Výsledky 1 až 21 z 21

Téma: ADSL a limit na stahovani

Junior Member
    Vliv
    248

Standardní ADSL a limit na stahovani

zdravim
    mam dotaz ohledne limitu na stahovani u ADSL. mel sem zato, ze tento limit byl zrusen nekdy v dubnu. nicmene me dnes prisla faktura od providera a chce pome zaplatit data prenesena nad limit od 1.5.08 - 31.5.08, tak by me tet zajmalo jestli mam spatne info ja nebo kde je problem?? ADSL mam u SkyNetu: Sky FlexiDSL Natural 1:50 4096/256. chci si to nejak overit nez zacnu unich radit!!!
    C2D E6400@3.2GHz; Thermalright XP 120 + NEXUS D12SL BW; Gigabyte P35-DS4 rev.2; 2x2GB DDRII 800MHz A-Data EE; Gigabyte 8800GT@760*2000; SB X-Fi Music; Samsung 320GB SATA II + Samsung 500GB SATA II ; DVD Teac DV-516E, DVD-RW Samsung SH203B; case ThermalTake Dream Tower, Enermax Liberty 500W

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Standardní Re: ADSL a limit na stahovani

Já bych neřádil a normálně slušně jim tam zavolal a zeptal se... Chyba se stát může, na netu jsem k Tvému tarifu našel že je datový kredit neomezený, každopádně bych tam prostě normálně brnknul a zeptal se co a jak...
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Junior Member
    Vliv
    248

Citace Původně odeslal D_a_v_i_d Zobrazit příspěvek
    Já bych neřádil a normálně slušně jim tam zavolal a zeptal se... Chyba se stát může, na netu jsem k Tvému tarifu našel že je datový kredit neomezený, každopádně bych tam prostě normálně brnknul a zeptal se co a jak...
    jj samozrejme ze normalne slusne zavolam a optamse, jen me to vten moment nejak vytocilo kdyz sem to uvidel (mozna je to tema 6tima 12stupnovyma pivkama ) tet sem uz klidnejsi, jen sem chtel proste vedet jestli si fakt nemyslim neco co neni pravda.
    kazdopadne doufam, ze se stala nejaka chybka, protoze za duben sem stahl cca 56GB a chteli po me 950,- a v kvetnu sem stahl 43GB a chtej po me 1595,- coz je trochu ulet!
    tak uvidim jak poridim zira no
    Naposledy upravil dexxnarsil; 04.06.2008 v 21:36.
    C2D E6400@3.2GHz; Thermalright XP 120 + NEXUS D12SL BW; Gigabyte P35-DS4 rev.2; 2x2GB DDRII 800MHz A-Data EE; Gigabyte 8800GT@760*2000; SB X-Fi Music; Samsung 320GB SATA II + Samsung 500GB SATA II ; DVD Teac DV-516E, DVD-RW Samsung SH203B; case ThermalTake Dream Tower, Enermax Liberty 500W

Junior Member
    Vliv
    248

takze peknej vymrd. bylo me zdeleno, ze ano datove limity byly zruseny, ale jen novym zakaznikum. ja jako stavajici zakaznik musim si zazadat emailem o zruseni limitu. samozrejme, ze nikomu neposlali zadny info na email, nebo ani na jejich strankach otomto neni nic napsany, proste ticho po pesine.

já jsem u skynetu v praze už pár let mám flexiDSL Super 1:40 2048/256 (v reálu ale 2x tolik) za 891 s daní a nikdy jsem nedostal k úhradě žádná data navíc (a trafic mám +-80gb měsíčně) , linka jede už víc než 3 roky bez výpadku a ping kolem 6 milisekund...je to trochu dražší ale spolehlivý

Věk
    44
    Vliv
    358

Citace Původně odeslal dexxnarsil Zobrazit příspěvek
    takze peknej vymrd. bylo me zdeleno, ze ano datove limity byly zruseny, ale jen novym zakaznikum. ja jako stavajici zakaznik musim si zazadat emailem o zruseni limitu. samozrejme, ze nikomu neposlali zadny info na email, nebo ani na jejich strankach otomto neni nic napsany, proste ticho po pesine.
    To je solidni prasarna, ja jsem "stary zakaznik" GTS a samozrejme mi to zrusili taky.. Pokud to chapu dobre, tak ty mas ten typ tarifu co se u nej "nadlimitni" data doplaceji, ne tedy ten, kde je pri presvihnuti FUP limitu osekana rychlost?
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected

Junior Member
    Vliv
    248

Citace Původně odeslal D_a_v_i_d Zobrazit příspěvek
    To je solidni prasarna, ja jsem "stary zakaznik" GTS a samozrejme mi to zrusili taky.. Pokud to chapu dobre, tak ty mas ten typ tarifu co se u nej "nadlimitni" data doplaceji, ne tedy ten, kde je pri presvihnuti FUP limitu osekana rychlost?
    jj data nad se doplacela. no jeste sem tam zavolal a chtel sem mluvit snekym kompetentnejsim nez je operatorka, bohuzel sem mel smulu pani mela dovcu takze me v pondeli sama zavola tak su zvedav jak sni poridim, kazdopadne sem pripraven se branit jak to pude.

to Rache: ja sem za 2 roky se skynetem nemel taky zadny problemy vse jelo krasne jak ma, ale az tet pri tom ruseni tech lmitu to trochu prestrelili se me zda. kdyz se zvysovali rychlosti tak to me okamzite informovali ze se menijou a ze ze stvajicich 2mb me daj 4mb a budu platit porad stejne a kdesicosi, ale tet najednou nemuzou nic. pritom stacila jedna blba veta na jejich webu otom ze si musim zazadat sam emailem o zruseni limitu, kdyz uz nic jinyho. stavajicich zakazniku je celkem dost si myslim, takze to proste meli pekne naplanovany, ze se nekdo nachyta a nikdo me nepresvedci o opaku. proste vyjeb na maximum

Junior Member
    Vliv
    248

jeste mol by sem napsat nekdo dalsi, jak to probihalo u jinych provideru? jestli jim to zrusili automaticky, nebo se oto museli taky hlasit sami.

já jsem měl od začátku neomezená data, to byla moje podmínka...žádné FUP

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Natipej se screeny webu ... pokud tam je napsano, ze je tarif XYZ bez limitu a neni tam zadny info ze se to tyka pouze novych zakazniku, muzes to brat jako oficialni informaci - oni na svym webu zverejnili zmenu podminek, ktera je pro tebe prinosem => logicky jsi nemel duvod se nejak branit/neco namitat/... => pokud ti uctuji nadale za data douposteji se podvodu.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

A neni to spis o tom jak je postavena smlouva?

Vliv
    300

Jasne ze je to o smlouve, ale jiste tam mas neco jako ze muzou zmenit podminky a pokud se do X dnu neozves, tak s tim souhlasis ne ? . Vetsinou se to zneuziva proti zakaznikum, tak to muzes vyuzit proti nim.

Nehlede na to, ze ve smlouvach s ISP vetsinou nejsou specifikovany parametry, ale pouze odvolani na tarif a vseobecne podminky.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

Ja mam jineho ISP, takze nemam tuseni co v te smlouve je.Ponekud me ale prekvapila rezolutnost tveho postu, tak jsem chtel vedet jesli mi neco podstatneho neunika.

Vliv
    300

Ono je to jeste o fous lepsi, napriklad pokud nekde zverejnili reklamu typu "od xy rusime limity stazenych dat", tak je to verejny prislib a jako takovy je vymahatelny. To ze zapomeli rict, ze jen u novych zakazniku je jejich problem.

Junior Member
    Vliv
    248

Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    Jasne ze je to o smlouve, ale jiste tam mas neco jako ze muzou zmenit podminky a pokud se do X dnu neozves, tak s tim souhlasis ne ? . Vetsinou se to zneuziva proti zakaznikum, tak to muzes vyuzit proti nim.

