Citace Původně odeslal Hynchenzo Zobrazit příspěvek
Nikoliv. Občanský zákoník - §52/7 jasně stanovuje odstoupení od smlouvy při použití komunikace na dálku, kdy právě tato lhůta na seznámení s výrobkem supluje předvedení výrobku na prodejně.
A ano, výrobek prodají. Dokonce za 100 procent ceny. V lepším případě výrobek dostaneš pouze rozbalený.

EDIT: Abych nebyl uplne offtopic. V czc jsem tohoto prava vyuzil pri nakupu notebooku, po par minutách u technika jsem odcházel s dobropisem. A ackoliv jsem upozornoval na "vlastnost" hlasiteho vetracku tipuji, ze sel zpet do prodeje.
Možná jo, ale asi ani ne. Pokd byl špatnej, jede zpátky dodavateli a prodávat se bude novej. Toto je ok.

Co není úplně ok. A občas se mi to až hnusí je toto super hyper pravidlo o vrácení který vůbec nebere v potaz stav věci. Aneb tisíce stížností typu - prodali mi použité zboží. (ale pane ono sice je použité, ale někdo jej do 14 to dnů bez důvodu vrátil, takže je v podstatě nové). Rozervanej rozcupovanej obal, zašmodrchaný kabely, notebooky se smazanou recovery partition. Naprostej extrém jsou pak třeba sluchátka co se občas vrátej a kdyby byly jen samej vlas, bylo by to ještě ok.

Tenhle skvělej zákoník by požadoval velkej upgrade.