohli maximalizovat zisk

Citace Původně odeslal PiT Zobrazit příspěvek
    lebo ostatni vyrobcovia (Puma, Adidas, Nike) vyrabaju len vseliake farebne sracky
    jsem rád že nejsem sám kdo si připadá v těch prodejnách jako na pouti, už jsem měl pocit že nejsem normální
    Naposledy upravil UFo; 02.04.2009 v 19:50.
    Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    42
    Vliv
    307

jj, to já taky, najít normálně vypadající tenisky je docela problém (když za to člověk nechce dát moc a je usedlejší), ale to se netýká jen bot

a k žárovkám - já kdysi za hustého deště (čina, jakou nepamatuji) během 10 km u našeho Clia s batůžkem odstřelil obě přední potkávačky... Což ale byly za šest let provozu dvě z max. tří-čtyř, které jsme měnili.

Co ale musím ocenit, byla psolední garančka u fabie, kde se servis zachoval velice dobře (závada-nezávada, otestovali, našli, opravili, pravda, jsou jen dva servisy, kam jsme jezdili předtím (když jsme měli felicii) a kam vozí fabii rodina přítelkyně).
    Naposledy upravil peta303; 02.04.2009 v 22:35.

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    273

Citace Původně odeslal peta303 Zobrazit příspěvek
    Powery za tisícovku se umí prochodit i za měsíc používání (čtyři dny cesta 1 km na tramvaj, chůze v práci po zátěžovém koberci a pak zase kilometr z tramvaje).. Reklamace neuznána, takže od Bati už nikdy nic. Pořád ale lepší, než Reno, kde se rozpadla podrážka po týdnu (600 Kč, reklamace uznána).

Jinak mám 187 cm a kolísám mezi 80 a 90 kg, takže žádná extra těžká váha, k botám se chovám slušně...
    OT ale nedá mi to já mám 6 let (!!!) trekové "tenisky" NorthFace "užnevímjakdál" a až na podrážku jsou jako nové, supr se v nich chodí, goretex = prodyšné a nepromokavé a elitně vypadají (subjektivní). Tehdá stály 2,4k a myslím, že to byla supr investice. Pomalu se chystám do jejich nástupců (NorthFace Vindicator GTX), které mají "navíc" podrážku Vibram, takže počítám s životností 20 let

EDIT: váha 100+
    Naposledy upravil meteor; 02.04.2009 v 23:51.
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Jo, když už tam výrobce nacpe Goretex a Vibram, tak je určitá šance, že má v plánu, aby to chvilku drželo pohromadě. Osobně mám díkybohu s botama jen dobrý zkušenosti - Merrell (tam se mi na motorce dodrbal textilní obal, ale to byla moje chyba), KEEN, Raichle. Všecko s těma trekovejma blbostma. Zas na druhou stranu se mi zatím nerozpadly ani Adi Superstary, třeba je to o štěstí a přístupu :]

Nicméně OT.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem) [thx no-x]
    اضحك يضحك العالم معك وابك تبك وحدك

Senior Member Avatar uživatele bukva
    Věk
    39
    Vliv
    294

Citace Původně odeslal UFo Zobrazit příspěvek
    Kde jsou ty doby kdy jsem si koupil za 2k značkovou obuv, chodil v ní klidně 10h denně, jaro, léto, podzim, zima, bahno, sníh atd.
    Nejsou ty doby náhodou tam, kde byl v Česku průměrný plat 6000Kč?
    Myšlení zkresluje realitu.

Vliv
    286

Citace Původně odeslal bukva Zobrazit příspěvek
    Nejsou ty doby náhodou tam, kde byl v Česku průměrný plat 6000Kč?
    Nevím, ale není to ještě ani 10 let. Já zas těch značkovejch bot moc neměl, kdoví třeba jsem měl pouze štastnou ruku.

doporucuju SKECHERS (mam jedny dva roky totalniho nasazeni a krome ochozeny podrazky drzej jak vira, druhy rok a to samy)

EDIT: ty dvoulety sou URBANTRACK - FORWARD, chodil sem v nich i po lesich, jezdil na kole v desti...
    Naposledy upravil paik; 03.04.2009 v 11:06.
    MB:Gigabyte EP45-DS4 CPU:Intel Core 2 Duo E8500 rev E0@3,8GHz(9,5x400)@1,248v(load Prime)COOLER: CoolerMaster Hyper 212 RAM:Kinston HyperX 2x2048 DDR2 800 4 4 4 12 GK:Asus Radeon 5870HDD:SATA II WD500GB + WD320GB + Samsung F1 1TB BOX: Chieftec CH-05SL-B-OP PSU: Enermax MODU 525W CRT:21" LCD Samsung 215TW

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Trafo pro podhledove halogenove zarovky - napeti na sekundaru?
    Založil KtK v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 22.10.2007, 22:54
  2. zaruka na opravu
    Založil macher v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 06.05.2007, 20:43
  3. záruka a pečeti - málo času
    Založil russianblue v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 15.01.2007, 19:31
  4. Reklamace a prodloužená záruka vs zákonná záruka !!!!
    Založil Guru v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 21.10.2003, 18:28
  5. zaruka PC ci zaruka jednotlivých komponentov?
    Založil Robot82 v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 28.05.2003, 16:44

Pravidla přispívání