pánové, tohle je standardní postup, který je většinou dán požadavky účinkujících...
nafotil jsem poměrně dost koncertů a na těch větších jste bez photopassu obvykle bez šance... (naprosto laxní přístup má třeba ochranka ve Sportovní hale, kde byste například na Chrise Reu pronesli snad i bombu)
naproti tomu existují zcela opačné případy - například předloni přijel na Colours of Ostrava Robert Plant... tam měli smůlu fotografové z regionálních médií - prostě šanci fotit a natáčet mělo dvacet lidí (a byl jsem mezi nimi)... navzdory akreditaci jsem navíc musel podepsat Plantovu managerovi photo-release, že fotografie nemohu použít jinde než u článku o koncertu, případně ve svém portfoliu...
ad zrcadlovky a kompakty - je to úplně jednoduché - se zrcadlovkou (a odpovídajícím objektivem) uděláte obstojnou fotku z několika desítek metrů... s kompaktem jste bez šance, i kdyby to byl superzoom s X megapixely (samozřejmě, že se o tom dá polemizovat)
ad zařízení akreditace - pokud nemáš fakt dobrého známého, těžko ji získáš - pořadatelé většinou dávají jeden dva photopassy na redakci, které dané médium zcela jistě využije... já ti bohužel nepomůžu - kdysi dávno jsem sice znal lidi z opavského Regionu, ale to je natolik lokální médium, že by tě pustili tak maximálně na Dolnolhotský buben (či jak se to jmenuje) - dál než v Ostravě nemáš šanci, navíc Region (jmenuje-li se tak stále) je nyní součástí VLP, takže by přednost dostal třeba fotograf právě z Ostravy
2 russianblue: mno pokud si myslíš, že tohle je dobrá strategie, tak tě vyvedu z omylu - už mnohokrát se mi totiž stalo, že jsem chtěl po uplynutí standardní doby focení (obvykle to jsou cca 3 písničky) udělat pár snímků z davu - vždy mi někdo ze securiťáků, či pořadatelů, zaklepal na rameno a se zdviženým prstem mě varoval, že "takhle ne"

Odpověď s citací