Výsledky hlasování: Jaké repro jsou nejlepší pro Hudbu, film, hry

Hlasující
1075. Nemůžete hlasovat
  • Logitech Z-5300

8 0,74%
  • Logitech Z-640/560

5 0,47%
  • Genius 5300/5100

1 0,09%
  • Genius 5.1 HT (a podobný od G)

12 1,12%
  • Creative Inspire xxx

5 0,47%
  • HomeMade

16 1,49%
  • 1 028 95,63%
Výsledky 1 až 25 z 262

Téma: Poradna - Jaký repro na Hudbu/film/hry - porovnávání, koupě

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Poradna - Jaký repro na Hudbu/film/hry - porovnávání, koupě

Jéé tohle opravdu nejde vydržet a musím si rejpnout

Citace Původně odeslal Aspon Zobrazit příspěvek
    Tak Xavi si zaslouží učitě něco lepší než je M-Audio Revolution
    No tak já bych tohle formuloval navopak
    nehledě na to, že chceš poslouchat mp3 a spol.
    No a, lidské ucho není schopno rozeznat rozdíly

Takové bedny k PC primárně nepatří. Sám to mám podobně a celý poslechový řetězec chcu od PC odloučit koupí CD přehrávače.
    Ok, dělej jak uznáš za vhodné, ale zlepšení ve zvuku nečekej .

Jinak k PC velmi doporučuji studiové monitory.
    Pašák erda.

Member Avatar uživatele Aspon
    Věk
    41
    Vliv
    251

Erdo...tohle taky nejde vydržet....mám pocit, že si nejhlušejší človek na tomto fóru.....

Lidské ucho JE schopno rozeznat rozdíl mezi mp3 a nekomprimovaným zvukem, zvlašť, pokud mp3 končí na 16kHz.

Odloučení PC je hlavně kvůli možnosti poslouchat při vypnutém PC. Samozřejmě zlepšení zvuku očekávám a vím, že se dočkám.
    Intel C2D E4500 2200Mhz@3100Mhz || Gigabyte GA-P35-DS3 || A-DATA Vitesta Extreme 2x1024MB 5-5-5-15 940Mhz || ATI PowerColor HD3870 512MB DDR4 @850/2500Mhz
    Noctua NH-U12F 800rpm || AC Accelero S1 + Turbo Module 1100rpm || Seasonic SS-500ET 500W || 2x Samsung SpinPoint T166 320GB HD321KJ || Logitech Wave Keyboard
    Logitech MX518 || Lite-On LH-18A1H || LG GSA-4167B || Samsung SH-S183A || LG FLATRONez T910BU || Leadtek WinFast TV 2000XP Expert || iNET by Slovackofree.net - FTTH 30Mbit/s
    M-Audio Revolution 5.1 S/PDIF -> Karfik DAC 2.5 -> NAD C 325BEE -> Wharfedale Diamond 9.3

Citace Původně odeslal Erda Zobrazit příspěvek

Jinak k PC velmi doporučuji studiové monitory.
    Hmm za 1. mam malo miesta,tak tie studiovky budu ok co sa tyka miesta
    a za 2. radsej si kupim repro s kvalitnejsim a vernejsim zvukom,za cenu mensieho vykonu, pretoze aj tak by som nejake logitech z 5400 nevyuzil, a neviem kto by ix doma vyuzil,ked ma sub cez 100W mal som sub 25W a robi to brutal bordel a poxybujem ze to budes doma pocuvat na plne gule ...by ta susedia hned vystahovali, ale ked byvas niekde na sedlaci a nikto okolo teba 100m nebyva tak si kludne kup nieco ako logitechy a vyhul si ich na plne gule,a za pol roka budes stale tak dobre pocut ako pocujes teraz ked nepoznas rozdiel medzi nejakou mp3 a CD,mp3 pod 160kbs tusim orezava f nad 16KHz a to pocujem ja v pohode ....
    MSI 610gx + HP LP2475 +Logitech mx518 + KRK RP5

