Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 39 z 39

Téma: Reklamace v Softcomu

Standardní Re: Reklamace v Softcomu

Citace Původně odeslal Aigor Zobrazit příspěvek
    ad Softcom: podobné zkušenosti, teď tam beru jenom spotřebák...

ad ostatní OT:
    nevidím problém v zákonech (IMHO jedny z mála, který jsou u nás k něčemu dobrý), ale v kvalitě většiny výrobků a vyčůranosti malýho českýho človíčka (a to myslím jak na straně prodeje/servisu i zákazníka)
    Osobně půjdu raději do krámu, kde mi zboží objednají do 5 dnů, něco si připlatím, ale mám jistotu že mě nebudou dělat problémy, když přijdu s reklamací. Bohužel uznávám, že většina lidí jde jen po absolutně nejlevnější ceně.
    Elegantním řešením by možná byla volitelná záruka jako v USA. Kdo chce víc, připlatí si. Třeba u pověstné kvality značky Genius a podobných by to byla skoro nutnost.

Plne s tebou souhlasim...
    Sorry za OT,vazne posledni...
    Core2 Quad Q9300 @ 7,5*400=3000Mhz // Arctic Cooling Freezer Xtreme // Gigabyte X48-DQ6 // 8Gb 800Mhz cl5 // Gigabyte HD4870 512MB DDR5 // Vista Ultimate 64 // THERMALTAKE VA8000BWS ARMOR SUPERTOWER // Enermax Liberty 500W // NB: ACER AS2920Z-2A2G16Mi 12,1"T2330 2GB RAM 160GB HD VistaHomePremium

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal Zilla Zobrazit příspěvek
    * Prelepit seriove cislo ze stareho vyrobku na novy je podvod
    Aneb jde o trestny cin, coz muze pro dotycneho znamenat taky par let v base + pro firmu par(desitek) mega pokut + samo uhrada skod + samo pravdepodobne je vsichni dodavatele brzo poslou kamsi.
    Navic prelepene SN je nanic, protoze 90% IT vyrobku ma SN vypaleno na chipech/na plosnacich (proc asi?) a pokud by doslo na soud, tak by relevantni info bylo prave toto.
    * Nikdo nenuti prodejce, aby si davali tak male marze. Dokonce je nikdo ani nenuti prodavat IT, at se vrhnou treba na pecivo
    Presne tak
    * Jestli myslis ceske zakony, ktere se koncipuji tak, aby odpovidaly evropske legislative, tak se moc omlouvame, priste si vsichni povinne nechame od nejakeho vohnouta nakecat blbosti o tom, ze "oprava vymenou" je bezny jev
    * Je zajimave, jak kdokoliv, kdo se pta na nestandardni postup pri reklamaci, kde prodejce zjevne porusuje zakon, je rovnou vycuranek, ktery se snazi chudinku zivnostnika okrast
    * Schvalne si spocitej, kolik vydelali vychcanci prodejci lonske Vanoce na nedostatkovych GF 8800GT, urcite to bylo jen 0,00001%
    * Kdyz si na reklamovany vyrobek udelam krasny podpis lihovkou, je to naprosto v souladu se zakonem, prodejce mi musi reklamaci uznat a jsem moc zvedavy, jak se bude po tom fikanem prelepovani serioveho cisla snazit napodobit moje pismo...
    K Ostatnimu (for Igoreso) az nebudou prodejci prodavat smejd, kterej nevydrzi ani ty dva roky, tak nebudou muset resit zadny reklamace. A to ze zakaznik ma vetsi prava nez prodejce je normalni a to vsude ve svete. Nekde to vynucuje zakon, nekde konkurence a zakaznici.
    Naposledy upravil Jezevec; 07.08.2008 v 15:36.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    334

