Stránka 9 z 10 PrvníPrvní ... 5678910 PosledníPoslední
Výsledky 201 až 225 z 231

Téma: IBM ThinkPad Series -update

Senior Member mince Avatar uživatele mraky
    Vliv
    297

Standardní Re: IBM ThinkPad Series -update

Citace Původně odeslal Euphon1c Zobrazit příspěvek
    ne ty win 98 jedou perfektne a dokonce mi prosel i test super pí na 1M.

dalsi poznatek je ze notas jede jen kdyz je v zasuvce, baterka je taky mrtva.
    jak se rozebira? jednou sem se do toho vrhl ze se podivam jak to vevnitr vypada a nemohl sem najit nejaky skrity srouby, uz sem nasel snad vsechny ale stale to tam za neco drzelo, ve finale sem se na to vyprd.
    mel sem vymontovany ty hlavni srouby pod tema gumovyma zaslepkama, pak pod baterkou, pod diskem, vsechny mozny a stale nic
    Stahni si servisni manual. Je to tam vsechno strasne jednoduse popsane. Bez toho to napoprve je docela risk
    Pište česky: hold × holt

hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)
    holt – povzdech; ve významu „inu, zkrátka a dobře“

Citace Původně odeslal mraky Zobrazit příspěvek
    Stahni si servisni manual. Je to tam vsechno strasne jednoduse popsane. Bez toho to napoprve je docela risk
    Presne tak, bez servisniho manualu (IBM/Lenovo je na strankach maj k jedotlivym typum) notebook na poprve budes spatne rozebirat, respektive ukrutne dlouho budes hledat, co jeste kde za co drzi a kde je co jeste prisroubovany a co naopak uz jde vyresit primerenou silou. Reseni primerenou silou bez vedomi, kde je co na co spojeny nebo relativne skryte prisroubovany se rovna stavu, kdy neni problem neco urvat nebo poskodit. Jak blbe se pak urcita zlomena soucastka schani, to je na snade...
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    334

OT: ale pro spravneho technika a koumaka je rozebrat T23 bez manualu vyzva ktera se neodmita
    (poprve jsem ho rozebiral ukrutne dlouho a az zbytecne moc do detailu. Podruhe uz jsem pouzil efektivnejsi zpusob )

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

pod toto se podepisu!

Samozrejme je na tobe jak rozborku udelas, kazdopadne dej pak vedet co si nasel, pripadne nafot a nahod fota.
    Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!

Senior Member Avatar uživatele Prokop
    Vliv
    294

Panové, T23 2647 AG, po instalaci win xp s integrovaným SP3 nejdou nainstalovat video drivery. Nevíte?
    .

Vliv
    334

Citace Původně odeslal Prokop Zobrazit příspěvek
    Panové, T23 2647 AG, po instalaci win xp s integrovaným SP3 nejdou nainstalovat video drivery. Nevíte?
    nevim, SP3 na T23 mam, ale SP3 bylo instalovane az po nahozeni driveru. Bez nejmensiho problemu.

games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Vliv
    294

Citace Původně odeslal PetrT Zobrazit příspěvek
    nevim, SP3 na T23 mam, ale SP3 bylo instalovane az po nahozeni driveru. Bez nejmensiho problemu.
    Diky za reakci, uz jsem to rozchodil.
    .

Vliv
    294

Panove co T23 presneji 2647-AG a 2x512MB pameti? Sezere uz T23ka i neorigo?
    .

U T23 bych nakup pameti bez vyzkouseni predem (nebo "certifikovane" IBM) neriskoval, tyhle chipsety byly jeste furt dost vybiravy, teprve od Centrin se da do notebooku cpat prakticky vse, co je typove kompatibilni (s malymi vyjimkami) nicmene u T23 bych risknul jen pri velmi nizke cene modulu.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...

Vliv
    294

Citace Původně odeslal tiktak Zobrazit příspěvek
    U T23 bych nakup pameti bez vyzkouseni predem (nebo "certifikovane" IBM) neriskoval, tyhle chipsety byly jeste furt dost vybiravy, teprve od Centrin se da do notebooku cpat prakticky vse, co je typove kompatibilni (s malymi vyjimkami) nicmene u T23 bych risknul jen pri velmi nizke cene modulu.
    Ok diky, na ebay jsou 512tky ibm certified za par stovek, tak to vyzkousim.
    .