Pentax k10D + 18-55, sigma 70-300 APO, sigma 24-70/2,8 + Metz 48

Citace Původně odeslal stano Zobrazit příspěvek
    Hmm za 1. mam malo miesta,tak tie studiovky budu ok co sa tyka miesta
    a za 2. radsej si kupim repro s kvalitnejsim a vernejsim zvukom,za cenu mensieho vykonu, pretoze aj tak by som nejake logitech z 5400 nevyuzil, a neviem kto by ix doma vyuzil,ked ma sub cez 100W mal som sub 25W a robi to brutal bordel a poxybujem ze to budes doma pocuvat na plne gule ...by ta susedia hned vystahovali, ale ked byvas niekde na sedlaci a nikto okolo teba 100m nebyva tak si kludne kup nieco ako logitechy a vyhul si ich na plne gule,a za pol roka budes stale tak dobre pocut ako pocujes teraz ked nepoznas rozdiel medzi nejakou mp3 a CD,mp3 pod 160kbs tusim orezava f nad 16KHz a to pocujem ja v pohode ....
    Šak říkám, že studiovky sou okej. Zabývat se výkonem (rozumějme příkon ) je v domácích podmínkách zbytečné. Já žádný logitechy nemám a mít nikdy nebudu to ti garantuju. Já slyším dobře- neboj, ale nemám potřebu to tu komukoliv dokazovat, takže si mysli co chceš. Víš ono tu frekvenci 16khz jako základní (rozumějme ,,první harmonickou") nic neumí vydat a vždy je jako vyšší harmonická to znamená, že doprovází nějakou nižší. No a v důsledku efektu tzv. maskování ty (rozuměj já ) neslyšíš tu vyšší harmonickou. Vo malé citlivosti ucha na těchto frekvencí a důsledků z toho plynoucích rači ani nemluvím .

2Aspon: Neboj mě nemusíš říkat kde končí mp3, vím dokonce trochu i jak funguje ten proces komprese . S tim oddělení běžícího kompu od poslechu samo souhlasím, taky mám rači klídeček a noční klidnej poslech. Ale zlepšení fakt nečekej a ten cd přehrávač si kup nějakej levnej ze sekáče, páč bohatě stačí.
    Pašák erda.

Member Avatar uživatele Aspon
    Věk
    41
    Vliv
    251

CDP bude nový. O zvukový rozdíl oproti revu strach nemám, stačilo mi slyšet rozdíl mezi SB Live a Revem.
    Intel C2D E4500 2200Mhz@3100Mhz || Gigabyte GA-P35-DS3 || A-DATA Vitesta Extreme 2x1024MB 5-5-5-15 940Mhz || ATI PowerColor HD3870 512MB DDR4 @850/2500Mhz
    Noctua NH-U12F 800rpm || AC Accelero S1 + Turbo Module 1100rpm || Seasonic SS-500ET 500W || 2x Samsung SpinPoint T166 320GB HD321KJ || Logitech Wave Keyboard
    Logitech MX518 || Lite-On LH-18A1H || LG GSA-4167B || Samsung SH-S183A || LG FLATRONez T910BU || Leadtek WinFast TV 2000XP Expert || iNET by Slovackofree.net - FTTH 30Mbit/s
    M-Audio Revolution 5.1 S/PDIF -> Karfik DAC 2.5 -> NAD C 325BEE -> Wharfedale Diamond 9.3

Senior Member mince Avatar uživatele Halen
    Věk
    57
    Vliv
    299

Mno, pokud bude kdokoli tvrdit, ze nejde poznat nekomprimovany audio CD vs MP3 160Kbps, tak bud
    1) opravdu spatne slysi
    2) posloucha na aparatu, ktery kvalitni signal domrvi na uroven tech MP3
    3) velmi zalezi na kodeku, kterym jsou prislusne MP3 komprimovany
    4) zjistil jsem, ze muzu 80% svych MP3 v 160Kbps zahodit pote, co jsem si postavil nove satelity s charkou a fazi odladenou v LSPCad a poradny subwoofer.
    5) jde to poznat i na celkem bidne zvukovce SbAudigy2 (poslech pres ASIO plugin Foobaru2000)
    AMD A64-7750-X2-BE 2700@3000MHz (15x200/1,3V) | AC Freezer Extreme | 4xArctic FAN Pro TC 80x80 | Gigabyte MA78G-DS3H | A-DATA 2x2GB 1066Mhz 5-5-5-15-2T | WD 320GB/16MB | Samsung 500GB/16MB | Samsung SH-S223F | SAMSUNG 226BW | SB X-Fi Fatal1ty Champion+Thomson DPL2000+HomeMade bedny+subwoofer 12" 30-125Hz (-3dB) | Leadtek PX8800GT default+AC Accelero+ AC fan 12-1000ot/m | Microsoft Intelli Mouse Explorer 3.0 | Chieftec MATRIX SILVER+ FORTRON Blue Storm 400W |
    3DMk01 3DMk03 3DMk05