Nehlede na to, ze ve smlouvach s ISP vetsinou nejsou specifikovany parametry, ale pouze odvolani na tarif a vseobecne podminky.
    no jak je to ve smlouve fakt nevim a nejsem tet doma takze se nemuzu mrknout, ale kdyz sem tam volal tak me tvrdili ze namuzou bez meho souhlasu nic menit, takze nemohli zrusit ani ten datovy limit a info otom ze se musi savajici zakaznici ohzvat sami nikde. zajmave je, ze pri zmene rychlosti, ktera byla pred rokem nebo kdy uz nevim menit mohli.
    no kazdopadne mrknu natu smlouvu co tam je az budu doma. jinak diky za rady

Junior Member
    Vliv
    248

tak sem mrkl na vesobecny podminky a nasel tam zatim tohle:

Poskytovatel je opravnen:
    - JEDNOSTRANNE MENIT VSEOBECNE PODMINKY, PROVOZNI PODMINKY SLUZEB
    ELEKTRONICKYCH KOMUNIKACI A CENIK SLUZEB.

coz jestli chapu dobre by mohlo znamenat, ze by klidne mohli sami zmenit veci ve smlouve a ne ze nemuzou jak me tvrdi, ale museli by me dat info a kdybych nesouhlasil tak bych se ozval.

a dale pak:

Poskytovatel je povinen:
    - OZNAMIT ZMENU PROVOZNICH PODMINEK SLUZEB ELEKTRONICKYCH KOMUNIKACI NEBO
    CENIKU SLUZEB PREDEM UZIVATELI, A TO NEJMENE 21 KALENDARNICH DNU PRED
    UCINOSTI TECHTO ZMEN ZPUSOBEM UVEDENYM V CLANKU 4.2.2
    - INFORMOVAT UZIVATELE O VESKERYCH OMEZENICH, PRERUSENICH, ZMENACH NEBO
    NEPRAVIDELNOSTECH V POSKYTOVANI SLUZBY, KTERE SOU POSKYTOVATELI V
    DOSTATECNEM PREDSTIHU ZNAMY

CLANEK 4.2.2 - UMOZNIT UZIVATELI SEZNAMIT SE S PLATNYM ZNENIM VSEOBECNYCH PODMINEK, S PROVOZNIMI PODMINKAMI SLUZEB ELEKTRONICKYCH KOMUNIKACI A CENIKEM SLUZEB, A TO E-MAILEM NEBO ZVEREJNENIM V SIDLE POSKYTOVATELE A NA WWW STRANKACH POSKYTOVATELE

takze podle tohoto me proste meli informovat ze dochazi ke zmene sluzeb tim ze se rusi datove limity. je tak ?

Citace Původně odeslal dexxnarsil Zobrazit příspěvek
    takze podle tohoto me proste meli informovat ze dochazi ke zmene sluzeb tim ze se rusi datove limity. je tak ?
    Dle toho co jsi odcitoval považují za informování zákazníka i zveřejnění na webu. Že by ti poslali nějaký mail, to jsi neuvedl. Takže pokud nemají nikde na stránkách to, že se neomezený datový limit týká pouze nových zákazníků, tak seš v právu. (pokud jsem to všechno dobře pochopil).

Že ti tvrdili, že nemůžou nic změnit bez tvého souhlasu, to je hloupost:
    a) museli by chtít souhlas i u tohp navýšení rychlosti
    b) (což je hlavní), tvoje citace: "Poskytovatel je opravnen: JEDNOSTRANNE MENIT ..."

Takže Jezevec by měl mít pravdu.

Doporučuju dobře si všechno srovnat a promyslet si co řekneš. Pak tam zavolej a použij správné argumenty. Když to nebude zabírat, tak udělej bububu. A když nezabere ani to, tak zvaž jestli se ti vyplatí právník.

A taky bych si rozmyslel jestli bych u nich chtěl být dále jako zákazník, tj. porozhlédnul bych se jestli někde nemají výhodnější ADSL.

Junior Member
    Vliv
    248

Citace Původně odeslal Khadgar Zobrazit příspěvek
    Dle toho co jsi odcitoval považují za informování zákazníka i zveřejnění na webu. Že by ti poslali nějaký mail, to jsi neuvedl. Takže pokud nemají nikde na stránkách to, že se neomezený datový limit týká pouze nových zákazníků, tak seš v právu. (pokud jsem to všechno dobře pochopil).

