To já se s tím setkal. Na vůli v pravém dolním rohu (půl milimetru, nebo tak) trpěly foťáky z prvních sérií rovnou z fabriky a moje první tělo tím pádem taky. Většina lidí s tím neměla žádný problém (já taky ne), pár lidem se růžek po sprše / dešti / atp. na chvíli zapařil, nikdo s tím žádný větší problém neměl. Je možné, že po čase zrovna tohle povoluje, sám Oly říkal, že nejsložitější na sealing je blesk a hlavně displej - na vodu bych to neviděl, spíš na přechody z velké zimy do tepla a opačně, protože zrovna tohle bude mít tendence se rozpínat. Jinak na druhém těle už tohle nebylo a není.
Oly to samozřejmě normálně servisuje, já si to nechal preventivně opravit při system-checku po roce. Pokud jsi po sprše neměl růžek zapařený, tak to reálně problém není, ale nech si to opravit - není to problém, protože když to dáš do Prahy, budeš to mít za cca 3 pracovní dny hotové, pokud to dáš rovnou do Přerova, tak asi za den. Servis Ti při té příležitosti foťák aspoň zkontroluje a vyčistí ...
btw: mně se vrátil foťák vyčištěný, překalibrovaný, atd. a na protokolu bylo mj. "výměna kompletního modulu snímače". Tak jsem se ptal, že jsem to nereklamoval a neměl nejmenší problém a oni mi jen řekli, že abych to neřešil, že stejně prohánějí foťáky při servisu kompletní diagnostikou a testy a že mi to asi preventivně vyměnili na základě toho, protože to takhle dělají. Husté.
btw2: dobré fotky![]()