Od M-audia bednicky nebrat. Jsou to studiove monitory asi jako ty Geniusy 1250. Taky jsem o nich kdysi uvazoval a po poslechu v Audioteku jsem je naprosto zavrhl.
Pokud uz premyslis o bednach v cenove relaci tech BX5A, doporucuju
a) kontrolovat bazary (hlavne midi.cz apod., kam chodi lidi, kteri monitory pouzivaji) a divat se po Tannoy Reveal, Event, KRK, Alesis apod.
b) podivat se na Thomanna, ja osobne mam KRK RP5, ktery odtam vyjdou cca na 7K, coz se IMHO urcite vyplati priplatit oproti tem BX5A

Pri vyberu reprobeden si musi clovek rozmyslet to, jestli to ma primarne na hry a filmy, nebo hudbu. Myslim, ze stereo zaznam zvuku bude jeste nejakou chvili prumyslovy standard a poslech stereo nahravky na 5.1 je logicky horsi nez na 2.0 za stejnou cenu. Osobne take moc nemam rad levne 2.1 sestavy, vetsinou maji obrovsky subak, ktery proste dela bordel misto toho, aby hral basy, a pak jsou k nim dva miniaturni vyskace, ktery hrajou rozumne tak od 2kHz nahoru. Otazkou je, co pak hraje stredy... Samozrejme nic. Vysledny zvuk je pak vetsinou na urovni dvakrat rozjetych Koss sluchatek - hodne to duni a tomu prizvukuji plastove znejici vysky. Mozna jsou i vyjimky, ale par 2.1 sestav jsem slysel a tenhle dojem jsem mel v podstate ze vsech.