Že ti tvrdili, že nemůžou nic změnit bez tvého souhlasu, to je hloupost:
    a) museli by chtít souhlas i u tohp navýšení rychlosti
    b) (což je hlavní), tvoje citace: "Poskytovatel je opravnen: JEDNOSTRANNE MENIT ..."

Takže Jezevec by měl mít pravdu.

Doporučuju dobře si všechno srovnat a promyslet si co řekneš. Pak tam zavolej a použij správné argumenty. Když to nebude zabírat, tak udělej bububu. A když nezabere ani to, tak zvaž jestli se ti vyplatí právník.

A taky bych si rozmyslel jestli bych u nich chtěl být dále jako zákazník, tj. porozhlédnul bych se jestli někde nemají výhodnější ADSL.
    nikde na strankach to nemaj a ani emailem nic neposilali. na webu maji sekci TISKOVE ZPRAVY a tam otom neni ani zminka, kdyz se menila rychlost a zvysovaly limity tak tam otom psali. zmenu providera zvazuji, ale nevim ktereho vybrat no. jestli mam zkusit O2, nebo radsi ne, jeste tu je volny, ale ani na jednoho sem necetl moc dobry info to s nevim, jeste tu je GTS Novera.

Věk
    44
    Vliv
    358

Hele ohledně poskytovatelů ti to řeknu takhle - každej má ze svojí historie nějaký máslo na hlavě... U každýho poskytovatele najdeš zákazníky, kteří s ním neměli větší problém a naopak ty, kteří mu nemůžou přijít na jméno...

Třeba já a GTS - čtyři roky celkem pohody, nejdelší výpadek snad čtyři hodiny... A na výpadky za celou dobu by mi stále stačily prsty na rukou... Takže já s GTSkem nemám problém... ale je spousta lidí, co na něj nadávají kudy chodí...

Stejně jako O2 některým lidem nevadí a mě se kroutí prsty u nohou jen když vidím jejich logo... to si nevybereš

Vliv
    300

Co se smluv tyce, samozrejme ze ta dolozka o jednostrane zmene podminek je NEPLATNA a to vzdy a vsude. Ale jak rikam, da se to vyuzit.

K te neplatnosti, obecne nelze zmlouvu nikdy menit jinym zpusobem, nez byla uzavrena = pokud jde o pisemnou smlouvu, nelze ji menit ani doplnovat jinak, nez pisemnym dodatkem. Tyka se to samozrejme VSECH subjektu, tedy i bank .... jen se zkratka vsichni spolehaji na to, ze se nima nikdo soudit nebude.

A samozrejme, pokud je ve smlouve odvolavka na nejaky jiny dokument, tak ten by mel byt dodan take pisemne a v kazdem pripade se stava soucasti smlouvy v aktualnim zmeni k datu podpisu. Takze napriklad zmena vseobecnych podminek nema a nemuze mit vliv na zakazniky, kteri jiz maji smlouvu se starsi verzi podminek.

Je to totez jako prohlaseni u klavesnice, ze jeji zivotnost je 6 mesicu , nebo vzdani se odpovednosti za vady ...

ja mam adsl od 02, a taky mi omezili internet, zavolal sem tam a bylo mi receno, ze jedu na starym protokolu a aby vse jelo tak jak ma, potrebuju novej. ten mi tam za dva dny na dalku nahrali, prekonfiguroval sem si router a tedka jede vse v pohode. samozdrejme nikdo me predem neinformoval.
    C2D 3,4 Ghz & HD 3870

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. TOP 50 upload stránek
    Založil -jb- v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 20
    Poslední příspěvek: 08.01.2007, 14:13
  2. ADSL router v bridge modu
    Založil VOiD v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 28.11.2006, 21:53
  3. Problémové ADSL?
    Založil PTF v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 20.01.2006, 09:27
  4. AP Alfa AIP-W630 - vadne?
    Založil Lopan v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 24.07.2005, 21:45
  5. ADSL pro 5 uzivatelu ?1024/256..... Ma to cenu ?
    Založil Zizi v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 19.01.2004, 16:21

Pravidla přispívání