Extra fundovaně ti neporadím, nicméně pokud se za posledního cca půl - třičtvrtě roku nic nezměnilo, tak bych sáhl skoro automaticky po Arece, které mají fantastické reference co do funkčnosti a především výkonnosti. Alespoň když jsem to studoval já, tak Arecy většinou roznesly všechno ostatní na prach, špičkově škálovaly výkon a bylo jedno, jestli šlo o RAID0, 1, 5, 10 a o kolika discích, nebo vyloženě výjimečné výkony v RAID6. Stejně tak podpora je výborná (a Areca updatuje a ždíme ze svých řadičů maximum) a výbava a schopnosti špičkové. Na Arece vidím jediné mínus a to že je to pořád hodně mladá firma bez větší tradice, ale podle toho, co soustavně předvádí to je spíš plus ... A osobně bych 2K neřešil, pokud už to má být jednou "pořádné", tak ať je, to je můj názor ...
Na Adaptec bych měl asi stejný názor jako ty, ale byl bych trochu optimističtější v případě 3Ware a mnohem pesimističtější u Promise. Je zajímavé, jak mohou být zkušenosti rozdílné, já mám s Promise řadiči opakovaně tak špatné zkušenosti, že už do nich asi nikdy ani nekopnu (i když jsou už starší, tak přesto stačí snad navždy) a nevím, jak tenhle konkrétní model, ale často uzavírá Promise (společně s LSI) i výkonnostní testy.