Díky všem za odpovědi!
Možná sem to v tom prvním postu nenapsal moc jasně, ale opravdu nepotřebuju NB na nějaký profi využití. Do postu jsem dával odkaz na NB a chtěl jsem znát názor na daný chipset.
V práci jsme měli několik IBM, Dellů a HP, a i Asusů. Se všema všeobecně spokojenost, ale byly určený pouze na kancelářskou práci, a de facto se nepřenášely..

Já bych chtěl NB, na kterým bych si občas mohl i něco zahrát (COD, NFS,..), pustit film na TV, a taky aby mi neusmažil stehna, až ho budu mít na klíně..

Momentálně používám cca3 roky starý Asus, a můžu říct, že až do včerejší smrti vypalovačky, se na něm nic nepokazilo (a ano, přenáší se opravdu hodně).

Hledám sestavu: C2D (alespoň 2GHz), VGA Ati (alespoň R3650), s rozumným rozlišením TFT (W-15" nebo 16", případně i 13"), a rozumnou váhou. Ostatní věci nejsou až tak důležité. Z výběru jsem z různých důvodů vyškrtl IMB(Lenovo), Dell, Acer.
Naopak nejvíc mi do oka padl(y) Asus a Toshiba. Možná bych dokázal ustát Vaio od Sony, ale nenašel jsem žádné v takové sestavě za rozumnou cenu..