Citace Původně odeslal Jezevec
    Ostatnimu (for Igoreso) az nebudou prodejci prodavat smejd, kterej nevydrzi ani ty dva roky,
    sorry, ale jak prodejce ovlivni kvalitu vyrobku? Mimo jeho volby vyrobce (ujet vadna serie muze ale kazdemu) to nema jak ovlivnit, takze ten tvuj argument je z rise snu a jde pouzit opravdu jen na tyhle pravnicky kejkle. Aneb ovlivnit muzu pouze a jedine to, co si vyrobim sam. Jakmile uz vstupuje do procesu treti strana, tak ji musim verit. V prumyslu to funguje tak, ze JA neco prodam zakaznikovi, ale pokud se neco behem zaruky stane, tak sice problem se zakaznikem vyresim, ale pri vine vyrobce se hojim celou castkou na vyrobci. To ze ve vztahu "vyrobce-velkoobchod-prodejce-zakaznik" nejsou v IT tyto "zaruky" shodne ve vsech uzlech je problem smluv.

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Lol, delas si prdel ? Chapes vubec jak funguje trh ? Je to prece easy, mam u nejakeho zbozi problemy (= hodne reklamaci, potize s jejich resenim, ...)? = prestanu ho od prodejce odebirat/najdu si jinyho dodavatele/...

Z pohledu zakaznika je to ciste problem prodejce, on je ten, kdo prodava, on je ten, kdo ruci, on je ten, kdo nese naklady. Tudiz kdyz prodava smejd a nevadi mu, ze se toho 50% vrati, tak na tom nejspis ma jeste furt dost, aby se to vyplatilo. Nebo to dela zadara/dotuje to ?
    Sorry, ale opravdu miluju stiznosti typu "mame na tom tak malo", dete s tim vsichni nekam, kdyz vam ty ksefty vydelavaj tak strasne malo, tak dete delat neco jinyho. Kdyz se podivam na CC, tak mi neprijde ze by vydelavali tak malo. Mozna nejsou nejlevnejsi, ale zakazniku maj evidentne dost. A to ze existujou i levnejsi prodejci = furt se jim to i za to "malo" asi vyplati delat, ale pak at si nestezujou, kdyz maj platit.

Vis na co dojela Monima ? Na mamon a na reklamace. Kdyz pominu mamon, tak v te dobe byly v prodeji slavny IBMka z Madarska. VSECHNY do jednoho byli v prdeli. Vsechny se do 14ti dnu vraceli s badkama. A pan spolumajitel je presto neustale nakupoval "dyk sou levny a lidi to chtej". To pres to, ze po prodeji se smesnou marzi nasledovalo VZDY nekolik hodin prace na servisu (vymontovat, otestovat, zabalit, dopravit dodavateli, vymenit za novej .... a to cely nekdy i vickrat) + samo nasranej zakaznik.
    Tady presne se ma prodejce zachovat rozumne a radsi poslat zakazniky dohaje s tim, ze takovy smejdy nevede, protoze to se mu proste nemuze vyplatit.

---
    O smlouvach prodejce - dodavatel - ... nemluvme, to je kapitola sice souvisejici, ale viz vejs, nikdo nikoho nenuti, aby to delal.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    334

Jezevec, krasne jsi se rozepsal, ale celou dobu jsi popisoval jen moji druhou vetu "Mimo jeho volby vyrobce (ujet vadna serie muze ale kazdemu) to nema jak ovlivnit". Pokud je prodejce hloupy a stale nakupuje sunty, tak souhlasim - je to jeho problem. Ale zavada se muze objevit kdykoliv u cekohokoliv a pak prodejce kvalitu NEMA jak ovlivnit.

Souhlasim se Zillou a spol - pokud nekdo vydelava tak malo, tak at to nedela. Ja taky nebudu delat neco co me neuzivi (ci uzivi s problemy).

