Výsledky 1 až 25 z 49

Téma: CRT vs LCD

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    271

Standardní Re: CRT vs LCD

Taky k tomu něco napíšu.

Vždy jsem používal CRT. Asi před rokem kdy má 11-ti letá IBM P200 (21 palcový CRT) pomalu ale jistě začala už lehnce ztrácet kontrast jsem se rozhodl přejít na LCD. Po pár recenzích jsem šel do HP w2408h.

Říkal jsem si když už upgrade tak na Full HD. Na CRT jsem předtim hrál v 1600x1200 a ve win 1280x960. Toto LCD mělo velice pěkné recenze, lesklý povrch je pro mě OK, obvzláště když monitor má pak lepší barvy, atd. Jednalo se o 8-bit TN panel, ne 6-bit, jeden z mála Full HD bez inputlagu, prostě jsem si říkal, tohle bude ono.

Ovšem ihned jakl jsem se do toho trošku pustil tak jedno zklamání předhánělo druhé. Napřed jsem se vrhnul na Full HD rip filmu. No oproti CRT žádnej posun spíš k horšímu (hodnotim oproti staré P200), barvy ve filmu horší, ačkoliv plocha vypadala výrazně a ostře. Vylejzaly na mě kompresní artefakty a hlavně pozorovací úhly, dívám se na monitor rovně z 1 metru a oranžovou mam nahoře červenou a dole zelenou a to doslova. Nedalo se to. Posadil jsem se do sedačky a neviděl jsem nic. Co je těch 170 stupŇu ve specifikacích? Nepochopil jsem. Asi hranice kdy ještě jde přečíst text... aha, tak to ok.

Dále jsem pak zjistil, že mě z monitoru extrémě pálej oči, po 14 ti dnech používání jsem z něj dostal zínět spojivek což se mi s CRT v životě nestalo. Všichni mi radili, stáhni jas, no jo, ale pod 40% jasu už z těch vivid barev neni vůbec nic a je to jako bych na CRT dal kontrast na 50% a doháněl to jasem... prostě obraz na blití. Vždy když jsem si v noci z mé černé (ehm šedé flekaté) plochy otevřel bílé okno prohlížeče, tak mě to úplně uzemnilo jako bych se podíval do lampy.

Monitor jsem prodal a nyní jsem zastáncem toho, že ať si říká kdo chce co chce, TN monitory jsou nepoužitelné, ostatní typy LCD tak trochu pokud vám nevadí inputlag a nechcete po nich pohyb a nestále máte v místnosti světlo takže vám to nebude vypalovat oči.

V současné době mam NEC Multisync FE1250+ 22 palcový CRT a to je zatim nej obraz co jsem kdy u PC viděl, na LCD přejít nemohu, nepůjdu k horšímu, tak čekám na technologii co to vše nahradí, snad se dočkám než mi ty NECy (mam 2) a ještě jeden Dell stejné úhlopříčky odejdou.

Co se televizí týče, tak LCD, no stejnej humus jak u PC, Plazmy už ujdou, ale hold se nedaj udělat v malý úhlopříčce, takže to jako monitor hold nepoužiju.

Štvou mě tyhle trendy. Najednou všichni dělaj bílý plastvý kompy, tak stříbrná rádia a televize, pak zas všichni černý a stříbrnou je problém sehnat. Tohle je podobný. Napadlo vůbec někoho že jsou tu tací co se nenechaj unýst marketingem a opravdu to LCD nechtěj, ba co vůbec někteří i nesnesou, co si člověk může vybrat za alternativu a nenechat tam nad 50 klacků.....
    Naposledy upravil DOC_ZENITH; 25.01.2009 v 16:00.
    The best Unreal Tournament maniac.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Ostrosť a šum na LCD vs. CRT
    Založil e1 v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 18.02.2008, 21:55
  2. Reklamácia LCD SONY HS74P X-Black
    Založil GABO v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 16.11.2006, 13:14
  3. LCD funguje iba so zapojenym CRT
    Založil ace960 v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 4