Citace Původně odeslal Gladi Zobrazit příspěvek
a) já jsem jen vyjádřil, že danou věc v případě závady nechci opravovat, ale vrátit cash, týpek do reklamace napsal "pri uznani zavady zadost o odstoupeni od kupni smlouvy do 6 mesicu"
b) mrkni se do FAQ reklamaci, hned v prvním postu je pod první citací napsáno Jezevcem
“Jednoduse vada do 1/2 roku = o zpusobu reklamace rozhoduje kupujici = muzete chtit prachy. Ale samozrejme co pravnik, to dva ruzny nazory”

Takže asi tak. Jestli můžu chtít peníze z5 nebo ne pak záleží na výkladu a v TSB se očividně možnosti, že mi budou muset vrátit peníze nebránili.
Tady absolutně nejde o názor právníka, ale o přesnou literu zákona. V žádném případě zákazník nikterak nerozhoduje o tom, jak bude věc reklamována, o tom rozhoduje pouze povaha závady a možnosti její opravitelnosti, popř. výměny. Zákon zde hovoří naprosto srozumitelně. O různobarevném výkladu zde opět nemůže být žádná diskuse, citace textu je naprosto neomylě srozumitelná:

není- -li takový postup možný, může kupující požadovat přiměřenou slevu z ceny věci nebo od smlouvy odstoupit.

A takový postup možný ve tvém případě rozhodně je a také byl. Tady bys nevysoudil nic ani s Dejvidem Koperfíldem, Jezevec zde evidentně sází pouze na neznalost zákona na straně obchodníka. Vrácení peněz je možné jen při využití formy "odstoupení od smlouvy" a to je prostě v uvedeném paragrafu popsáno naprosto přesně a jasně, kdy je to možné.