Výsledky hlasování: Jaké repro jsou nejlepší pro Hudbu, film, hry

Hlasující
1075. Nemůžete hlasovat
  • Logitech Z-5300

8 0,74%
  • Logitech Z-640/560

5 0,47%
  • Genius 5300/5100

1 0,09%
  • Genius 5.1 HT (a podobný od G)

12 1,12%
  • Creative Inspire xxx

5 0,47%
  • HomeMade

16 1,49%
  • 1 028 95,63%
Výsledky 1 až 25 z 262

Téma: Poradna - Jaký repro na Hudbu/film/hry - porovnávání, koupě

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Poradna - Jaký repro na Hudbu/film/hry - porovnávání, koupě

vsechna digitalni komprese je ztratova..... Ale prece jenom jde poznat rozdil mez 48kHz 16bit(CD audio) a 96kHz 24bit(DVD audio).
    PC: CPU: Core i5 760@3,6GHz MB:MSI P55A-G55 RAM: 2x4GB DDR3 Kingston blue, POWER: Corsair 650W CASE: Akasa infinity, VGA: HD6950@6970@920MHz/5500MHz, SSD vertex 2 60GB, Auzentech X-Fi Bravura + Onkyo HTX-22HD, 3x22 Acer" fullHD
    NAS: CPU: Celeron (Conroe-l) 1,8GHz, 2GB RAM DDR3, 6x1500GB samsung (65W)
    Notebook: Lenovo ideapad S205 (AMD E-350)

mozna je to uz trosicku OT ale ja si koupil Z5300 presne pred dvouma rokama pres pixmanii za krasnych 3500kč (dvoje), a zvuk je naprosto luxusni, kamos ma Geniuse HT ktery za tu cenu jsou taky dobry, ale ten rozdil tam je... hlavne podle me v bassaku. U Z5300 se mi zda presnejsi a vyraznejsi, u HT mi pripada takovy rozostreny, spis huceni nez basy. Ale je to pouze muj subjektivni dojem.

- Dnes prijel bratr ze silvestrovke oslavy kde mel svy Z5300, sou to presne dva roky od koupě. Zaruka vyprsela, a co se nestalo? Vyhorel basak Byli pusteny delsi dobu asi na 1/3.

Jinak + a - u Z5300.

+ certifikat THX, nadmerny vykon, ovladac, hraji porad stejne kvalitne i pri nejvyssi hlasitosti

- kratke kabely od prednich reproduktoru, na rozmisteni po mistnosti muzete bez prodlouzeni kabelu zapomenout.
    AMD 64 3200+ @ (240*10 při 1,625V) ; Chladič Zalman CNPS9500 LED ; ASUS ATI Radeon EAX1950PRO 256MB DDR3 ; MB DFI nF4x Infinity ; 2x 512MB A-data 400MHz CL2,5 ; HDD Seagate 120GB Sata ; Aerocool Turbine Power 450W ; 17" LCD Samsung SyncMaster 174t ; TV Tuner Card Philips SAA 7130 ; Sound Blaster Audigy ; 5.1 repro Logitech Z-5300 THX

Tiez mam zaujem o nieco lepsie k PC,rozmyslal som zvukovku M-AUDIO revo 5.1,ale teraz neviem ci ma zmysel kupovat k tomu zvlast zosik asi NAD c325, a repro asi Xavian xn 125 II ak ix zozeniem, alebo by stacil set M-AUDIO LX4 2.1 System ,v podstate mi staci stereo,pocuvat by som na tom pocuval asi len mp3,popr. filmy,chcem si urobit taky mensi media center tak neviem ci by nebola skoda kupovat k PC nieco ine ako ten LX4 set ...
    MSI 610gx + HP LP2475 +Logitech mx518 + KRK RP5

Pentax k10D + 18-55, sigma 70-300 APO, sigma 24-70/2,8 + Metz 48

kup si set....az te za cas omrzi...muzes laborovat se zesikem a bednama. kdybys chtel neco lepsiho..kup si aktivni studiove monitory, usetris za zesak..)))
    Spousta vice ci mene uzitecnych veci a zivot okolo...jdete se projit.

