FF nepoužívám a ani o ní neuvažuju. Nejen proto, že bych na ní musel poměrně dlouho šetřit, ale myslím, že by mi asi nepřinesla nic, co bych dokázal ocenit, nebo výrazněji využil.
Jinak argumenty pro/proti bývají trojího typu: DOF (jak už zmínil e1), šum (větší "pixely") a optika.
DOF - to je asi nejsubjektivnější hledisko. I kdybych se omezil na reakce fotografů profesionálů, na které jsem narazil, nelze z nich vyvodit jednotný závěr. Že přecházejí z APS-C na FF pro užší DOF asi nebude překvapivé, že někteří z digi-FF přecházejí na filmové středoformáty pro ještě užší DOF, možná taky ne, ale setkal jsem i s opačným názorem, kdy fotograf považoval pro své potřeby příliš úzkou hloubku ostrosti za obtěžující a (v tehdejší době rychlého vývoje EVF) uvažoval, že přejde na menší senzor.
šum - megapixelová válka bohužel nekončí a velikost pixelu na nových FF už je menší, než u starých APS-C. Na druhou stranu - pokud 20MP výstup zdownsamplujeme na 50% (5MP), nebude asi za žádných okolností zašuměný víc, než ta stará 5-6MP APS-Céčka
optika - čím větší senzor, tím obtížnější a dražší je sehnat slušný objektiv. V tomhle spočívá síla APS-C. Zatímco u FF objektivů na FF těle se většinou ostrost výrazně liší mezi rohem a středem, dojde u APS-C (v příapdě použití FF objektivu) k ořezání rohů a zůstane snímek nádherně rovnoměrně ostrý od rohu k rohu. Tady je MTF 25mm FF objektivu - na ukázku jsem vyznačil, která část zajímá uživatele FF aparátu (červeně) a kam až zajímá uživatele APS-C aparátu (zeleně Sigma, modře Canon, fialově Nikon):
U 4/3" systémů už ale vlivem nízké velikosti pixelu naráží senzor častěji na rozlišení objektivu a častěji také dochází k projevům difrakce.