Citace Původně odeslal Dazzle Zobrazit příspěvek

dostal se mi do ruky stařičkej notas IBM TP 600E,
    daji se na tenhle notas sehnat pametove moduly? 64 MB co tam mam je pekelne malo, kdyz se zahlti tak se mi otevira mozilla klidne 5 minut. pracovni efekt nulovej
    C2D 3,4 Ghz & HD 3870

Zdravim,
    prave se odhodlavam k upgrade ram a hdd na T42(512MB,30GB).
    Ctu tady o haklivosti tehle stroju a navic nemam s hw notebooku zadny zkusenosti. Proto me zajima, jestli existuje neco jako dualchannel u ram nebo proste prikoupim rovnou 1GB DDR400. Ale jakou znacku?
    A dal, jak to je s vymenou hdd, mam 4200 otacek, chci asi 5400, 7200 by uz asi moc hralo. Navic jen vim, ze je disk v nejakym supliku, ale snad by s montazi nemel byt takovy problem. Ted vidim, ze existuje i redukce na IDE40, takze bych snad mohl udelat zalohy na desktopu.
    Mimochodem k DVD mechanice. nepouziva rada T6x stejnou jako T4x?
    Dik za odpovedi
    IBM ThinkPad T42

Citace Původně odeslal Toncek Zobrazit příspěvek
    Ale jakou znacku?
    mělo by to být fuk
    Navic jen vim, ze je disk v nejakym supliku, ale snad by s montazi nemel byt takovy problem.
    jo je v šuplíku v pravém rohu, pod rukou. jeden šroubek na šuplík, disk je přimontovaný 4mi. nic nejde pokazit, dyžtak si stáhni z podpory manuál
    Mimochodem k DVD mechanice. nepouziva rada T6x stejnou jako T4x?
    fyzicky jsou trošičku odlišné, takže ne
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Citace Původně odeslal berraneck Zobrazit příspěvek
    mělo by to být fuk

jo je v šuplíku v pravém rohu, pod rukou. jeden šroubek na šuplík, disk je přimontovaný 4mi. nic nejde pokazit, dyžtak si stáhni z podpory manuál

fyzicky jsou trošičku odlišné, takže ne
    Dik za bleskovou odpoved.
    Me prave zmatlo tohle: http://www.levnapc.cz/ibm-thinkpad-d...palovacka.html

A tu je primo pro T4x:
    http://www.levnapc.cz/lenovo-dvd-rw-...palovacka.html

Ale kdyz vidim tu cenu, tak to stejne nema smysl.
    Naposledy upravil Toncek; 11.01.2009 v 22:24.
    IBM ThinkPad T42

Tak to mají blbě.. mám je oba a liší se, i když jen v detailech. Možná by to šlo přebastlit, ale spíše bych to řešil externí palírnou..
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

mam T23 a když vložim do USB flasku, napíše mi to, že zařízení může pracovat rychleji.
    Chtěl bych se zeptat kde seženu ovladače na radič USB?
    Zkoušel jsem 5x ovladače na desku, chipset a nic.
    díky
    C2D 3,4 Ghz & HD 3870

T23 má jen USB v1.1 co vim.. bohužel
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Citace Původně odeslal berraneck Zobrazit příspěvek
    T23 má jen USB v1.1 co vim.. bohužel
    Presne tak, USB 2.0 nema

Jinak u me probehlo pridani 1GB ram(celk. 1,5) i 160GB disk a spokojenost. Odezva se slusne zlepsila.
    IBM ThinkPad T42

Presne tak, USB 2.0 nema

Jinak u me probehlo pridani 1GB ram(celk. 1,5) i 160GB disk a spokojenost. Odezva se slusne zlepsila.
    ano díky, v tom případě vyřešeno
    btw kolik tě prosím stál ten upgrade? já mam 512 GB ram a 40 GB disk a po nahrátí win XP sp3 + maličko důležitých programů je odezva systému docela mrzutá..
    C2D 3,4 Ghz & HD 3870

Citace Původně odeslal Dazzle Zobrazit příspěvek
    ano díky, v tom případě vyřešeno
    btw kolik tě prosím stál ten upgrade? já mam 512 GB ram a 40 GB disk a po nahrátí win XP sp3 + maličko důležitých programů je odezva systému docela mrzutá..
    cca 2300,- na konci ledna. V mym T42 jsou DDR333, tusim 2x drazsi, nez dneska nejmasovejsi DDR2. Ale na tvym T23 budou nejspis jeste SDRAM a ty budou jeste drazsi. Muzes zkusit aspon disk. Tech 512MB se na XP da, kdyz si system trochu orezes. Ja jsem presel na Ubuntu, i kdyz na mensi partition mam jeste i XP, ale ty lezi spis ladem. Rychlostne se ty systemy zdaji "od oka" porovnatelny.
    IBM ThinkPad T42