Citace Původně odeslal Erda Zobrazit příspěvek
    Šak říkám, že studiovky sou okej. Zabývat se výkonem (rozumějme příkon ) je v domácích podmínkách zbytečné. Já žádný logitechy nemám a mít nikdy nebudu to ti garantuju. Já slyším dobře- neboj, ale nemám potřebu to tu komukoliv dokazovat, takže si mysli co chceš. Víš ono tu frekvenci 16khz jako základní (rozumějme ,,první harmonickou") nic neumí vydat a vždy je jako vyšší harmonická to znamená, že doprovází nějakou nižší. No a v důsledku efektu tzv. maskování ty (rozuměj já ) neslyšíš tu vyšší harmonickou. Vo malé citlivosti ucha na těchto frekvencí a důsledků z toho plynoucích rači ani nemluvím .
    No lol,ked uz hovoris o maskovani(Nemam 5 rokov a mal som nahodou Dig. sprac. zvuku v skole ...) asi myslis frekvencne, to zalezi na tom co pocuvas,takze v urcityx pripadox je mozne ze ti urcita blizka frekvencia moze maskovat inu, ale pokial su tie frekvencie uplne odlisne tak sa daju v pohode rozoznat a POCUT, potom existuje maskovanie casove , ak po hlasnom zvuku nasleduje do nakyx 50 ms tixy zvuk tak ho nepocujes, alebo ak tixy zvuk a nasledovne (tak do 10ms) hlasny zvuk tak ten tixy zvuk tiez nebudes pocut,na vine je oneskorena adaptacia sluchu na rozne hlasitosti, zapricinena najma chvenim bazilarnej membrany....
    Naposledy upravil stano; 14.02.2007 v 08:58.
    MSI 610gx + HP LP2475 +Logitech mx518 + KRK RP5

Pentax k10D + 18-55, sigma 70-300 APO, sigma 24-70/2,8 + Metz 48

Ano i časové maskování hraje svojí roli. Dokonce sem vyhráb jednu tabulku, kde je vyznačen posun sluchového prahu na ose y a trvání impulsu na x

pro 1ms je posuv sluchového prahu o cca 22db a 0db je to až u cca 500ms, platí pro signál 1kHz
    Pašák erda.

Plánujem si kúpiť reproduktory Creative Inspire T7900 a zvukovú kartu Sound Blaster Audigy 2 ZS Notebook. Predpokladám, že sú spolu dostatočne kopatibilné. Tú zvukovú kartu som si vybral kôli Notebooku HP Compaq nx 6310 s využitím na internáte. Ak má niekto skúsenosti s nejakým s týchto produktov, prosím upresnite situáciu...

Řeším teď problém s repro, hodlám do nich investovat 2,5k s DPH a protože mám zatím jen AC97, tak pořádnější zvukovku časem. Celou dobu jsem měl vyhlídnuté Altec Lansing CS21, které sice mají všichni v cenících, ale sehnat je není schopen nikdo.. Tak hledám něco podobně kvalitního a je mi celkem jedno, jestli 2.1 nebo 2.0, i když jsem repro se subwooferem doma nikdy neměl a tím pádem ani nevím, jestli ho využiju. Hry nehraju, na film kouknu občas, sloužily by z 95% času na hudbu (snažím se shánět odpovídající kvalitu, tj flac, přinejhorším mp3 320kbps). Z hudby je to nejvíce elektronika, nějaký chillout a downtempo, čili těch basů bych si nakonec stejně asi neužil, i když jeden nikdy neví.

Momentálně poslouchám na té integ. zvukovce a Genius HF-2.0 800 Blue (20W RMS), hlasitostí celkem stačí a i ten zvuk, co z toho leze, bych označil za vcelku kvalitní - nemám možnost srovnání..
    Co jsem se zatím díval, těm Altecům by zvukově mohly odpovídat Logitechy z-2300, ty jsou ale cenou někde jinde. Přemýšlím i o M-Audio Studio Pro 3, celkem mě ale děsí některé reakce, které jsem k nim přečet.

Co byste teda za těch 2500 doporučili? A tip na prodejnu v Ostravě, kde bych si je moh potom třeba i poslechnout?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání