2DOC_ZENITH:
Příští týden budu přecházet doma z CRT na LCD. Studování parametrů a výběru jsem věnoval cca 4 měsíce. Doma mám Hyundai Q790. Ve škole jsem měl při kanceléřském použití možnost pracovat na TN panelech. Ano, souhlasím, že v oblasti zobrazení mají LCD panely problémy. Ale jsou zde jiné aspekty, kde nás posunuly LCD dále.
Je to třeba velikost zobrazovací plochy. Dost dobře si nedokážu představit na stole monitor CRT s úhlopříčkou 24 palců. Ač se výrobci CRT dost snažili, tak problém hloubky monitoru je o velkých úhlopříček dost omezující. Dále je tu spotřeba elektrické energie. Ne, nebudu tu onanovat nad penězi za propálenou elektřinu ani vykřikovat cosi o sponzorství Čezu, jak je dnes moderní. Problém, o kterém jsem při recenzích počítačových komponent nezaslechl ani slovo, je vyzářené teplo, které hlavně v malých a dobře izolovaných místnostech dost ohřívá vzduch. Jistě, výkony okolo 100 W odpovídají jedné žárovce. Ale když si člověk vezme třeba výkonnější počítač má 300 W, tak si rozmyslí, jestli k tomu dá v dané úhlopříčce třeba 50 W LCD nebo 150 W CRT.