Hoye mam tri, vsechno 77mm:

• UV SHMC (ne-slim, 5mm) - sklo v tom rinci, jakoby chtelo vypadnout, moc ho radeji nepouzivam (nechcete nekdo koupit? )
  • UV SHMC Pro1 - diky relativne dobremu uchopu jde slusne sundat, zaseklo se asi tak jednou - dvakrat. Diky nizkemu profilu a krehkosti objimky pri 77mm se mi jej uz podarilo nekolikrat zkroutit, az se z nej zacaly ozyvat neprijemne zvuky. Sklo je ale ok, drzi, jen po stranach ma nezvykle mnoho smeti.
  • C-PL HMC Pro1 - primo katastrofa, vlastni uchyt neotocne casti je cca 1mm vysoky, sundat ho je problem. Na Tokine se mi casto zasekava takovym zpusobem, ze ho musim sundat klestema. Na Canonich Lkach je to lepsi, ale mam obcas nedobry pocit, abych nehnul s vnitrnim tubusem pri odsroubovavani. Opticky je ale skvele, neotepluje tak, jak B+W C-PL, proto jej pouzivam i pres zminene nedostatky.

Naproti tomu vsechny B+W, co jsem kdy mel, byly z mechanicke stranky dokonale. Zadne nebylo slim, nepredpokladam ale problemy.

Kamarad, co mu filtry padaji na zem casteji nez obvykle, uz jen vzdy zvedne sklicko a nasadi zpet do objimky. Jsou to 58mm normalni Hoye.