Member Avatar uživatele Aspon
    Věk
    40
    Vliv
    249

Citace Původně odeslal stano Zobrazit příspěvek
    Tiez mam zaujem o nieco lepsie k PC,rozmyslal som zvukovku M-AUDIO revo 5.1,ale teraz neviem ci ma zmysel kupovat k tomu zvlast zosik asi NAD c325, a repro asi Xavian xn 125 II ak ix zozeniem, alebo by stacil set M-AUDIO LX4 2.1 System ,v podstate mi staci stereo,pocuvat by som na tom pocuval asi len mp3,popr. filmy,chcem si urobit taky mensi media center tak neviem ci by nebola skoda kupovat k PC nieco ine ako ten LX4 set ...
    Tak Xavi si zaslouží učitě něco lepší než je M-Audio Revolution, nehledě na to, že chceš poslouchat mp3 a spol. Takové bedny k PC primárně nepatří. Sám to mám podobně a celý poslechový řetězec chcu od PC odloučit koupí CD přehrávače. Jednoznačně lepší volbou (v tvém případě, ne po zvukové stránce) je ten setík LX4.
    Intel C2D E4500 2200Mhz@3100Mhz || Gigabyte GA-P35-DS3 || A-DATA Vitesta Extreme 2x1024MB 5-5-5-15 940Mhz || ATI PowerColor HD3870 512MB DDR4 @850/2500Mhz
    Noctua NH-U12F 800rpm || AC Accelero S1 + Turbo Module 1100rpm || Seasonic SS-500ET 500W || 2x Samsung SpinPoint T166 320GB HD321KJ || Logitech Wave Keyboard
    Logitech MX518 || Lite-On LH-18A1H || LG GSA-4167B || Samsung SH-S183A || LG FLATRONez T910BU || Leadtek WinFast TV 2000XP Expert || iNET by Slovackofree.net - FTTH 30Mbit/s
    M-Audio Revolution 5.1 S/PDIF -> Karfik DAC 2.5 -> NAD C 325BEE -> Wharfedale Diamond 9.3

Jéé tohle opravdu nejde vydržet a musím si rejpnout

Citace Původně odeslal Aspon Zobrazit příspěvek
    Tak Xavi si zaslouží učitě něco lepší než je M-Audio Revolution
    No tak já bych tohle formuloval navopak
    nehledě na to, že chceš poslouchat mp3 a spol.
    No a, lidské ucho není schopno rozeznat rozdíly

Takové bedny k PC primárně nepatří. Sám to mám podobně a celý poslechový řetězec chcu od PC odloučit koupí CD přehrávače.
    Ok, dělej jak uznáš za vhodné, ale zlepšení ve zvuku nečekej .

Jinak k PC velmi doporučuji studiové monitory.
    Pašák erda.

Member Avatar uživatele Aspon
    Věk
    40
    Vliv
    249

Erdo...tohle taky nejde vydržet....mám pocit, že si nejhlušejší človek na tomto fóru.....

Lidské ucho JE schopno rozeznat rozdíl mezi mp3 a nekomprimovaným zvukem, zvlašť, pokud mp3 končí na 16kHz.

Odloučení PC je hlavně kvůli možnosti poslouchat při vypnutém PC. Samozřejmě zlepšení zvuku očekávám a vím, že se dočkám.
    Intel C2D E4500 2200Mhz@3100Mhz || Gigabyte GA-P35-DS3 || A-DATA Vitesta Extreme 2x1024MB 5-5-5-15 940Mhz || ATI PowerColor HD3870 512MB DDR4 @850/2500Mhz
    Noctua NH-U12F 800rpm || AC Accelero S1 + Turbo Module 1100rpm || Seasonic SS-500ET 500W || 2x Samsung SpinPoint T166 320GB HD321KJ || Logitech Wave Keyboard
    Logitech MX518 || Lite-On LH-18A1H || LG GSA-4167B || Samsung SH-S183A || LG FLATRONez T910BU || Leadtek WinFast TV 2000XP Expert || iNET by Slovackofree.net - FTTH 30Mbit/s
    M-Audio Revolution 5.1 S/PDIF -> Karfik DAC 2.5 -> NAD C 325BEE -> Wharfedale Diamond 9.3