Vliv
    334

Dazzle:
    Imho staci vymenit disk. Pamet jsem nechal 512MB, ale stary 4200ot disk jsem vymenil za 5400ot WD 160GB a rychlost vseho rapidne skocila nahoru. Pochybuji totiz, ze by na P3 delal nekdo slozite veci, ktere by dokazaly vyuzit extra moc pameti (a 512 na normalni veci v XP myslim taky staci).

edit: 1,5GB ram do T23 nedostanes ani nahodou. Zkousel jsem nekolik velkych modulu (nevim zda 1GB ci 512MB) a nesel plne ani jeden.

Citace Původně odeslal PetrT Zobrazit příspěvek
    Dazzle:
    Imho staci vymenit disk. Pamet jsem nechal 512MB, ale stary 4200ot disk jsem vymenil za 5400ot WD 160GB a rychlost vseho rapidne skocila nahoru. Pochybuji totiz, ze by na P3 delal nekdo slozite veci, ktere by dokazaly vyuzit extra moc pameti (a 512 na normalni veci v XP myslim taky staci).

edit: 1,5GB ram do T23 nedostanes ani nahodou. Zkousel jsem nekolik velkych modulu (nevim zda 1GB ci 512MB) a nesel plne ani jeden.
    Presne tak. Svyho casu sem mel XP na 256MB a kdyby neslo o hry, tak se to da provozovat i tak. Staci povypinat nektere nepouzivane sluzby a instalovat s rozumem.

edit: sam sem se divil, ze po odkrytovani ramky na T42 je k dispozici jen jeden volnej slot, ten druhej obsazenej je nepristupne pod deklem celyho tela, takze vyjmout tu 512 a vrazit tam druhou 1GB, abych mel 2GB by stejne nebylo jen tak.
    Naposledy upravil Toncek; 14.05.2009 v 21:17.
    IBM ThinkPad T42

Senior Member mince Avatar uživatele mraky
    Vliv
    297

Presne tak. Svyho casu sem mel XP na 256MB a kdyby neslo o hry, tak se to da provozovat i tak. Staci povypinat nektere nepouzivane sluzby a instalovat s rozumem.
    Musím říct, že bych rád viděl co se na takovém počítači dá dělat kromě čtení a psaní textů. Sám jsem měl T23 s 256 RAM a vydržel jsem na tom jen pár týdnů. Stačilo spustit jedno IDE na programování a byl konec práce.

edit: sam sem se divil, ze po odkrytovani ramky na T42 je k dispozici jen jeden volnej slot, ten druhej obsazenej je nepristupne pod deklem celyho tela, takze vyjmout tu 512 a vrazit tam druhou 1GB, abych mel 2GB by stejne nebylo jen tak.
    Stačí pouze sundat klávesnici, což je otázka pár vteřin a uvolnění asi čtyř klávesnicí označených šroubků. Dokládám ilustraci (http://www.insidemylaptop.com/replac...1-t42-laptops/) - zdá se mi to téměř stejně přístupné jako ten spodní slot.
    Pište česky: hold × holt

hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)
    holt – povzdech; ve významu „inu, zkrátka a dobře“

Citace Původně odeslal mraky Zobrazit příspěvek
    Musím říct, že bych rád viděl co se na takovém počítači dá dělat kromě čtení a psaní textů. Sám jsem měl T23 s 256 RAM a vydržel jsem na tom jen pár týdnů. Stačilo spustit jedno IDE na programování a byl konec práce.

Stačí pouze sundat klávesnici, což je otázka pár vteřin a uvolnění asi čtyř klávesnicí označených šroubků. Dokládám ilustraci (http://www.insidemylaptop.com/replac...1-t42-laptops/) - zdá se mi to téměř stejně přístupné jako ten spodní slot.
    Ad1) Pokud budu programovat v modernim prostredi, tak to nebudu delat na 8 let starym stroji. U kancelarske prace a netu si vyberu ty programy, ktere pokryji potreby a zaroven nemaji prehnane systemove pozadavky.

Ad2) me to nepripada temer stejne. Krome toho bych nerad pri rozborce nahnul zakladovku vic, nez bude zdravo grafickemu cipu, se kterym u tehle rady byvaji takove problemy
    IBM ThinkPad T42

S tim servisnim manualem to neni problem opatrne rozdelat, pak se da menit RAMka, jak potrebujes. 2GB (2x1GB modul) neni pro T42 problem.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání