Zdravim, ac teda mam jinou desku s jinym chipsetem, propujcim si s dovolenim tento topic.
Mam zakladni desku Asus P5B Deluxe Wifi/AP Ed., v ni jsem mel do nedavana E6300@2800MHz(7*400) + 2GB RAM Kingston (800MHz) a 2GB RAM Patriot (1066MHz).
Ovsem mam takovej problem, koupil jsem Core2Quad 6600 a chtel jsem ho pekne dostat aspon na tech 3.2-3.5GHz. Nevim proc, ale mozna prave diky memu postu mi bude vysvetlena ma "neznalost", whatever. Procesor pri delicce 1:1 nechce jit pres 350FSB pri jakemkoliv nasobici. Zkousel jsem ruzne verze biosu, porad stejny problem. Taktez jsem zkousel v desce nechat pouze jednu ramku a to stridave kazdou z tech ctyrech co mam. Navic se mi zda, ze do nej musim davat moc vysokou voltaz, kdyz to srovnam s ostatnima na forech. Uznavam, ze kazdej kousek procesoru je jedinecny, ale opravdu bych mel nejhorsi Q6600 v historii?
Samozrejme vypnute funkce jako EIST etc. mam, zvedani voltage na NB,SB taktez ozkousena, samozrejme mi nepomaha nic. Myslite, ze delam nekde neco spatne, ze to opravdu nedostanu nejak nahoru? Predem diky za odpovedi.
Btw. CPUZ mi hlasil, ze mam G0, jestli to pomuze.