Citace Původně odeslal Erda Zobrazit příspěvek

Jinak k PC velmi doporučuji studiové monitory.
    Hmm za 1. mam malo miesta,tak tie studiovky budu ok co sa tyka miesta
    a za 2. radsej si kupim repro s kvalitnejsim a vernejsim zvukom,za cenu mensieho vykonu, pretoze aj tak by som nejake logitech z 5400 nevyuzil, a neviem kto by ix doma vyuzil,ked ma sub cez 100W mal som sub 25W a robi to brutal bordel a poxybujem ze to budes doma pocuvat na plne gule ...by ta susedia hned vystahovali, ale ked byvas niekde na sedlaci a nikto okolo teba 100m nebyva tak si kludne kup nieco ako logitechy a vyhul si ich na plne gule,a za pol roka budes stale tak dobre pocut ako pocujes teraz ked nepoznas rozdiel medzi nejakou mp3 a CD,mp3 pod 160kbs tusim orezava f nad 16KHz a to pocujem ja v pohode ....
    MSI 610gx + HP LP2475 +Logitech mx518 + KRK RP5

Pentax k10D + 18-55, sigma 70-300 APO, sigma 24-70/2,8 + Metz 48

Citace Původně odeslal stano Zobrazit příspěvek
    Hmm za 1. mam malo miesta,tak tie studiovky budu ok co sa tyka miesta
    a za 2. radsej si kupim repro s kvalitnejsim a vernejsim zvukom,za cenu mensieho vykonu, pretoze aj tak by som nejake logitech z 5400 nevyuzil, a neviem kto by ix doma vyuzil,ked ma sub cez 100W mal som sub 25W a robi to brutal bordel a poxybujem ze to budes doma pocuvat na plne gule ...by ta susedia hned vystahovali, ale ked byvas niekde na sedlaci a nikto okolo teba 100m nebyva tak si kludne kup nieco ako logitechy a vyhul si ich na plne gule,a za pol roka budes stale tak dobre pocut ako pocujes teraz ked nepoznas rozdiel medzi nejakou mp3 a CD,mp3 pod 160kbs tusim orezava f nad 16KHz a to pocujem ja v pohode ....
    Šak říkám, že studiovky sou okej. Zabývat se výkonem (rozumějme příkon ) je v domácích podmínkách zbytečné. Já žádný logitechy nemám a mít nikdy nebudu to ti garantuju. Já slyším dobře- neboj, ale nemám potřebu to tu komukoliv dokazovat, takže si mysli co chceš. Víš ono tu frekvenci 16khz jako základní (rozumějme ,,první harmonickou") nic neumí vydat a vždy je jako vyšší harmonická to znamená, že doprovází nějakou nižší. No a v důsledku efektu tzv. maskování ty (rozuměj já ) neslyšíš tu vyšší harmonickou. Vo malé citlivosti ucha na těchto frekvencí a důsledků z toho plynoucích rači ani nemluvím .

2Aspon: Neboj mě nemusíš říkat kde končí mp3, vím dokonce trochu i jak funguje ten proces komprese . S tim oddělení běžícího kompu od poslechu samo souhlasím, taky mám rači klídeček a noční klidnej poslech. Ale zlepšení fakt nečekej a ten cd přehrávač si kup nějakej levnej ze sekáče, páč bohatě stačí.
    Pašák erda.

Citace Původně odeslal Matess Zobrazit příspěvek
    vsechna digitalni komprese je ztratova..... Ale prece jenom jde poznat rozdil mez 48kHz 16bit(CD audio) a 96kHz 24bit(DVD audio).
    Dovolim si oponovat, NE vsechna komprese je ztratova. On psal m.j. o DVD Audio a to jinak nez MLP kompresi (neztratovou) prehrat nejde. SACD (o tom uz nepsal) jakbysmet.
    *Core i7 980X II ASUS P6X58D Premium II **AMD IIX6 1090T II ASUS CrossHair Formula III FX790 II Saphire HD 5870 Vapor-X II DDR 3 1333MHz 4*2GB Corsair II
    Windows XP Prof. SP3 + Windows 7 Ultimate 64 bit, Software DAW,
    ---------------
    DAW studio

Citace Původně odeslal shapet Zobrazit příspěvek
    Dovolim si oponovat, NE vsechna komprese je ztratova. On psal m.j. o DVD Audio a to jinak nez MLP kompresi (neztratovou) prehrat nejde. SACD (o tom uz nepsal) jakbysmet.
    Reakce na 2 roky stary prispevek urcite rozjede plodnou diskuzi
    Navic pojem "digitalni komprese" je zjevne nesmysl. Je bud digitalizace nebo komprese.
    Jsem rad, ze se diky novemu clenu 4a v sekci zvuk neco deje , ale vseho s mirou
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

No možná by se tu nějaká diskuze rozjela, kdyby se tohle téma udržovalo aspoň trochu aktuální. Z těch repráků, který jsou uvedený v anketě nejsou imho ani jedny, který by šly sehnat jinak než vyloupením technického muzea...
    Phenom II X4 955 BE + CoolerMaster Hyper 212+ | Asus M4A79T Deluxe - AMD 790FX | Kingston HyperX 2x4GB DDR3 1600 MHz | Asus EAH6850 DC​/2DIS​/1GD5​/V2 + LG Flatro​n W2220P​-BF | Kingsto​n SSDNow V+100 Series ​- 96GB + Samsung SpinPoint F3 500GB SATA II | DVD RW LG GSA-4167B | Asus Xonar DG + Logitech Z-4e 2.1 + Koss SB/40 | Corsair Vengeance M90 + Logitech UltraX | Thermaltake Dream Tower Soprano VB1000SNS + Enermax Liberty EL500AWT 500W

Neni nic jednodusiho nez sepsat nejake aktualni oblibene reprosoustavy a to mi poslat. Muzu zalozit novej thread s hlasovanim, a z tohoto na nej odkazat.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Sám za sebe může vřele doporučit Logitech Z-3e/Z-4e. Pokud nemáte možnost u počítače efektivně rozmístit reproduktory v konfiguraci 5.1 (jako například já), tak jsou výše zmíněné modely v kategorii 2.1 reproduktorů v poměru cena/výkon vynikající volbou pro univerzální použití.

Oproti modelu Z-3e má Z-4e navíc následující:
    - ovladač basů na DO
    - konektor na mikrofon na DO
    - 2 tlakové reproduktory na každém satelitu (Z-3e má jeden)
    - cca o 400 Kč vyšší cena

V ostatních aspektech jsou modely víceméně stejné. Já jsem sáhl po "vyšším" modelu z následujících důvodů:
    - ovladač basů na DO se hodí pro pohodlné ovládání basů, takže pokud si s basy hrajete tak často jako já (večer je vždy třeba je postupně tlumit, protože basy se jak všichni víme šíří všesměrově a sousedi mají jen jedny nervy), určitě zainvestujte do novějšího modelu
    - hráči využívajícímu TS, popřípadě náruživému Skyperovi dokážou konektory na headset v DO výrazně ulehčit život

Pokud se vám tyto dvě výhody jeví jako zanedbatelné, nemáte důvod si připlácet a právě pro vás je určen starší model Z-3e.

Reproduktory mám teprve pár dní, ovšem doposud jsem 100% spokojen. V satelitech neregistruju ani náznak šumu, a to ani když si je připlácnu na uši jako sluchátka, což se mi ještě nestalo (předchozí Creative Inspire T5800 šuměly jak havajskej příboj). Reprodukce zvuku ve filmech/hrách/mp3 je vzhledem k cenové kategorii plně uspokojivá. Výšky, středy i basy na mě působí celkem vyrovnaně. Se středy a výškami jsem spokojený a basy si reguluji dle pořeby. A tohle všechno skvěle funguje na integrované zvukovce. Doporučuji.

Poslední odstavec berte s rezervou jakožto subjektivní názor naprostého laika
    Naposledy upravil kaozz; 16.05.2008 v 15:31.
    Phenom II X4 955 BE + CoolerMaster Hyper 212+ | Asus M4A79T Deluxe - AMD 790FX | Kingston HyperX 2x4GB DDR3 1600 MHz | Asus EAH6850 DC​/2DIS​/1GD5​/V2 + LG Flatro​n W2220P​-BF | Kingsto​n SSDNow V+100 Series ​- 96GB + Samsung SpinPoint F3 500GB SATA II | DVD RW LG GSA-4167B | Asus Xonar DG + Logitech Z-4e 2.1 + Koss SB/40 | Corsair Vengeance M90 + Logitech UltraX | Thermaltake Dream Tower Soprano VB1000SNS + Enermax Liberty EL500AWT 500W

Už jsem si chtěl koupit M-Audio BX5A, ale pak jsem kdesi čet, že mají údajně "úplně" nah.. středy. Vůbec tyhle repráky neznám, tak mě zajímalo, jestli k nim někdo má co říct.
    Podotýkám, že mám nepříliš zdatný uši ve smyslu rozpoznání kvality zvuku

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání