Cožpak o to, já jsem od Staré Osady, to máš z kopce 10min, ale používám ATI karty a jsem dost línej překopávat ovladače. Používám také jen Vista 64bit. a momentálně mám kromě 3DM2006 nainstalovanou jen jednu hru F.E.A.R. (origošku). Musel bys mě hodně přemlouvat
Ještě to doma jednou vyzkoušej s aktualizovanými ovladači a BIOSY na celé PC a nepřetaktovaném procesoru a pamětech. Ono když karta půl dne projíždí 3DM2006 bez pádu a jediného artefaktu, tak lze těžko prokazovat, že je vadná. Konflikt s jen některými hrami spíše ukazuje na nestabilitu nějaké části PC v přenosu dat, nebo rovnou nedoladěnou hrou (pirátská verze bez potřebných updatů a pod.) Jistě nemusím ani přikládat zkušenosti z praxe, kdy hra fakt zlobí z pirátské kopie a perfektně funguje z updatované originálky. Tím z tebe nechci dělat piráta, nebo nezkušeného uživatele, jen polemizuji nad různými možnostmi příčin.
P.S. když už jsme u těch her, tak se mi po létech hraní osvěčil způsob nákupů originálních her z "druhé ruky" za babku. odehraju a zase prodám dál většinou za cenu, za kterou jsem sám koupil. A co na tom, že je hra třeba 2 roky stará, alespoň nemusím mít trvale hyperdrahou a hypervýkonnou mašinu.