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

V Softcomu nakupuji temer vyhradne posledni dva roky, mozna tri roky a s reklamaci jsem tam jeste problem nemel. Berou mi dokonce i disky s nekolika relocated sektorama, kdyz mi je linux raid vykopne z pole. Casto resi reklamaci okamzitou vymenou zbozi, pokud ne, trva reklamace obvykle nekolik dni. Mozna ze to bude i tim, ze se chovam vzdy velmi slusne a korektne. Parkrat jsem tam videl dost neprijemneho zakaznika, ktery se hadal a nadaval uz pri prichodu...
    Zacelou dobu jsem nemel v softcomu jediny problem, ktery by se mnou rychle a korektne nevyresili.
    desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
    notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
    ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10
    repro: Teufel Concept E Magnum PE 5.1

Sry, ale myslis ze ma nekdo takove chovani, ze jen tak zacne "nadavat pri prichodu" ?
    Popravde ma jedina reklamace v Softcomu me utvrdila v tom, ze tam delaji bud pekne "ofouknuty" zamestnanci a nebo je to vec dodavatele/vyrobce = coz samozrejme neni muj problem.
    Presne tady jsem se o tom jiz jednou zminoval Odkaz
    Myslim si, ze clovek i kdyz je slusnej, muze bejt stejne "odrbanej" jako ten co by tam nadaval uz pri prichodu (imho takovej clovek k tomu uz ma duvod)
    MoBo: MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI CPU: Intel Core i9-13900K@NZXT Kraken Elite 360 RGB RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 RGB Black VGA: MSI GeForce RTX 4080 SUPRIM 16G Storage: Samsung 980 PRO 1TB + 3x Samsung 980 PRO 2TB + HDD 2xWD Red 8TB Mouse: Logitech G502 X Plus Black Keyboard: Logitech G915 Lightspeed Case: NZXT H9 Flow Black PSU: EVGA SuperNOVA 1000 G6
    Monitors
    : 27" Dell S2721DGF + 27" Dell P2720D Sound: Logitech Z407 Headset: Logitech G Pro X Wireless Other: Oculus Quest, NAS QNAP TS251 2x16TB Raid1
    Mobile: Samsung Galaxy Z Fold 4 5G, Samsung Galaxy S22 Ultra 5G, Samsung Galaxy Note10+, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Oura Ring 3
    Gaming: PS5, PS3, PS Vita, Nintendo Switch OLED, Nintendo Switch Classic, Nintendo Switch Lite, Steam Deck 1TB

Ja to videl navic se pak ukazalo, ze chyba je na zakaznikove strane, cemuz jsem se uprimne zasmal..
    Budu se opakovat, ale z mych cca 30ti reklamaci jsem opravdu nemel problem ani jednou.
    desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
    notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
    ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10

Igoreso:
    muzes mi prosimte rict co tomu prodejci brani aby dnes zvednul cenu, kvuli tem "hroznym zarucnim podminkam", at si to klidne zvedne o 2000 me je to fuk, koupim to tam kde to bude levnejsi (v ramci obchodu kde v brne nakupuju ).
    to neni muj problem ze ma tak malou marzi, kdyz to vadi jemu tak at zdrazi nebo kram zavre. vsak i potom budou jine obchody kde ten HW koupim.

ocividne ta situace tak hrozna neni kdyz tu je tolik obchodu s pc komponenty, ktere funguji uz spoustu let a nezaviraji se, protoze zadarmo nebo dobrocine to tyhle obchody nedelaji, maji nejaky zisk ktery jim staci proto aby pokracovali ve svem prodeji dal, kdyby z toho nic nemeli tak to nedelaji teda pokud to neridi hlupaci ...
    viz softcom o kterem tento thread je.

Takže abych to tu nějak uzavřel, dnes jsem reklamaci uzavřel stylem vlk se nažral a koza zůstala celá. V případě obnovení záruky uznali svoji chybu, dokonce někde ve skladě vyštrachali stejný typ karty. Po vzájemné dohodě proběhla vyměněna za jiné zboží v podobné ceně.

Citace Původně odeslal Ballnazzar Zobrazit příspěvek
    Igoreso:
    muzes mi prosimte rict co tomu prodejci brani aby dnes zvednul cenu, kvuli tem "hroznym zarucnim podminkam", at si to klidne zvedne o 2000 me je to fuk, koupim to tam kde to bude levnejsi (v ramci obchodu kde v brne nakupuju ).
    to neni muj problem ze ma tak malou marzi, kdyz to vadi jemu tak at zdrazi nebo kram zavre. vsak i potom budou jine obchody kde ten HW koupim.

ocividne ta situace tak hrozna neni kdyz tu je tolik obchodu s pc komponenty, ktere funguji uz spoustu let a nezaviraji se, protoze zadarmo nebo dobrocine to tyhle obchody nedelaji, maji nejaky zisk ktery jim staci proto aby pokracovali ve svem prodeji dal, kdyby z toho nic nemeli tak to nedelaji teda pokud to neridi hlupaci ...
    viz softcom o kterem tento thread je.

co mu brani zvednout cenu? sam si to napsal:
    me je to fuk, koupim to tam kde to bude levnejsi
    asi proto..

prvne di delat do IT prodeje a pak mej teprve nazory "ja tomu rozumim"
    Core2 Quad Q9300 @ 7,5*400=3000Mhz // Arctic Cooling Freezer Xtreme // Gigabyte X48-DQ6 // 8Gb 800Mhz cl5 // Gigabyte HD4870 512MB DDR5 // Vista Ultimate 64 // THERMALTAKE VA8000BWS ARMOR SUPERTOWER // Enermax Liberty 500W // NB: ACER AS2920Z-2A2G16Mi 12,1"T2330 2GB RAM 160GB HD VistaHomePremium

Citace Původně odeslal Igoreso Zobrazit příspěvek
    co mu brani zvednout cenu? sam si to napsal:
    me je to fuk, koupim to tam kde to bude levnejsi
    asi proto..

prvne di delat do IT prodeje a pak mej teprve nazory "ja tomu rozumim"
    no a ?
    vsak prece to nebudu kupovat tam kde to je drazsi jen aby se mel majitel obchodu lip, me je uplne ukradeny jestli na tom prodejce nic nevydela to je jeho problem ne muj, kdyz se mu zisk nezda dostatecnej tak at zvedne cenu nebo zavre kram a pak tu ma jeste dalsi moznost a to snizit naklady.

Igoreso jenom chtel podotknout, ze si ponekud protirecis...

vcerejsi zkusenost z reklamacniho v softcomu: prinesl jsem tam odpaleny eurocase zdroj, odpalenou desku s CPU a pameti bez jedineho zarucaku. Deska mi uz jeden zdroj odpalila a nemel jsem zadnou dalsi kde bych mohl zkusit ten CPU a RAM. Prestoze byl zdroj koupen s kejsem a tim padem nemohli identifikovat seriak na zdroji, ihned mi dali novy. Pak zjistili, ze deska od nich neni, ale presto se sami nabidli, ze mi otestuji ten procak a RAM, prestoze jsem jim rekl, ze to je kupovane jinde. oboje otestovali (riskovali zniceni desky potencialne odpalenym CPU), ja jsem podekoval a odesel. Tomu rikam ochotne reklamacni oddeleni!
    Naposledy upravil Petrik; 23.09.2008 v 08:38.

Citace Původně odeslal Petrik Zobrazit příspěvek
    Igoreso jenom chtel podotknout, ze si ponekud protirecis...

neprotirecim si jen to ocividne nechapes, ja jako zakaznik a ani konkurence nevytvari jakykoliv nezakony tlak na prodejce/firmu a je na nem za jakou cenu respektive s jakou marzi to bude prodavat.
    NIKDO ZADNEHO prodejce nenuti aby nejake zbozi prodaval s marzi 0kc nebo dokonce ze ztratou , muze si to klidne prodavat s marzi 50 000 pokud chce, cenu si urcuje on.

to ze maji u nektereho zbozi tak nizkou marzi je asi dano silnou konkurenci, je pak na firme zda je ochotna za stavajici vyse zisku existovat ci nikoliv. ocividne existovat chteji protoze vsechyn obchody ve kterych nakupuji stale existuji spoustu let a azdny se nezavrel.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ + nekolik citaci z ruznych webu
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 11.08.2007, 17:13
  2. Reklamace na CZC Geforce6600
    Založil l_iNu$ v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 46
    Poslední příspěvek: 25.12.2006, 01:17
  3. Reklamace u DXT ComputerS
    Založil pre.vit v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 18