Já bych srdečně přál všem uživatelům M42 skel, aby bylo zrcadlo uloženo hlouběji a nemuseli se strachovat, že se jim rozmlátí o zadní členy objektivů, jako tomu bylo u původní 5D![]()
Já bych srdečně přál všem uživatelům M42 skel, aby bylo zrcadlo uloženo hlouběji a nemuseli se strachovat, že se jim rozmlátí o zadní členy objektivů, jako tomu bylo u původní 5D![]()
senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)
Pěkný postřehTento "bug" jsem nikde neslyšel, ale nemyslím, že v M42 jsou skla tak výjimečná, aby si je pořizoval majitel 5D. To spíše Pentaxy či Nikkory..
IBM
Lenovo
Kriglnakafe
Prolízám docela dost diskusních fór zaměřených na MF skla a právě 5D patří mezi nejrozšířenější těla mezi těmito uživateli. Mají i různé návody, jak ohoblovat plast na kterém je umístěno zrcadlo, nebo jak ofrézovat a snížit kovové úchyty zadních členů objektivů, aby mohli některá skla používat, existuje i web se seznamem kompatibility m42 a 5D
Jinak mezi M42 opravdu najdeš produkty, které ti nabídnou i víc, než současná skla za zlomek ceny - např. teď několik "sběratelů" zjistilo, že některé staré Zeissy z Jeny jsou ostřejší, než novější Oberkocheny a nejnovější T*, ale to už patří do vedlejšího threadu![]()
senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)